Bebek Bakımı
0 oy
447 göst.
(1 puan) tarafından
tarafından yeniden etikenlendirildi
30 günlük bebeğim var kayınvalidem bebek doymuyor diyor sütüm var ama ilk haftaki gibi göğsüm sert değil göğsüm yumuşak ve ilk hafta göğsüm den süt akıyordu şimdi akmadigi için doymuyor diyor doyup doymadigini nasıl anlarım. 

10 Cevaplar

0 oy
(557 puan) tarafından
Ağlar hep durmaz derler doymayan çocuğa. Seni çok etkilemesine izin verme. Sütüm iyi yetiyor diye düşün, iyi düşün. 2 buçuk litre falan su iç mutlaka ve çok emzir. Emdikçe sütün artar. 
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Göğsün yumuşaması normal diye okumuştum ki zaten benimki de yumuşadı ben mama da kullanıyorum ama yoğun bakımda alışmış olduğu için. İlk sütten sonraki sütümüz daha sıvı oluyor bu yüzden yumuşamış olabilir tahminimce. Ayrıca kayınvalidenizi konuşturmamak için bebekle ilgili oluşabilecek her şeyi doktorunuza sorun ya da internetten araştırın. Zaten bu süreçte herkesin söylediği batıyorken kaynana dırdırı ırak olsun :) (Acıktığı gibi ağlıyor zaten bebekler biz de 38 günlük olduk, uyumak daha cazip geliyorsa sizinkine 4 saat uyuyup ağlamadıysa uyandırıp besleyin şekeri düşmesin diye oda. Ayrıca doktor kontrollerinde kilo alımı düşük derse doktor, sütün kilo aldırmıyordur, yine de doyuyordur.) 
0 oy
(80 puan) tarafından
Bez sayısına bak canım günlük en az 5 çisli bez çıkarmasi gerek
0 oy
(199 puan) tarafından
5  6 bez deyistiriysan günlük doyuyodur
0 oy
(8,941 puan) tarafından
Gunluk 5-6 dolu cisi bezi varsa doyuyordur. Gogsun terbiye olmasi diye bir durum var. Vucudunuz ilk basta cilginlar gibi sut uretiyordu. Dolup tasiyor, fazlasi akiyordu. Simdi dedi ki 'ben bu kadar sutu bosa uretip enerji harciyorum, bebege de bu kadar sute gerek yok, en iyisi ben bebegin ihtiyaci kadar sut ureteyim.' Yani vucudunuz bebeginizin ihtiyacindan fazlasini uretip sizi yormuyor. Sutunuze guvenin, kayinvalideniz sussun bir zahmet.
0 oy
(237 puan) tarafından
İlk başlarda süt kanalları dar olduğu için göğüsler sert oluyo bebek büyüdükçe süt artıkça damarlarda genişliyo bebeğin ihtiyacı kadar oluyo benimde emerken öbür göğsümden akardı artık akmıyo çişli bez syısı 5-6 kadarsa doyuyordur kilo alımıda iyiyse yetiyordur şu kaynanalara görede sütümüz hep yok çocuklarda doymuyo zaten bebek gazı oluncada devamlı emmek istiyo aç olduğu için değil siz yinede beslenmenize ve dinlenmenize  sıvı alımınıza dikkat edin sütünüze güvenin her annenin yavrusuna sütü yeter
0 oy
(93 puan) tarafından
Kilo alımını takip et derim bebek kilo alıyorsa iş bitmiştir  başkasının sizi etkilenmesin izin vermeyin 
0 oy
(863 puan) tarafından

Doymuyorsa: aç aç uyuyamaz, mutlu değildir, ağlar, çiş sayısı az olur, kilo almaz (bu arada ağlamak sadece açlıktan değil gaz sancısından da olur)

Ve göğüslerin terbiye olduğu için sert değil, sert olmadığı için akmıyor sütün, doktorlar istedikleri göğsün yumuşak olduğunu söylüyor zaten 
Azaldiysa ki sanmam düzenli emiyorsa aksine dahada çoğalır (Marul, bulgur, soğan güzel süt yapıyor fakat çokta gaz oluyor bebekte, susam, bol su, mümkün olduğunca uyuyamazsanda dinlenmek de süt için birebir) 
0 oy
(40 puan) tarafından
strese girme 1 aylık bebek zaten 3- 4 saat arayla acıkır seninde sütün ancak göğüslerine birikir. doymayan çocuk ağlar sürekli dudağıyla aranır , eğer böyle bir sorun yoksa endişelenecek birşey yok . Sütünü artırmak için sadece su değil kuru incir ve kayısı kompostosu + yoğurt çorbası içmeni tavsiye ederim çok faydasını görürsün. Bebeğini İnşallah sağlık ve huzur içinde büyütürsün..
0 oy
(39 puan) tarafından
İlk bebeğimde kayınvalidem demişti bana da süt süt yok yok demişti İst ye geldim benegim 8 günlükken annem hoşaf rezene vs yspti üzüm hodafi bitti kayısı yaptı o bitti başka şey yaptı sütüm 40 ima yaklastikca arttı 2 sene emzirdim kaynanam da konustuguyls kaldı şimdi 16 günlük bebeğim var yine yanımda kaynanam.bu sefer diyor ki sütün var diyor . Tasdik etti onayladı hasbam  yani demem o ki rezene hoşaf sütlaç bunları ye bol su iç bak nasıl geliyor sütün 
...