Bebek Bakımı
0 oy
94 göst.
(1,464 puan) tarafından
Merbaba anneler. Kızım dünden beri ateşli. Calpol veriyorum 6 saatte bir ışık duş aldırıyorum geçiyor ateşi 6 saat sonra tekrar başlıyor. İlk defa ateşlendiği için çok tedirginim. Kafa mı karıştıran şu ki ; kulak 38.5 alın 37.7 çıkıyor. Kol altından ölçüyorum alınla aynı çıkıyor. Kafası hepsinden daha sıcak. Hangisini baz almam gerekiyor. Ateşi yokken ölçtüğüm zaman kulakla alın hep aynı çıkardı şimdi ateşli ve farklı çıkıyor.  Diş ateşi mi değil mi onuda bilmiyorum burnu da almaya başladı. Cevaplandırırsanız sevinirim. 
Bebek Ayı 6

2 Cevaplar

0 oy
(3,535 puan) tarafından
Koltuk altını baz alabilirsin. Eger burnu akmaya başladı ise doktora gidin. Crp sine bakilsin. Geçmiş olsun.
(1,464 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bir tane doktora sordum düşüyorsa ateşi 3 gün takip et 3 günden fazla sürerse götür dedi. O yüzden acile götürmedim ama işte bu kulaktan fazla çıkması tedirgin etti beni.
(3,535 puan) tarafından
Rica ederim normalde bazi doktorlar alnini baz alin der bazıları kulak ve koltuk altını canim cunku vucut değişkenlik gösterebiliyormus. Ama havale geçiren bir bebeğim olduğun için alnindan ölçülene cok güvenemiyorum. Koltuk alti daha doğru olcuyor gibi geliyor. Cunku alni hastanede de dusuk gösteriyorsun vucudu fazla gösterdi. Havale oncesi de ayni şekilde canim.. kulak evet fazla göstermiş ama vucut sıcaklığı daha düşük. Ama soyle bir seyde var eger burunu akmaya başladı ise hastalanıyor olabilir. O yuzden crp sine bakin. Atesi o yuzden düşmüyor olabilir. Bence yarın acile gidin.
(3,535 puan) tarafından
Soyle diyim dis atesi de cok ısrarcı olmaz. O yuzden siz yinede kontrol ettirin. Dislerden kaynakli enfeksiyon kapmalari cok kolay oluyor.
0 oy
(183 puan) tarafından
Canım koltuk altı doğruyu gösteriyor. Çok dirençli bi ateş degilse calpolle düşüyorsa diş ateşidir ama başka belitiler cikmaya başlarsa mesela ishal ya da kabizlik, öksürme o zaman doktora götür bi bakainlar

İlgili sorular

2 cevap 112 göst.
22, Ağustos, 2023 1310. (81 puan) tarafından soruldu
3 cevap 133 göst.
19, Temmuz, 2023 A.Karabacak (73 puan) tarafından soruldu
1 cevap 152 göst.
13, Kasım, 2021 Şehzadenin annesi (863 puan) tarafından soruldu
...