Bebek Bakımı
0 oy
552 göst.
(2,520 puan) tarafından
Kizlar ek gida olayinda cebellesiyoruz. Hastalanmadan once gene fena degildi yemesi. Ama hastalandiktan sonra yemek istemez oldu. Hele ki parca gelirse agzina eyvah! 

Blw yaptim bir kac kez, doyumluk degil tabi, sadece alissin diye, onda da buyukce kopariyor ve ya tukuruyor ya da kusacak gibi oluyor oguruyor. Ne yapsam bilemedim. Eline vermektense kendim mi bolup yedirsem acaba? 

Bir de neler veriyorsunuz saat kacta veriyorsunuz yazabilir misiniz? Ben saatleri bi turlu ayarlayamiyorum. Kendi gunumuzu de yazayim bana bir akıl verin:

1) Sabah 6-7 gibi kalkiyor. 8gibi sut (100cc falan). 10gibi yatarken 90cc mama. 

2) 12 gibi kahvalti. 3 gibi yatarken 60cc mama.

3) 5gibi filede meyve, pek yemiyor gerci.

4) 6bucuk gibi yogurt vs. 

5) 8gibi 180cc mama ve yatis.

Bugunumuz boyleydi. Yogurdu yeseydi 120cc mama yapacaktim mesela ama yemedi.

Onceden arada corbamiz vardi ama uyku saatine denk gelince ek gida almiyor. Ben mamayi azaltıp ek gidayi cogaltayim diye ugrasiyorum ama kizim sagolsun tam tersi oluyor. 

Siz de saat kac civari ne verdiginizi yazsbilir misiniz? Simdiden elinize saglik :)
Bebek Ayı 8+22

1 cevap

0 oy
(484 puan) tarafından
Benim oğlum da 9.5 aylık sabah 8 gibi yarım yumurta sarısı,tam buğday ekmeği içi muz veya elma pekmez koyarak karıştırıp veriyorum 1 kase kadar yanında da pınar labne peynir veriyorum. Bunu gün aşırı veriyorum. Diğer günde de hipp kaşık maması veriyorum.

Öğlen çorba yanında da yoğurt. Yoğurtsuz çorbayı yediremiyorum.

İkindi meyve püresi ile irmik, pirinç unu veya yulafi pişirip veriyorum yarım kase kadar. 

Akşam 150 CC mama veriyorum bazen hepsini içmiyor. 

Akşam 9 da yatıyor yatmadan da yoğurt veriyorum. Bunların hepsini zorla yediriyorum.
(148 puan) tarafından
Bizimle hemen hemen ayni duzen emiyomu mamami iciyo hep benmki heo emiyo mamayi biraktirdm smdi azmi geliyo diye dusunp duruyom  cunku gece cokk fazla  uyanyo
(484 puan) tarafından
Anne sütü yok maalesef. Mamayı da çok içmiyor akşam menüsü olarak 150cc kadar içiyor.
(2,520 puan) tarafından
Benim kiz mamayi seviyor iste. Ne kadar versem icer. Azalttim diye uykusu da azaldi sanki anlayamadim.  Ben de hep oyalayarak yediriyorum. Ev yemeklerinden veriyo musunuz peki? Salcali falan?
(484 puan) tarafından
Bizim yemeğin suyundan 1 yemek kaşığı veriyorum.
(2,520 puan) tarafından
Baharatli mi? Ben gecen mercimek corbasina karabiberi biraz fazla atmisim sanirim, pisik oldu yavrum :(
(484 puan) tarafından
Biz çok baharatlı yemiyoruz ama yemeğimiz salçalı tuzlu tabiki çok değil 1 yemek kaşığı kadar veriyorum.
(2,520 puan) tarafından
Anladim canim, ben de vereyim az az.
Bir de sey sorucam, sabah kahvaltisiyla ogle corbasi arasında kac saat oluyor?  Yaptigi o kahvaltiyla doyuyor degil mi?
(484 puan) tarafından
Doyuyor diye düşünüyorum çünkü sonlarına doğru ağzını açmıyor. Sabah 9 gibi kahvaltı öğlen 1 de çorba ikindi 4 gibi veriyorum. Uyku vaktine göre bazen değişebiliyor. Oğlum da demir eksikliği çıktı. Demir takviyesi veriyoruz inş iştahı açılır. Sizin eklediğiniz demir bombası yeşil mercimek çorbasını haftada bir kez yapıyorum.
(2,520 puan) tarafından
3-4 saat araliklarla yiyor yani. Benim kizim daha cabuk acikiyor ben de onu anlamiyorum.
Evet hatirliyorum yazismistik. Ise yarar insallah. Ben de bu aralar vermiyorum ilacini. Daha dogrusu bitti de yenisini almadik. Kan tahliline gore hareket edecektim ama o da kalacak sanirim, cikmiyoruz evden.
(484 puan) tarafından
Büyüdükçe mamayı azaltıp ek gıdayi fazla verin deniyor ya belki mama karnını doyurmuyordur. Benim oğlum her ikisini de az yiyor bakalım inş değerleri yükselir.  Sizde mi demir takviyesi veriyorsunuz. Biz ferifer kaşık demir takviyesi veriyoruz bir hafta oldu.
(148 puan) tarafından
Anladim mamada iciyodu anne sutu alsn diye unuttrdm ben corbasni falan ayri yapiyorm kirmizi biber koymustm pure yapip buzluga onunla yapyirm corbaari et suyu bazen tavuk suyu katyorm azcik kiyma bazen koymuyorum
(2,520 puan) tarafından
Ben de oyle dusunuyorum. Mama eskisi gibi tok tutmuyor. Cc miktarini artirmak zorunda kaliyordum. Onu birakip ek gidayi cogaltmasi lazim kizimin da..
Evet 4.aydan beri veriyoduk demiri. Biteli 2 hafta oldu son şişe. Hemen almamakla hata etmiyoruzdur umarim.
@cancan   sifa olsun minige. Yiyorsa ver her seyi yesin oh ne guzell.
(484 puan) tarafından
Bende ayrı çorba yapıyorum sadece bizim yeneklerin suyuna tad olsun diye baktiriyorum. Bugün ki corbamiz 4 baş karnıbahar,yarım havuç,küçük bir patates, buzluktan çıkarttığım yarım kırmızı biber ve kıyma. Kıymayı pişirip içine rendeledigim diğer malzemeleri ekleyip su ilave ettim. Tarif olsun diye yazdım :)
(2,520 puan) tarafından
Oh afiyet bal olsun yarasin :) rendeleyip o sekilde iciriyorsun yani? Benim kiz alisamadi puture. Tam alisiyordu hastalik cikti :/ sabah kahvaltida pankek verdim azicik yedi....
Kizlar bir de bebeklerinizin uyku durumu nasil? Benim kziim onceden sabahlari net 1.5 saat ogleden sonra da 1 saat falan uyurdu. Simdi 2 yatisi da yarimsar saat anca oluyor. Sabahlari da cok erken uyanmaya basladi :(
(148 puan) tarafından
Yedigimiz hemen hemen herseyin tadini baktiriyorum tabiki aci vs olmadgi surece tarif icin saol canim
(148 puan) tarafından
Uyku durumunuz skintili gece cok sk uyanyo sabah erken uyanyo gunduz bazen 2 bazen 3 uyku yapyo yarim saat 45 dk
(2,520 puan) tarafından
Gece biz de bir kac kez uyanmaya basladik. 12 gibi uyaniyor, kucagimda biraz salliyorum uyuyor geri. 2-3 gibi mamaya kalkiyor. Bir kac gundur de 6 civari uyanmaya basladi cok zor oluyor. Onceden 7-7bucukta kalkardi. Ben ona erken derken kiz gun dogumuna cekti saati :/
(484 puan) tarafından
Blendirdan geçiriyorum ama pütürlü bırakarak. Uyku durumu bizde de aynı azaldı. Günde 2 bazen 3 kere uyuyor ama en fazla 1 saat. Sabah 8 olmadan uyanmıştı şuan oyun oynuyoruz.
(2,520 puan) tarafından
Bizimki de blendera fena alisti. Yemiyor yoksa. Blw ile veriyorum puture alissin diye.
Bizimki de 6.20de uyandi. Yeni yatirdim simdi. Uyanir birazdan. Kalkayim da bi corba da ben yapayim :D
(484 puan) tarafından
O uyanıkken çorbayı koyabildim çok şükür. Bende yeni uyuttum kolay gelsin :)
(2,520 puan) tarafından
Ben de soyle bir tarif buldum onu denedim guzel yedi kizim, hem yutabilecek kadar puturlu hem de blender kullanmaya gerek kalmayacak boyda :)
Yarim kabak, yarim cay bardagi k.mercimek, biraz arpa sehriye, rendelenmis ceyrek sogan, 1 y.kasigi yulaf unu, su. Hepsini tencereye koyup guzelce pisirdim, ustune de zeytinyagi. Arpa sehriyelerin boyu da putur sayilir dimi :))
(484 puan) tarafından
Arpa şehriye evet pütürlü sayılır. Oğlum öğlen karnıbahar çorbasini yedi yoğurt eşliğinde. Yoğurtla kandırarak yedirebiliyorum. Çorbaları ben katı bir şekilde yapıyorum. Tarif için teşekkürler. Çok tarif var da yiyen yok :))
(2,520 puan) tarafından
Oyle evet :) ben de yarin kofte denemek istiyorum ama bakalim. Yogurdumuz bitmeseydi ben de oyle verirdim biraz yumusatirdi. Kofte tarifin var mi peki?
(484 puan) tarafından
Köfte daha vermedim. Oğlumun henüz disi yok. Diş çıktıktan sonra veririm diye düşünüyorum. Tarif olarak gurmebebek ve Instagram'da takip ettiğim yerlerden bakıyorum. Şimdi Instagram dan köfte tarifine baktım tarif bizim yaptığımız gibi ince çekilmiş kıyma, soğan, yumurta sarısı,ince bulgur yoğurup suda pişirmisler.
(2,520 puan) tarafından
Anladim canim tesekkurler. Yarin deneyeyim bi. Yer insallah :) ♡
(484 puan) tarafından
İnş yer. Başka tarifde kendimize hazırladığımız gibi ince çekilmiş kıyma, soğan, maydanoz yoğurulup köfte yapılıyor sonrada yağsız tavada pisiriliyormus.
(2,520 puan) tarafından
Suda mi pisirsem dedim de. Kendimize de sulu kofte yapayim diye dusundum. Kizima da ayni bizimki gibi yapsam? Az bi sogani zeytinyaginda kavursam cay kasigiyla salca koysam kofteleri suda pisirsem nasil olur acaba? 1 yemek kasigi bizimkilerden veriyorum dediniz ya, ben de vermek istiyorum. 1 cay kasigi salca cok mu olur? Salcayi kendimiz yapmistik katkisiz ama tuzlu neticede.
(484 puan) tarafından
Tadını alsın diye biz yerken tadına baktiriyorum. Ayıptır söylemesi bugün kuru fasulye yapmıştım çok az baharatlı ve tuzu çok azdı. Tam buğday ekmeği içini suyuna batırıp verdim ama oğlum beğenmedi bir lokma aldı bir daha açmadı ağzını.
(2,520 puan) tarafından
Anladim canim. Ben de emin degilim yer mi yemez mi bilemiyorum ama biraz salca atmak istiyorum. Kendimizinkinden verirdim ama elimin cok ayari yok, tuzlu ya da aci yapabilirim diye ona ayri salca atayim dedim :)
(484 puan) tarafından
Bence yavaştan alistirabiliriz kendileri karar veriyor zaten yiyip yememeyi :)) ben çorbalarına parmak ucuyla tuz atıyorum.
(2,520 puan) tarafından
Artik ben de oyle dusunuyorum. Ben bi deneyeyim bu salca isini :) cok sagol canim, baya mesgul ettim seni :)
(484 puan) tarafından
Olur mu afiyet olsun kuzuya. Ben bugün yesil mercimek çorbasını yaptım zorla yarım kase yedirebildim. Hayırlısı ile şu dis bir çıksaydı. Ağzını kitliyor kafası sağ sol yapıyor.
(148 puan) tarafından
Dis cokk zor 3 4 gun lokma sokmadi agzna bide hastalandi  suyla yasadi resmen
(484 puan) tarafından
Öyle mi teşekkür ederim inş çok uzun sürmez. Normalde de zor yiyordu ama bugün çok az bişi yedi bu zamana kadar. Ben çok üzüldüm. şimdi uyuyor uyansın biberon maması yapacağım tabi içerse.
(2,520 puan) tarafından
Bizim de bugunumuz tam bir fiyaskoydu. Ne yaptiysam 2 kasik aldi birakti...
(484 puan) tarafından
Ayy niye böyle oldu bu yavrular. Ben bugün çok üzüldüm psikolojimiz de çok iyi değil oğlum yemedikce eşimle birbirimize bağırıp durduk. Allah'ım yardımcımız olsun inş.
(2,520 puan) tarafından
Hadi ya tuh. Ama olsun canim cocuk bu bi yer bi yemez yapacak bisey yok. Esin de anlayis gosterir insallah.
(148 puan) tarafından
Dis patlayinca rahatliyo basliyo yine yemeye benm duduagmda ucuk cikmazdi hic bu yasima kadar yemiyo diye uzuldm cikti ilk cocuk bilemiyorm nasil davranacagmi
(484 puan) tarafından
Benim de ilk çocuk ve yalnızım eşim yemiyorsa bırak acıkınca yer diye bana kızıyor ama aciksada yemiyor zaten kilosu ayına göre zayıf demir eksikliği de var. Neyse arkadaşlar sizide üzmeyeyim. Allah'ım yardımcımız olsun.
(2,520 puan) tarafından
Ben de yine bir kriz sofrasindan kalktim. Yememek icin ııııılayıp duruyodu zaten, en sonunda da eli kasiga carpip hepsi haliya dokulunce dedim kalk git yeme. Cidden Allah yardimcimiz olsun ve de bolca sabir versin bize.
(484 puan) tarafından
Arkadaşlar iyi akşamlar oğlumu yeni uyuttum. Bebislerinizin severek yediği çorba varsa tarif alabilir miyim. Bugün brokoli, havuç, patates,pirinç,kıyma çorbası yapmıştım daha önceleri seviyordu en azından yemişti. Bugün çok az yedi. Dişini hayırlısı ile bir cikarsaydi.
(2,520 puan) tarafından
Canim blender yaptigim zamanlarda ne verdiysem iciyordu sorun yoktu. Simdi dis falan derken istahsiz. Ama verdigim corbalari yazacak olursam: mercimek, yayla, kereviz, sehriye, ispanak, brokoli, karnabahar... malzemeler genelde ayni zaten. Ben de acaba mantar denesem mi diyorum bugun ama bilemedim.
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim benim yaptığım çorbalar. Bugün mercimek yaptım bakalım inş yer. Yeni bir şeyi denemeyi sonraya bırakıyorum ben çünkü şu aralar çok bişi yemiyor.
(2,520 puan) tarafından
Canim yaptim mantari. Azicik tuz ve karabiber de ekledim. Cok guzel yedi o kadar mutluyum ki :D
(484 puan) tarafından
Afiyet olsun kuzuya maşallah. Benim oğlum yemiyor ya bende problem ya da bilemiyorum.
(2,520 puan) tarafından
Sen de niye problem olsun canim oyle dusunme. Ben de zaten her yedirdigimde illaki oyalayacak bir şeyler yapiyorum. Bitirmeden sikilmaya başlıyor.
(484 puan) tarafından
Ne bileyim kendimde sorun arıyorum oğlum yemeyince.
(2,520 puan) tarafından
Hic alakasi yok canim. Fazla ustune dusuyoruz bebeklerin ondan da oluyor bu ek gida reddi. Belki de biraz akisina birakmak lazim..
(484 puan) tarafından
Eşim de öyle diyor bırak acıkınca yer diyor ama ben güçsüz kalacak ve kilosu düşecek diye korkuyorum. Bugün evde tartım 8800kg geldi çok üzüldüm. Kilolu olsun derdinde değilim ama ne bileyim işte. Teşekkür ederim sağolun.

İlgili sorular

4 cevap 266 göst.
8, Kasım, 2022 Miniminnak (623 puan) tarafından soruldu
3 cevap 174 göst.
3, Ocak, 2023 KLMn (845 puan) tarafından soruldu
3 cevap 189 göst.
4, Ekim, 2022 Faruk un annesi (651 puan) tarafından soruldu
11 cevap 1,118 göst.
...