Bebek Bakımı
0 oy
480 göst.
(68 puan) tarafından
180 günlük bebeğim şimdiye kadar tadım yaptik havuç patates elma yogurt herhangi bi.alerji olmadı artık nasıl devam etmeliyim öğün olarak ayrıca tadimlara devam edeceğiz tabiki mesela sabah uyandı mama icti öğlen sebze püresi ise ne kadar yemeli aksam yoğurt yada muhallebi ise ne kadar verilmeli kafam.cok karışık bi yardımcı olun anneler

4 Cevaplar

0 oy
(4,539 puan) tarafından
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Dönemi Bebeklerde ek gıdaya geçiş döneminde kesinlikle acele edilmemeli. Bebeğinize ilk olarak ek gıdaları tadımlık miktarlarda verebilirsiniz. Bebeğiniz bu dönemde 2 ek gıda öğünü tüketebilir. Bebeğinizin 1 öğünde aldığı ek gıda miktarı, bir minik bebek kavanozunu geçmemelidir. Çünkü bebeğiniz günlük besin ihtiyacının %70’lik oranını anne sütüyle karşılamalı. 6 aylık bebek beslenmesi ve sonraki süreçleri merak ediyorsunuz çünkü bu ek gıdaya geçişte ilk adımınız. Bunun için ay ay bebek beslenme ve ek gıdaya geçiş sürecini anlatmıştık. Bebeğinizin beslenmesi için uygulayabileceğiniz 6 aylık bebek menüsü listemizi inceleyebilirsiniz.
(68 puan) tarafından
Teşekkürler canm
(4,539 puan) tarafından
Rica ederim canım ☺️
0 oy
(2,520 puan) tarafından


Saglik ocagindan vermislerdi. Okunuyordur umarim. Duz yukleyemedim bi turlu :)

(68 puan) tarafından
Okunuyor canım cok sagol
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Sebzelerin çorbasını veya püre halinde verebilirsiniz. İçine 1 tutam pirinç ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve et suyu, kemik suyu koyabilirsiniz. En fazla 3 sebzeyi karıştırabilirsiniz. Meyveleri pişirip verebilir ya da meyveli irmikli muhallebi yapabilirsiniz. Meyveli yoğurt verebilirsiniz. Sabahları ilk defa tattıracağınız şeyleri verin zaten birkaç kaşık oluyor miktarı. Öğleden sonra ve akşam daha önce verdiğiniz ve alerji yapmadığına emin olduğunuz şeyleri öğüne dönüştürebilirsiniz. Miktarı en fazla 1 çay bardağı yada küçük kase kadar olmalı. 7 ayda kahvaltıya geçince yumurta sarısı, peynir, lor, pankek, krep, bebek keki, ev yapımı bebek bisküvileri verebilirsiniz. Böylece öğün sayısı 3 e çıkmış oluyor zaten. 
(68 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim açıklamanız için
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim. Yoğurdu mutlaka evde kendiniz mayalayın daha sağlıklı ev tarhanası bulabilirseniz o da çok besleyici. Meyvelerden avakadoyu da deneyin mutlaka çok şifalı.
0 oy
(225 puan) tarafından
6-9 ay arası bebeğin günde 2 öğün ek gıda alması yeterli, 2 küçük kase gibi düşünün. anne sütü herzaman önceliğiniz olsun, ek gıda için çok fazla vermenize gerek yok

İlgili sorular

3 cevap 317 göst.
24, Haziran, 2021 Muhendisbiranne (99 puan) tarafından soruldu
4 cevap 830 göst.
3, Temmuz, 2020 Biracemianneanne (131 puan) tarafından soruldu
3 cevap 282 göst.
25, Haziran, 2020 Rabis2709 (68 puan) tarafından soruldu
3 cevap 343 göst.
15, Eylül, 2021 Mracannesii (138 puan) tarafından soruldu
...