0 oy
234 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (37 puan) tarafından
Merhblar 22 gunluk bi bebeğim var ve sağ göğsümde sertleşme var emziriyorum yınede ama ağrıyor etrafımdakiler birşey mı umdun dıolar nasıl gececek bu ağrı sertlik yardımcı olun lütfen :((

4 Cevaplar

0 oy
(566 puan) tarafından
Lohusalik hummasi dogum sonrasinda  (her turlu hastaliga acik kolayca yakalanabildigi icin) annelerde gorulen atesli ve iltihapli bir hastaliktir canim. Vucudumuz hastalklara karsi savunmasiz oluyo haliyle daha cok cabuk kolayca hastalanabiliyoruz. Bu hastalikta dikkat edilmesi gerekn hijyen ve temizliktir. 

Dogum sirasinda zature grip vs gecirmissen

Lohusalik doneminde temiz tutulmasi gereken yerlere dikkat etmemek

Hasta grip bir kimsenin yaklasmasi dogru degildir.

Ates bogaz agrisi isilik halsizlik bas ve bel bolgesinde agri cok veya kotu kokulu akinti ishal veya kusma belirtilerin varsa doktora bildirmen gerekir. Aksi taktirde lohusa hummasi enfeksyon ateslj iltihapli bir hastâlik oldugu icin ciddi sorunlara yol acar olumle dahi sonuclanabilir.

Canim internete lohusa  hummasi yazdiginda bu yazdiklarimi goruceksin. Yani bir sey umdugundan degil. Bende belirtiler vardi ates en onemli belirti demisti doktorum gittim bana tahliller yapti kan aldi ultrasondan bakti enfeksyon varmis ve goguslerim sismisti atesimde o yuzden cikmisti. Yani etraftakileri dinleme once arastir daha sonra doktora bildir durumunu. Ben antibiyotik kullandim iyi geldi goguslerimi de sagmislardi doktorum soylemsti.
-Reklam-
0 oy
(89 puan) tarafından
Bizde de umma derler bol bol sağ sütünü boşaltmaya çalış bol bol emzir bikac güne geçer inşallah 
0 oy
(32 puan) tarafından
Ayni sorun bendede var hatta şuan simdi rahatladım  o sert olan göğsünü iyice emmesi lazım eger emmezse kesin çözüm olarak pompa al süt sagma makinesi veya elinle kendin sağ sertliğin gitmesi için içindeki sütü iyice sagmaya çalışman lazım birde telli sutyen  göğsünü sıkacak şeyler giymemeye bak canim onun ağrısı çok kötü oluyor bende asiri ateşlenme olmuştu 
0 oy
(266 puan) tarafından
göğsünü sağ canim pompa at 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 477 göst.
30 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zehra alka (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 256 göst.
1 Mart 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nehirimbenim (272 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 472 göst.
17 Mart 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ALPASLAN'ın annesi (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 218 göst.
7 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Aysgl. Hifa (46 puan) tarafından soruldu
...