0 oy
349 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (121 puan) tarafından
Hamilelikte ve hamilelikten sonra basur oluştu. Şimdi affedersiniz ama kanamam çok oluyor. Doktora gitme imkanım da yok. Bebeğe zararı olur mu. Bir de ne yapabilirim bu kanamaların olmaması için.

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Canim benim 8 yıldır basurum var üstelik kanamali ve 1 cm kadarda  disariya çıkmış olan bi basur ağrılı ama bebege hic bir zarari yok o yalnizca senin problemin. Ben doktora gittim ilac kullandim tekrar basladi ameliyat öneriyorlar ama sakın olma cunku tekrarliyo bosuna bicak altina yatmis olursun. Ve sana bi önerim köyde oturuyorsan yada koyde bi yakının varsa yada bulabilecegin bir yer varsam kuş burnu kökü al hani boyle dikenli kisimlari oluyorya kaynatip onunla sicak sicak tahret al agriyada kanamayada birebir. Kuş burbunun denlerinide kaynat cay niyetine ic hem sütte yapiyor. Bi onerim daha kaynar suyu kovaya koy pijamanla uzerine otur yani kıçını yakma :) yalnizca buhari vursun cok rahatlarsin.

(121 puan) tarafından
Allah razı olsun canım deneyeceğim
tarafından
Mutlaka dene tatlim yıllardır var bende gerci ben acida yiyorum herhalde o yuzden bu kadar ilerledi. Haa unutmadan sakin soguk alma soguk yere oturma. Karnım ağrıyor sanirsin bağırsakların agiriyordur basur azmistir
(341 puan) tarafından
Ay valla bende de var arada karnım ağrır demekki basurdanmis tüh yaa:(
-Reklam-
0 oy
(44 puan) tarafından
Bende de var ayni dert. Kesinlikle doktora gitmen sart cunku kanamasi tehlikeli catlak olusmustur ve surekli tekrar ediyor afedersin cam kesigi gibi. Ona uygun krem vs. Veriyor hem catlak hem kasinti icin. Ayrica aci ve baharat yemeyecksn ve surekli corba bol su iceceksin . Ben oyle iyilestim.dikkat etmeyince tekrarliyor.
0 oy
(602 puan) tarafından
Bebeğe bir zararı yok ama kendine dikkat etmelisin. Eğer ihmal edersen Allah korusun ameliyatla almak zorunda kalıyorlar o basurları. Kefir iç, kayısı- erik hoşafı iç, bol bol su tüket. Yemene içmene çok dikkat et. Vazelin kullan bir de, hep sür yaraları yumuşatıp iyileştirir inşallah zamanla.  5 buçuk ay oldu bende kabızlık çektim. Çok şükür basur olmadı ama benimde çatlaklar vardı, azar azar kanama da oluyordu. 2 haftadır yavaş yavaş düzene giriyor gibi. İlk zamanlar gibi değil çok şükür. Çok dikkat edeceksin kuzum, diğer türlü bir çözümü yok ve muhakkak doktora git.
0 oy
(140 puan) tarafından
Bebeğe zararı olmaz ama çok çok dikkat et bol bol su iç basur olunca tuvalete çıkmakta zor oluyor kabizlik yaparsa bebekte kabız olur bendede var 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
25 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Askk06 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 481 göst.
17 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ayse45 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 297 göst.
4 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sevda9607 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 353 göst.
...