0 oy
188 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (157 puan) tarafından
Kızlar bebeğim banyo yaptıktan sonra vücuduna sabamed in nemlendirici losyonuyla masaj yapiyodum şu ana kadar bi sorun yoktu. Bugün babasıyla banyo yaptılar sonra aldım karnı biraz kızarmıştı. Zaten banyo sonrası üzerini giydirmeli sevmiyor, farklı yöntemler deniyoruz onun için. Ben de üzerini giydirmeden önce losyonla masaj yapayım tekrardan dedim. Bacağına yaptım,  karnına da sürünce birden feryat figan ağlamaya başladı. Sorularım şunlar:

1) Diyelim ki losyon alerji yaptı bunu daha öncesinde neden fark etmedik? Yaklaşık 4 aydır kullandığım bir losyon ve sıkıntı olmamıştı. 

2) Losyon alerji yaptıysa bacağında neden bir şey olmadi, ilk oraya sürmüştüm losyonu  

3) Karnı banyodan sonra kızarmıştı biraz demiştim yukarıda aglamasinda o etkili olabilir mi yani losyon sürünce bir nevi pekiştirdi mi acısını?

4) Banyo sonrası ağlamasının başka bi nedeni olabilir mi ve de banyo sonrası kıyafet giydirmeyi nasıl eğlenceli hale getirip prensesimi aglatmadan giydirebiliirm?

Yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

2 Cevaplar

0 oy
(327 puan) tarafından
Canım bence alerjik bi durum değil. Banyodan sonra hafif kızarıklık olduğunu söylüyosunuz. babası banyo esnasında sıcak suyun ayarını mı ayarlayamadı acaba aklıma direkt bu geldi. 
(157 puan) tarafından
Demi canım alerji olsa en başta da alerji yapması lazım çünkü. O ağlaması çok üzdü beni... babası normalde bi tık sıcak yapıyordu da bugün ılık yaptığını söylemişti. Gece terlemiş kalkar kalkmaz da duşa girdi bebegim babasıyla. Ister istemez dusakabinin ici de sıcak oluyor ya o da etkilemiş olabilir sanki
(327 puan) tarafından
Yok canım bence alerji değil için rahat olsun. Fiskiye ile mi yıkamış babası. Bazen su az geldiğinde sıcaklık artıyor fiskiyede.
(157 puan) tarafından
Aynen canim fiskiyeyle yıkamıştı
(327 puan) tarafından
Bence kızarıklık o yüzden canım. Sıcak su gelmiş. Pişik kremi sür. Acısını hafifletsin
(327 puan) tarafından
Benim bebeğim 7.5 aylık hala kovaya koyuyorum suyu canım sizde öyle yapın dillenene kadar.
-Reklam-
0 oy
Profil image (992 puan) tarafından
Sadece nasıl giydirebileceğine cevap verebilirim canım. Benim kızımda çok ağlıyordu bigün ben giydirirken babasıda saçlarını kurutayım dedi baktık ki hiç ağlamadı. Saç kurutma makinasından çıkan ses ve verdiği sıcaklığa şaşırıp ağlamayı unutuyo. Giydirme işlemi bitene kadar kapatmıyoruz. Her yerini kurutuyoruz:) 
(157 puan) tarafından
Öyle mi canım teşekkür ederim, deneriz inşallah :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 93 göst.
22 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hrerk (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 205 göst.
0 oy
5 cevap 128 göst.
7 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fatmamiray (147 puan) tarafından soruldu
...