0 oy
261 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (484 puan) tarafından

Arkadaşlar oğlum çok sinirli kendini yere atıyor kafasını vuruyor. İnt biraz araştırdım da 2 yaş sendromu gördüm. Bu belirtilerin çoğu oğlumda var. Bende bazen çok sinirleniyorum bu hareketlerine. Kendi başına oyun oynamıyor evde etkinlik yapmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar ne yapacağımı şaşırıyorum. Bir de oğlum evdeki teknolojik aletlere aşırı ilgili bunları nereye saklayacağımi şaşırıyorum. Eline verdiğimde bir süre oynuyor sonra onla kavga ediyor. Siz başa çıkmak için neler yapıyorsunuz acaba. Uzun oldu ama çok teşekkür ederim.

2 Yaş Sendromu Belirtileri

  • Aşırı inatçılık
  • Huysuzluk
  • Ağlama krizleri
  • Sürekli öfkeli haller
  • Eşyaları, oyuncakları yere atma, savurma
  • Anneye, babaya vurma
  • Annenin  ya da kendisinin saçlarını çekmek
  • Kendini yerlere atıp tepinmek
  • Herşeye “Hayır” demek

2 Cevaplar

+1 oy
Profil image (92 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ayni durumdan 2 yaşına girecek kızımdan skntili bir haldeyiz. Genelde onu aglamasiyla baş başa bırakıyorum sakinleşince konuşacağımı söylüyorum ve içeri geçip işlerimi hallediyorum. Peşimden hıçkıra hıçkıra geliyor ve sakinlesmek için önce su isteyip sonra sessizce oturup kendisiyle ilgilenmemi bekliyor. İlk 1 ila 2 hafta buna devam ederseniz şiddetlenecek daha çok kriz geçirecek ama sabrederseniz emin olun her şey sizin için gelişmeye başlıcak. Sadece dikkat etmeniz gereken şey kendisine zarar verecek bir şeylerin olduğu Bi yerde yalnız bırakmamak olsun. :))  ağladığında onunla ilgilenmiceginizi onun annesi ve ya babası olduğunuzu onun değil sizin sözünüzü dinlemesi gerektiğini söyleyin. Ağlarken dinlemiyormus gibi gozuksede bunu her ağladığında onu hirpalamadan ve tutmadan 1 adım ilerisinde tekrarlayın ve yalnız bırakın. Sonra o size gelicek :)) 
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende ağladığı yerde bırakıp geliyorum peşimden gelip benim olduğum odada aynı hareketlere devam ediyor. Bizi test ettiğinin farkındayım. Çocuğa da çok bişi diyemiyorum evde yaptığımız imkanlar kısıtlı oyuncaklar aktiviteler vs. Enerjisini atamıyorum bize sarıyor.
-Reklam-
+1 oy
(1,259 puan) tarafından
Oglum 21 aylık cogu olmasada ondada var ama hayır olmaz dedigimde ısrar etmez orda durur illa diye tutturmaz cocuklarda haklı tüm gün evin icinde hep aynı kişiler aynı ortam sıkılıyorlar napsınlar onların şuanda ögrenme bilincleşme cagındalar ama malum herşey kısıtlı agrasif sinirli olmaları cok normal 
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim evet çocuklar da haklı enerjilerini atamıyorlar evde yaptığımız imkanlar kısıtlı oyuncaklar aktiviteler vs.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 112 göst.
0 oy
5 cevap 510 göst.
0 oy
12 cevap 549 göst.
...