0 oy
183 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (179 puan) tarafından
163 günlüğüz 6. Ayın içerisindeyiz yani bu kaşık mamalar var. Onlardan versem bir sakıncası olur mu acaba? Marketlerde görüyorum böyle sütlü, tahıllı, ballı diye ama bu süt ve balı 1 yaş öncesi veremiyoruz kaşık mamada verebiliyormuyuz nasıl oluyor yasak olan şeyler kaşık mama içerisinde var acemiyim biraz araştırma yapıyorum ama kafama takıldı bu bu arada covid den dolayı gidemiyoruz lütfen yardımcı olurmus unuz bu konuda 

1 cevap

0 oy
(1,619 puan) tarafından
Yulaf unu bebek irmiği alın netten sipariş verebilirsiniz organik olanlardan. Az suda pişirip içerisine cam rendede istediğiniz meyveleri rendeleyip azıcık da pekmez ilave edip yedirebilirsiniz. Kaşık mamalarına hiç gerek yok diye düşünüyorum kendi yaptığınız bebeğinize daha çok yarayacaktır. Balkabağı çeyrek elma çeyrek havuç çeyrek armut incir çeyrek elma çeyrek şeftali evde hangi meyve varsa azar azar suda haşlayıp püre haline getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. İnanın bunları daha çok sevecek ve içeriğini bildiğiniz için içiniz daha airahat edecektir. Nacizane söylemek istedim sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(391 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum size. Bende kendim yaptım hep mamasını.hem kendiniz sebze meyvelerle yaparsaniz yemeye de alışır onlara. Bende aldım kaşık mamasi ama yaşını doldurunca merak ettim aldım tahılı olanlardan. Emin olun kendi yaptığınız daha güzel oluyor. Ben gece mamasi mesela irmik pirinç ununu elma rendesi ile pisiririm içine muz katarım. Üstüne pekmez ceviz koyarım kızımda çok sever. Hele yulaf ezmesi o kadar yararlı ki lif kaynağı tam. Onu hem meyve le yedirdim. Hem yoğurtla kızımda çok sevdi.
(1,619 puan) tarafından
Ben sadece bir kez denemek için aldım hiçbir koşulda yemedi istemedi bende araştırıp kendim yapmaya başladım severek yiyor. Bugün balkabağı tatlısı yapacağım belki sizde denemek istersiniz. Balkabağını az suda haşlayıp tabağa alıp üzerine az pekmez ve ceviz ezip yedireceğim.
(391 puan) tarafından
Eminim çok güzel olur yer kuzular. Benim kızım pekmez i çok seviyor zaten. Onunla da tatlandirinca daha güzel olur
(1,619 puan) tarafından
Herşey onlar için sağlıklı olsunlar da bizde annelik kariyerimizi en iyi şekilde devam ettirmiş oluruz :)
(179 puan) tarafından
Doğal olanları yapmak en mantıklı doğru söylüyorsunuz, bilmediğim için direk hazır mamaları sormak istedim evde yapılacak bir mamaysa netten bakım bir söylediklerinize teşekkür ederim :)
(1,619 puan) tarafından
Rica ederim afiyet olsun yavrunuza :)
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

...