0 oy
195 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (238 puan) tarafından
Merhaba, tam bitti dediğimiz yerde sanırım bir ömür yenisini çıkaracak bu çocuklar.

15 gün kadar bi' süredir çocuğumu besleyemiyorum. Normalde her şeyi yer. Ama şu sıra iştahla ağzına alıp geri çıkarıyor, tekrar ağzına atıyor, oynuyor, tükürüyor. Üst baş değiştirmekten döktüklerini toplamaktan bıktım usandım.  

Bu dönemde bilmediğim bi' sendromu, atağı falan mı var, geçici mi, neler yapabilirim ? 

Aç biliyorum ama 3 kaşıktan fazla yediremiyorum. Televizyon-tablet karşısında yemeye alışsın istemiyorum. Oyun falan da kar etmiyor. Bi' akşamları hep birlikte oturduğumuzda biraz daha iştahlı oluyor. Ama gün içinde ikimizden başka kimse yok. Gündüz neyse de gece acıkıp uyanıyor. Süt verip uyutuyorum ama onu da abartmak istemiyorum. Bazı geceler alışmasın diye onu da vermiyorum.

Başına gelenler nasıl baş ettiniz ?
Bebek Ayı 14

3 Cevaplar

0 oy
(696 puan) tarafından
Benim bebegim de yaklaşık 1 aydır yapıyor.Su anda 11 aylik.Bazen yiyor.Sanirim doymaya başlayınca tukuruyor.Dikkat çekmek için yapıyor.Oyun yapıyor.Ben de ne zaman son bulacak diye bekliyorum.Heryerden yiyecek topluyoruz malesef.Kahvaltida ben tükürmesin diye her lokmanın ardından sevdiği bir meyveyi verdim.Mandalin yiyor.Onu pek çıkarmıyor.Bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama diğer türlü de çok çıkarıyor, ac kalmasın diye böyle  yaptım.En azından yemesini sağlıyorum.Ama tükürmenin bitmesini dört gözle bekliyorum.Umarim geçicidir.1 yas kontrolunde doktora da söyleyeceğim hatta.Sizin ne zamandır böyle?internette okumuştum 1 yas civarı olabiliyormuş.Tepki vermemeye çalışmalıyız sanırım.Yapma etme deyince daha fazla yapiyorlar.
(238 puan) tarafından
Doysa da tükürse keşke aç geziyor 15 gündür
-Reklam-
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Benim kizim da ayin 11inde 14 aylik olacak sanirim bugünlerde bir atak olayi var ama bizde istahsizlik 1 aya yakin var once emmeleri azalmisti simdi de yemek yemesi azaldi. İstahla yerdi onceden ama şimdi bin takla atiyorm 2 kasik benden 2 kasik babasindan boyle oyunlarla falan yediriyoruz. Ben dişler yüzünden olduğunu dusunuyorum azi ve kopek dişlerinin yerleri şiş. Sizde de bu yuzden olabilir. Kilosu iyiyse gazla da zorlamamakta fayda var inat edip hic yemezler. Yerlere atma olayini kizim resmen oyun haline getirdi. Oyuncaklarini atarken hopp_ba yapiyorduk yemeklere de oyle davranıyor. Bütün gun elimde süpürge. Canlari sagolsunda napalim sabrederiz. Bu günler geri gelmeyecek.
(238 puan) tarafından
Tabii ki öyle ben de üstüne düşmeme taraftarıyım ama gece acıkıp uyanıyor. Emzirmekle doymuyor. Fazla süt tüketimi de demir eksikliğine sebep olduğu için vermek istemiyorum. Köpek dislerinin geldiği görünüyor ama daha çok var gibi azı dişleri de sert ama bence dişten değil tüm maymunluğuyla yapıyor. Yetmezmiş gibi mama sandalyesinde tükürdüğünü de yere inince toplayıp ağzına atıyor :(
(1,455 puan) tarafından
Ayy bizde de ayni yerlere tukurmuyor ama atıyor inince de yemek istiyor. Sanirim bunlarda gelisimin bir parçası. Tabiiki bizim icin cok zor ve yorucu oluyor. =(
(238 puan) tarafından
En azından başkalarının da başında olduğunu bilmek rahatlattı en azından artık geçici deyip deyip kendimi motive ederim :)
(1,455 puan) tarafından
Aynen öyle yapalim :) gecicidir mutlaka anlamiyorlarki kizim yapma diyorum gözümün icine baka baka atiyo :) bnde artik boşverdim. O atiyo biz topluyoruz.
0 oy
Profil image (497 puan) tarafından
Siz yedirmeyin onune koyun acsa yicek mecburen 2 saate bi yemek sunun kendi basona yiyene kadar canim
(238 puan) tarafından
Mama sandalyesine oturttuğumda önüne koyuyorum maalesef aç ama bi iki yudum yiyip tükürmeye başlıyor geçici sanırım yani inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 441 göst.
4 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde MehSinÖz (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
0 oy
3 cevap 124 göst.
8 Nisan 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Aysekubramutlu (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 97 göst.
1 Aralık 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde diskriminant (108 puan) tarafından soruldu
...