0 oy
213 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (161 puan) tarafından
Ağustos 6 doğumlu oğlum ne zaman tadımlık başlamalıyım? Süt ürünleri alerjisi var ne yedirmeliyim ilk ? 

Ilk bebeğim deneyimsizim  bi bakarmısınız 

3 Cevaplar

0 oy
(34 puan) tarafından

Benim kızım da 2 ağustos doğumlu sizden 4 gün büyüğüz ben başladım tadimlara önce yoğurt verdim sonra havuç bal kabağı patates elmaya geçtik şimdi. Uç gün kuralıyla veriyorum erken başladım çünkü çok hevesliydi tadım yaptırıyorum sadece gerçi yemiyor ama olsun du:)

(161 puan) tarafından
Yoğurt veremiyorum sebzeleri nasıl pisiriyosyn canım, patates haşlayınca katı oluyor yedirirken içine ne koyuyorsun
(34 puan) tarafından
Kuzum cok az su koyup hasliyorum biraz blender la çekmiyorum ben oyle alisir puturlu yemez diye.süzgeçte ezip veriyorum. Hasladigim sebzeleri sularıyla birlikte veriyorum kuzu çok katı olmuyor. Patatesi de öyle yapıyorum bi de zeytin yağı koyuyorum biraz kabız yapmasin diye
(161 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(34 puan) tarafından
Önemli değil kuzum
-Reklam-
0 oy
(966 puan) tarafından
Bebeğin mama ilebesleniyorsa 5. Ayda başlayabilirsin tadimlara. Anne sütü ise 6.Ayda. biraz da bebeğinin isteğine istekli oluşuna da bağlı.

Normalde yoğurtla başlanıyor ama alerjisi olduğu için sen sebzelerle başla. Mesela patatesi haşla 3 gün patelates ver başka şey verme ki alerjisi var mi yok mu belli olsun. Havuç kabak vb derken sebzeleri tattır sonra meyveler sonra ise bunları karıştırıp çorbalar püreler yapabilirsin 
(161 puan) tarafından
Anne sütü aliyor canım daha vermiyim o zaman bişey
0 oy
(134 puan) tarafından
6 aylık ek gıdaya başlanıyor tadm olarak. Şubat 6 da bebeğin tam 6 aylık oluyor. Ama dr daha öncede başlatabilir. Rutin kontrollerde sorup danışabilirsn. Ben ilk kabakla başladım. Kabağı az bi suda pişirdim çatalla ezip verdim. Sonra havuç patates. Kabızlık sorunu yaşamamak için her yedirdiğime 2 3 damla soğuk sıkım zeytinyağı ekledim. Tadmlar bitince karışık şekilde pişirdim. Bir kaç hafta sonra pişirdiğim sebzelere bebek irmiği katıp pişirmeye başladm. Öyle öyle devam ediyorum bende yeni başladm. Ek gıdaya geçişte ürünlerimi vitmadoğalgıda.com dan aldm. Alerjik bebekler içinde ürünler var bakmanı öneririm.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 103 göst.
9 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gizzemmm (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.
31 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yamaç_ayaz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 284 göst.
...