0 oy
587 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (161 puan) tarafından
Ne vericem nasıl vericem ne kadar vericem doktor ilgilenmedi pek az az yoğurt meyve ver diyo bilenler yardımcı olur mu 

4 Cevaplar

+1 oy
(2,433 puan) tarafından
Bizde başlayalı 20 25 gün oluyo. İlk önce yoğurt ile başladım. 3 gün tek öğün yogurt verdim. 1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı seklinde. Sonra sebzeye geçtim. Az suda haslama yada buharda yapabilirsin. Yesil kabak, havuç, bal kabağı, elma, armut, yumurta sarısı, pekmez, lor verdim simdiye dek. Ha bi de unutmadan yoğurttan yapılmış tarhana çorbası vermistim. Hepsinde 3 gün kuralını uyguladım. Bi alerjisi çıkmaz ise karistirarak verebilirsin. Çokta karıştırma yapma ama hepsinin tadini ayri alsin. Havuc ve yesil kabak karışık verilebilir mesela uyumlu sebzeler. Yogurt koyabilirsin icine yada yoğurdu ayrı verebilirsin. Tadimlar bittiginde verecegin 1 öğün maksimum yarım çay bardağı olsun. Cunku ilk ay sadece tadim donemi ara öğün gibi düşün. Ana öğün her zaman anne sütü yada formül mama. Günde 2 öğün olarak verebilirsin. Sabah ve öğle olma üzere. Sebzelere zeytinyağı koydum mutlaka kabızlık durumu olmasın diye. Hatta yumurta sarısına da koyuyorum boğazını sarmasın diye. Yumurtayı cok iyi kaynatman gerekiyor. Daha önce su vermedi isen ek gida ile birlikte su vermeye de baslamalisin. Suyu genelde tok karnına verirsen midesini suyla doldurmamış olursun. Suyu ictigi kadar veriyorum ben. Umarim bi nebzede olsa yardimci olmusumdur.
(161 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inanın o kadar yardımcı oldunuz ki üşenmeden uzun uzun yazmışsınız Allah razı olsun sizden. Su bir aydır veriyorum biberonla zaten mama ile besleniyor
(2,433 puan) tarafından
Bende bu konuda çok zorlandım o yüzden. Halen de zorlanıyorum açıkçası ne yedirmem gerektiği konusunda. Bi de penelope gurme diye bi yerden muhallebi ve çorba paketi almıştım. Bi kez muhallebisinden denedim. Şekersiz olduğu için ben pekmez koymuştum. Diger ürünlerini denemedim daha. 6+ olan ürünlerinden aldım
(161 puan) tarafından
Tamam bakıyım bende
(19 puan) tarafından
Bence de cok guzel yazmissnz ekran aldim bende tesekker etmek istedim :)
(2,433 puan) tarafından
Ah çok sevindim. Umarım yardımcı olabilmişimdir
-Reklam-
0 oy
(2,011 puan) tarafından
3 gün yogurt 3 gün mevsim sebzelerini püre yapıp vermeye başlayın (ayrı ayrı hepsi) ben sadece alerjik olabilecekleri 3 gün denedim sonra normal verdim hep. 
(161 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim
0 oy
(204 puan) tarafından
Kulaktan dolma ilgilerle ilerleme canım bu çocuk aç, acıkınca yer kitaplarını al hem bilgilenmek açısından hemde tarifler açısından yararlı kitaplar. Ben oraya bakarak ilerliycem. Ne kadar verilmeli ne verilmemeli hepsi yazıyor. Ek gıda psikolojisini de çok iyi anlatmışlar. Okumadan başlama illa o kitap olmalı diye demiyorum ama tarifler konusunda benşn de kafam karışıktı şimdi oraya bakıp ben buna şunu koyarım şunu koymam diyerek kendi kendime fikir yürütüyorum. 
(161 puan) tarafından
Tamam canım bakicam teşekkür ederim
0 oy
(496 puan) tarafından
Bebeğin kilosu ne kadar cnm
(161 puan) tarafından
5 aylık şuanda kilosu 5 800 3 kilo doğmuştu
(496 puan) tarafından
Oğlum da yeni 5 ayına girdi 6.550 senin ki biraz azmis cnm ama her bebek farklidur bnde tadımlıklara yavaştan basladm

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 640 göst.
0 oy
9 cevap 779 göst.
8 Mayıs 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde ᗴᔕᖇᗩᗩ ☘️ (1,266 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 388 göst.
0 oy
4 cevap 485 göst.
...