0 oy
325 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (518 puan) tarafından
Birkaç gün önce bebeğim doymuyor sütüm yok demiştim . Simdide süt gelmeye başladı ama arada mama takviyesi yaptığım için göğüs ucumu çekmiyor . Hem göğüs ucum küçük hemde çekmek istemiyo ağzına goturuyorum hazır dökülsün istiyor gelmeyince hemen kızıyor sagiyorum ama baş edemiyorum her iki saatte bir karnı açıktigi için tam 30 40 ml dolduramiyorum o uyanana kadar henüz tam dolu dolu gelmiyor sağma makinesi de olsa bu şekilde çok zorlaniyorum ne yapabilirim lütfen bı fikir verin 
Bebek Ayı 4 günlük

7 Cevaplar

0 oy
(326 puan) tarafından
canim biberona alışınca zor geliyo çünkü damaklarini kullanmalari gerekiyo güç olarak:) e haziri varken zor geliyo o yüzden o reddeddikce sen zorla derim yoksa hepten bırakır sütünu sağıp ta verebilirsin hem göğsün boşalır hem ziyan olmaz faydalanmis olur
(518 puan) tarafından
Uçları da yara oldu çok zorlaniyorum moralimde bozuluyor mama yiyince hazır süt geliyoken
-Reklam-
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Eds emzirme yöntemini yada eczaneden silikon göğüs ucu alın kullanın. İkiside işinize yarar sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
0 oy
(171 puan) tarafından
İnstagram üzerinde emzirme danışmanları var sürekli post paylaşıyorlar ben 20 günlük bebeğim de meme reddi yaşadım o zaman denk gelmiştim sayelerinde çok fazla bilgi edindim onlar sayesinde hemde ücret ödemeden sadece okuyarak tekrar emmeye başlattım size de muhakkak tavsiye ediyorum. Keşke doğumdan önce bulsaydım hiç mama vermeseydim... ( mamaya karşı değilim benim sütüm olmasına rağmen büyüklerin zoruyla mamaya başladım o yüzden böyle diyorum.)
0 oy
(391 puan) tarafından
Canım benim mamayi biberonla verdiysen birde meme ucu yok diyosun ondan seni istemez. Bende öyleydim. Silikon meme ucu al. Verme mama emzir.onun midesi ne kadarcık zaten 30 ml doyurur onu şuan. Seni emdikce daha çok gelir sagmak gibi olmuyor emmek. Huysuzluk yapıyorsa gazı vardır. Biz aç sanıp mama verdik çocuk da gaz birikmiş iyice mamada. Doktor bana kesinlikle mama vermiceksin 2 saatte emzir dedi. Sende canım sık sık emzir. 
(518 puan) tarafından
Silikonuda aldım onu da istemiyor hatta ilk onu aldim süt gelmeyince mama aldım mecbur
(391 puan) tarafından
Benim. Kızım göğsümü de almamıştı annem üzerine şerbet dokmustu tadını alınca emmeye başlamıştı. Aynı şeyi silikonlu uçda da yaptık öyle aldı. İsterseniz deneyin. Tadını alırsa emmeye başlar. İlk günler biraz emme konusu sıkıntılı oluyor illa. Vazgeçmeyin deneyin emsin. Ben vazgeçiyordum artık lohusa kafası dogumum zor oldu birde kızım çok huysuzdu emmek de istemeyince annem sağolsun o yardım etti uğraştı öyle alıştırdı.
0 oy
(92 puan) tarafından
Canım mamayı biberonla değil de enjektorle verirsen meme reddi yaşama sorununu minimuma indirmiş olursun yaraların için de tahinin üzerine çıkan yağı deneyebilirsin bana çok iyi geldi bı çok kullanmama rağmen en iyisi buydu güle güle büyüt bebisini ;)
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Uykuda emzir 
0 oy
(144 puan) tarafından
Canım göğüs ucu yaran icin göğüs kalkanı kullan mycey marka var gayet uygun 2 güne geçer ben aylarca her yolu denedim geçmedi hala göğüs kalkanı kullanmayayım yara oluyor bebeğim 100 günlük.

Emmeyi içinde ısrarcı ol aç kalınca mecbur emecek ama dikkat et aç kalıp sarilik olmasın. Ben göğüs ucu çıkarıcı aparat vardı eczanelerde bulabilirsin onunla biraz göğüs ucumu çıkarıp emzirirdim reddetmedi umarım sende tez zamanda emzirirsin

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 4,540 göst.
0 oy
5 cevap 186 göst.
0 oy
3 cevap 359 göst.
...