0 oy
864 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (149 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 7 aylık 4-5 aylıkken biz sofrada yemek yerken agzını açıyordu kaşıkla damla falan verirken ağzını uzatıyodu. Altı ay dolunca tadımlara başladım ama bebeğim kaşık görünce agzını kapatıyo artık hiç bişey veremiyorum tuhaf olan bişey var bizim yediğimiz yemeklerin suyuna ekmek batırıp vermeyi denedim ona gelince agzını açıyo kendi yediğimiz ıspanak yemeğinden verdim baya baya yemek istiyo belli ediyo  tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz nasıl bi yol izlemem lazım tuz şeker vermemek için sağlıklı beslenmesi için sürekli araştırıyorum dikkat ediyorum ama ona özel yaptığım hiç birşeyi yemiyo
Bebek Ayı 7

2 Cevaplar

0 oy
(2,433 puan) tarafından
Ek gıdayı kendi yemek saatinizde vermeyi denediniz mi? Karnı aç iken sizle otursun masaya hem kendiniz yiyin hem onu besleyin. 
(149 puan) tarafından
Evet öyle yapmaya çalışıyorum genelde ama istemeyince mümkün değil açmıyor ağzını
(2,433 puan) tarafından
Önüne koyun belki kendi yer. Maalesef bizde yeni geçtik zorlayıcı bir süreç.
-Reklam-
0 oy
(407 puan) tarafından
Kendi yediğiniz bazı yemeklere tuz atmadan verin oyleyse oda sizle yesin belki bu şekilde alışır. Bizimde 8 buçuk aylık olucak bizimle yer sürekli bazen istahsiz olduğu zamanlar oluyor tabi ama bayağı bu şekilde alıştı elinede havuç elma köfte gibi şeyler veriyorm onları yemeğe calisirkn arada bende yediriyorm.
(149 puan) tarafından
Bende veriyorum havuç elma dişleri çok kaşınıyor dün brokoli haşladım eliyle turabilceği şekilde verdim diş kaşıma bahanesiyle yedi biraz ama yogurt çorba gibi şeylerde agzını açmıyor kaşığı görünce aglasa bile agzı kapalı aglıyo o derece
(407 puan) tarafından
O zaman elinizle verin bı şeyleri bazen benim kızımda açmıyor kaşığa artk elimle veriyorum o zman açıyor yiyor o zaman çorbaları değil tabi de püreleri falan verdim ben hep elimle yumurtayı falan o zaman yedi.
...