0 oy
387 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (973 puan) tarafından
Merhaba bikac kezdir farkediyoruz eşimle birbirimize sarilinca oglum kiskaniyor galiba. Yalniz kiskanmak ogretilen birseydir diye düşünüyordum ama hiç bir sekilde kimse ogretmedi zaten evde oglumla eşimleyim baska kimse yok biz de kiskanmasina sebep olacak bir sey soylemedik veya yapmadik bizi yanyana görünce yalandan aglmaya memnuniyetsizlik gostermeye başlıyor ayrilinca hemn düzeliyor varmi böyle olan cidden kiskanclik içten gelen bir sey mi acaba
Bebek Ayı 15

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (840 puan) tarafından
Kizimda ogle ama babasina karsi degil hamileyim doktorun bana dokunmasina agliyor hemde basil bir gorseniz hastane inliyor  
(973 puan) tarafından
Korkuyor da olabilir sizinki dr birsey yapacak saniyor olabilir
-Reklam-
0 oy
(113 puan) tarafından
Somut bir delille konuşmam mümkün değil ama benim şimdiye kadar gördüğüm bütün çocuklarda ailelerinden hep duydum bunu. Şimdi 17 aylik oğlum var ve o da öyle. Sanırım normal birşey. 
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Benim.kizimda hic yok kiskanclik.ama yegenlerim de cok fazla var.hatta etrafa garib geliyor neden kiskanmiyor diye.sanirim bana cekmis ben buyuk olmama ragmen kucuk 2 kardesimi hic bi zaman ne anneme ne de babama kiskanmadim.gecen kuzenim gelmisdi.kizimi kucagna aldi daha 9aylik bebegi emekleyerek gelib bebegimi ittirib annesinin kucagina cikdi))))ama ben yegenimi opunce kizim bakib guluyor))acaba kiskaniyor da bellimi etmiyor diye dusunyorim ben de .icine atmasini istemem cunki.
0 oy
Profil image (1,553 puan) tarafından
Benim oğlum 2 gün sonra 16 aylık olacak, bizde tam tersi. Biz azıcık tartışsak ağlıyor o da bağırmaya başlıyor. Biz öpüşüp sarılınca gülüyor çok mutlu oluyor. 

Kıskançlık bildiğini sanmıyorum, dediğin gibi öğrenilen bir şey, bu yaştaki çocuklarda henüz ben diye bir kavram oluşmuyor henüz. Mesela  oyuncağını alıyorum bu benim diyorum öyle boş boş bakıyor, 5 dk geçiyor alıyor bana getiriyor. Yemek yerken ben ona verdiğim için o da kendi yerken bana yedirmeye çalışıyor. Dediğim şeyler ben kavramı olmadığı için yapıyor bunları. Ben kavramı olmayınca kıskançlıkta çok olacağını sanmıyorum. Ama işte her şey çocuktan çocuğa değişiyor. Belki de sizin oğlunuzda ben kavramı oluşmuş olabilir. Normalde 2 yaşından önce olmaz diyor pedagoglar. 
(506 puan) tarafından
Peki birsey sorabilir miyim kıskançlık değilse ne bu benim kızımda aynısıni yapiyo 9 aylik asla babasını yanıma yaklastirmiyo agliyo yanından ayrilanana kadar susmaz direk kucagina gider beni itmeye çalışir  bunu neden yapiyolar ki kıskançlık değilse
Profil image (1,553 puan) tarafından
Babası nasıl birisi, kızınıza karşı ilgisi tavrı,size karşı ilgisi tavrı, genel olarak.
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Tabikide öyle. Kıskançlık öfke sevinme ogretilmez ki içinden gelir 
0 oy
(150 puan) tarafından
Benzer durumdayız. Bizimki doğrudan gelip eliyle ikimizi ayırıp beni elimden tutup götürmeye çalışıyor. Ama evde kedimiz var. Kediye sarılınca ben, o da gelip sevmeye çalışıyor. Eger kiskancliksa babaya karsi var kediye  karsi.yok.Yanı tuhaf bir durum. Sebebini bulamadım. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 181 göst.
28 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Saliha0077 (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 247 göst.
26 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Genç anne mthan (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 381 göst.
0 oy
3 cevap 220 göst.
...