0 oy
338 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (149 puan) tarafından
Yaptirilmalimi

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
İmkanınız varsa yaptırın. Bebek ölümlerinde üstlerde yer alıyor.Aşı  %60-90 arası koruyuculuk sağlıyor. 
-Reklam-
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Daha bugun biri yazdı bebeği olmuş lütfen okuyun yaptırın aşıların hepsi gerekli düşünmeyin bile 
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Rota virüsü Zehirli ishale neden oluyor. Yeğenim olmuştu bayağı ağır geçirmişti. Hastanede yattı ve kilo kaybetti. Ölümden döndü diyebilirim. Kızıma 2 dozunu da yaptırdık. Hemen hemen her çocuğa bulaşıyormuş. Aşı olan çocuklara da bulaşabiliyor ama daha hafif atlatıyorlar. Solunum yoluyla da bulaşabildiği için önemli olduğunu düşünüyorum. 
0 oy
(84 puan) tarafından
Devletin aşı listesine alması gerektiğini düşündüğüm ama o listeye girmeyeceğini de bildiğim aşı 

Kardeşimin ölümüne sebeb olan zehirli ishal aşısı. Aşı olan bebeklere bile bulaşma ihtimali çok yüksek bir virüs. Aşıyı vurdurmayanlarin pişmanlıktan oturup ağladığını şahit olduğum hastalık daha ne diyim. Ki madddi imkanınız varsa vurdurun. Binbir türlü virüsun kol gezdiği şu zamanda bnce kimse riske atmamali. Kimsenin gozunu korkutmak istemem ama oluk oluk kusma ishal ateş bı bebeğe daha ne zarar verebilr ki. Tedavi sürecinde 15 gün hastanede yatan arkdaşim var bebeği ölümün eşiğinden döndü. Bebeğin atlattiktan sonra toparlaması da çok zor oluyor alllah kmseye yaşatmasın.
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından

 öncelikle Rota virüsü, bağırsak enfeksiyonuna ve ishale neden olan ve çok yüksek bulaşıcılık oranına sahip bir virüstür. Dünya genelinde görülen bu virüs bebeklerde ve çocuklarda ishal başlangıcının ilk sırada gelen nedenidir.  Nasıl bulaşır dersende

Rota virüsler ishalin ortaya çıkmasından önceki günlerde de dışkıda bol miktarda bulunur. Bulaşma; dışkı ile kontamine (bulaşık) su ve gıdalarla olur. Özellikle kreş, bakımevleri ve çocuk hastanelerinde salgınlar görülebilir. Aile içi yayılım sıktır. 

Hastalık en çok 4-5 yaş arası kreş, bakımevinde kalan çocukları etkilemektedir. 

Rotavirüs (Rota virüsü) çocuklarda ve yetişkinlerde sık görülen, yüksek bulaşıcılığa sahip bir virüstür. Hastalığın en yaygın belirtisi ağır ishal olduğundan, bu virüsün dehidrasyona (sıvı kaybı) neden olma ihtimali yüksektir. Bebek ve çocuklarda görülen ishal vakalarında en sık rastlanan nedenin rotavirüs enfeksiyonu olduğu söylenebilir. Bu virüse karşı aşılanma yapılması mümkündür, ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında yayınladığı verilere göre, hâlen yılda ortalama 200 binin üzerinde bebek ve çocuk ölümüyle sonuçlanan rotavirüs vakası kaydedilmektedir. 

yakalanır.

Ancak, rota virüsü aşısı yaptıran kişilerde enfeksiyonunun daha hafif seyredeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, bebek ve çocuk ölümlerinin bu kadar yaygın olarak görüldüğü bir enfeksiyona karşı yapılacak aşı, virüsün etkisinin azaltılması açısından büyük önem taşır.

0 oy
(118 puan) tarafından
Ben yaptırdım ilk dozunu ve pişman oldum. Bebeğim 1 aydır kendine gelemedi sncıdan yeşil kakadan mukus ve 2 kerede kanlı yaptı. Profesöre kadar götürdüm. Rotadan olmuş bağırsak ları iltihap dedi. 2. Dozu kesinliklr ysptırma ben ztn rotayı önermiyorum dedi. Ve rota aşısı süt alerjisini tetikliyor dedi. Yinede siz bilirsiniz.
(51 puan) tarafından
Yaptırsan bir türlü yaptirmasan bir türlü bizde yaptirmadik

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 141 göst.
0 oy
7 cevap 245 göst.
27 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esra.41 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 118 göst.
17 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Esra.41 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 322 göst.
23 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Burcumehmet (2,048 puan) tarafından soruldu
...