0 oy
208 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (4 puan) tarafından
Oğlum 12 günlük azgında beyaz pamucak oluştu nasıl geçer bilen biri bana yardım edebilirmi acaba 
Bebek Ayı 12 gunluk

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (339 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Aynısı benim bebeğim de aynı zamanlarda da oldu. Emziriyorsanız göğüs temizliğini aksatmayin. Alttaki bilgi sağlık kuruluşunun sayfasından alıntıdır.  Dilerken kanayabilir korkmayın temizlenmesi açısından oluyor.

Bebeğiniz biberon veya emzik kullanıyorsa bunları kullanmayı bırakın veya çok iyi bir şekilde temizlenmesine ve durulanmasına dikkat edin. Bebeğinize veya çocuğunuza çok katı olmayan sulu besinler verin beslenmesi daha rahat olacaktır. Emziren annenin bebeğinin ağzındaki pamukçuğa dikkat etmesi gerekir çünkü annenin göğsüne bulaştırabilir ve buda göğüste ağrı ve sızıya yol açabilir o yüzden güzelcene göğsünüzün temizlendiğine dikkat edin. Anal bölge pamukçuğu için hem bebeğinizin genital bölgesini sıkça havalandırın hem de el ve genital bölge hijyenine dikkat edin.

Önce pamukçuğu fark ettiğinizde bebeğinizin ağzının içini kuru bir bezle silmeye çalışın. Çıkmazsa tabaka duruyorsa daha sonra bir kahve fincanı kaynamış suya bir kahve kaşı yemeklik karbonat koyup temiz bir gazlı bezi bu suya batırıp bebeğinizin ağzını silin, bunu bebeğiniz beslenmeden günde 3-4 kez yapın. Anal bölge için bebeğinizin bezini sık sık değiştirin bu bölgeyi kuru ve temiz tutmaya çalışın.
(4 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz icin
Profil image (339 puan) tarafından
Kullandığınız ürünleri kesinlikle steril etmeyi unutmayın pamukçuk arttıkça bebeğiniz huzursuz ve huysuzluk olabilir. Emmeyi azaltabilir veya emerken canı yanabilir o yüzden ağız temizliği ve göğüs temizliğine çok dikkat edin dk klarsk da sağlık ocağında takibinizi yapan ebeye durumu belirtip doktoruna ilac yazdırıp reçete numarasını size yollayınca alabilirsiniz gitmenize gerek olmaz ne kadar dikkat ederseniz k kadar çabuk iyileşir. Bizim artık tamamen katman olmuştu ne olduğunu bilmiyordk kendiliğinden geçmesini beklemiştim yanakların iç kısımlarında damağında dilinin her yerinde dudakların katman olmuştu Allah'tan çok çabuk geçti
-Reklam-
0 oy
(52 puan) tarafından
Karbonatlı su yapıp varsa gazlı bezle yoksa temiz bir mendili suya batırıp parmağına geçir ağız içini sil 
(4 puan) tarafından
Kaç günde geçer acaba teşekkür ederim cevapladığınız için
Profil image (19 puan) tarafından
Canım sabah akşam gunde 2 kere yap 4 5 gune geciyor

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 59 göst.
26 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Narin pur (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 93 göst.
27 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nefesim22 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 412 göst.
0 oy
2 cevap 313 göst.
10 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sevmm (196 puan) tarafından soruldu
...