0 oy
347 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (217 puan) tarafından
Kızlar eldiven şapka takıyorum havalar soguk takmayınca buz kesiyor elli ayağı üşüdük ede kusuyo herkes ellerine eldiven giydirme diyo ama iki oğlumda da 4 aya kadar büyle giydirmıştm sorun cıkmadı maşallah karı var şuan ama şimdiki oglum neden takmıyn gibi sorular geliyo sürekli napmalıyım sizce haksızmıyım 

2 Cevaplar

0 oy
(1,619 puan) tarafından
Uyanıkken ellerini açık bırakın uyurken takarsınız eldiveni bebeklerin öğrenmeleri ilk elleriyle olduğu için herşeye dokunmak isterler rahat keşif yapması ellerini tanıması için elleri açık olmalı uyurken eldiven takın sıcacık uyur sonra çıkarın. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(217 puan) tarafından
Saol canm yorumun için
(1,619 puan) tarafından
Rica ederim :)
(160 puan) tarafından
Bende sizin dediğiniz gibi yapmıştım uyurken çıkarıyordum uyanınca baktım ki yüzünü çiziyor yatarken de takmaya başladım
-Reklam-
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından

Bir alıntı ile cevaplamak istedim :) 


BEBEĞİME ELDİVEN GİYDİRMELİ MİYİM?

Bebeğin tırnakları uzunsa kesilmelidir. Ancak bebeğin tırnak yapısına uygun bir makas kullanmaya dikkat edilmelidir. Bebeğin tırnağının kesilmesi için 20 ya da 40 gün geçmesi beklenmemelidir. Çoğu zaman banyodan ya da bebek uyuduktan sonra yavaş ve dikkatlice tecrübeli biri tarafından tırnakları kesilmelidir.


Bebeğin elleri mümkün olduğunca açıkta kalmalıdır. Yeni doğan bebeklere eldiven giydirmenin amacı, bebeğin tırnaklarıyla yüzünü çizmesini engellemek ve ellerini soğuktan korumaktır. Ancak eldiven giydirmenin birkaç sakıncası vardır. Bu dönemde bebek çevresini ağzı ve elleriyle tanımaya ve algılamaya çalışır. Bebeğe sürekli eldiven giydirmek, onun dünyayı tanımasını ve algılamasını engellemekten başka işe yaramaz.


(217 puan) tarafından
Cok saol canm dogru
Profil image (338 puan) tarafından
Annesi olarak siz daha iyi bilirsiniz ama uyanıkken serbest olması daha iyi olabilir :) evlerimiz genelde ılık oluyor özellikte oturduğumuz odalar bu yaşam alanlarında bebeklerimize fırsatlar tanıyabiliriz gelişim alanlarına destek çıkabiliriz ;)
(217 puan) tarafından
Aynn canm öyle

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 474 göst.
14 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fndkr (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 280 göst.
0 oy
4 cevap 424 göst.
24 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asfkbraocl (312 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
27 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Analı kızlı (6 puan) tarafından soruldu
...