0 oy
414 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (650 puan) tarafından
41 günlük bebeğim var zor yapıyo büyük abdestini hatta ıkınıyo sıkınıyo yapamazsa. Bu durumda çareyi zeytin yağında buluyorum ama bi yandan da alışır da sürekli ister diye korkuyorum çevremdekiler alışsın zeytin yağındaan zarar gelmez gaz ilaçlarından daha faydalı diyo bu durumda olan var mı  

11 Cevaplar

0 oy
(26 puan) tarafından
Evet bende her beslenmesinde veriyorum zeytinyağ hem gelişiminde yardımcı oluyor 
(266 puan) tarafından
Nasıl veriyosunuz? Yemeklerindemi kullanıyosunuz yoksa çay kaşığıylaçı veriyosunuz??
(26 puan) tarafından
1 çay kaşığı veriyorum henüz bir buçuk ayligiz mama kullanıyorsunuz mamanın içinde koyabilirsiniz
-Reklam-
0 oy
Profil image (698 puan) tarafından
Hayr gaz damlası al cnm millete bakma dha 41 gunluk bi 3aylik olunca cok zorda kalirsan denersn ama suanda gaz damlasi olması gerek 
0 oy
(164 puan) tarafından
Bende 5-6 kere denedim. Tesadüf mü bilmiyorum ama ne zaman Zeytinyağı versem oyle güzel uyudu ki rahatladı resmen. Ama yoğun kıvamlı oldugu için bazı bebekler yutmada zorlanmış ve tikanmalarina neden olmuş. Ben o yüzden hep küçük bi kasede sütümle karıştırıp verdim.
0 oy
(2,433 puan) tarafından
Gaz için nurse harvey's damla kullanıyordum onunda içeriğinde zeytinyağı bulunuyordu. Ama direk zeytinyağı vermek nasil bi etkiye sebep olur bilmiyorum. Burada okuduğum kadarı ile kendim denemedim ama icine zeytinyağı koyanlar var
0 oy
Profil image (448 puan) tarafından
2 gün boyunca yapamamisti zorlanıyordu mamasina 3 damla hakiki zeytinyağı koydum mamadan sonra yaptı
0 oy
Profil image (121 puan) tarafından
Bencede hakiki zeytinyağı gaz damlasından daha iyidir canım sürekli verdiğimde ishal yapmıştı oda bebeği zorluyor biraz ama şimdi arada bir veriyorum sıkıntı yaşamadık çok şükür 
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından
Bebeklikte henüz böyle bir durum gelişmediği için etkili olmasa da damar sağlığını korumak adına zeytinyağı en ideal yağ türüdür. Sadece anne sütü alınması gereken ilk altı aydan sonra ek gıda sürecinde 1 çay kaşığı miktarında zeytinyağı tüketimi tavsiye edilebilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise zeytin yağının gerçekten organik olması gerekiyor aldığınız zeytin yağının doğallığına dikkat edin. Biz kendimiz yapıyoruz ama kullanmak için ilk 6 ayın geçmişini bekliyorum şimdilik bağırsak düzenleyici ve gaz damlası ile takviyedd bulunuyorm doktor kontrolünde :)
0 oy
(25 puan) tarafından
Gaz damlasi ver bence bizde zorlanmiştık 5 6 gün gecmeden verme dedi saglıkocagına Kı hemsire bagırsaklari ona alısır her kaka yapmasi gerektiğinde onu ister demişti. 
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Biz 53 günlükken kabızlık şikayetiyle dpktora gittik. G0nde 4 kez 1 er çay kaşığı zeytinyağı içirmemi söyledi. Emzirmeden önce vermek daha faydalı olur dedi. Ben verdim faydası olmadı. Size olur inşallah. Bizimki biriktirip biriktirip yapardı kakasını. Zamanla düzeliyor . Hiç endişe etmeyin. 3 4 ay devam etti bu durum.
0 oy
(2 puan) tarafından
Ewet ben sürekli kullandım ve etkisini hemen gördüm ilaclardan daha sağlıklı tabi orijinal zeytinyağı verirsen daha sağlıklı olur.
0 oy
(4 puan) tarafından
Evet agzına da verin popoya da surun ama islenmemis doğal olacak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 150 göst.
17 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Minik paşam (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 209 göst.
26 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Masalipk (520 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 115 göst.
0 oy
7 cevap 258 göst.
11 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hrklts (25 puan) tarafından soruldu
...