0 oy
397 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (338 puan) tarafından
Uyanık olduğu zamanları nasıl verimli geçiriyorsunuz? Dil gelişimi, sosyal duygusal gelişim zihinsel gelişim gibi gelişim alanlarına yönelik basit bir şekilde neler yapıyorsunuz?

3 Cevaplar

+1 oy
(739 puan) tarafından
Çok küçük olduğu icin 0 ayliktan itibaren zeka kartlari var canim siyah beyaz uyanik olduğunda onlari yanuna koyup gosterebilirsin , onunla sohbet edebilirsin, kendini ona tanitabilirsin 
Profil image (338 puan) tarafından
Eğitim zamanında yaptığım kartları gösteriyorum tekerlemelerle devam ediyorum parmak oyunları ile vücut koordinasyon içerisinde katılımını sağlıyorum ama başka ne yapılabilir diye sizlere de sormak istedim :)
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Kizim 2 aylikken bol yuzustu zaman geciryirduk.donme egsersizleri yapiyorduk.hafifden yan donmeye baslamisdi o zamanlar.
Profil image (338 puan) tarafından
Tam dönme olmasa da biz de de dönme eğilimleri başladı kısa zamanki olsa da göz takibi olduğu için biberin gibi çıngırak gibi ilgisinin çekecek materyaller ile hareketini sağlamaya çalışıyorum :)
(8,034 puan) tarafından
Cingirak olmazsa olmazimiz zaten.15aylik hala cingiraga bayiliyor.elinde evin icinde kosduryor cikan ses hosuna gidiyor.bol konusun sarki soyleyib dans ediyordum.gulucuk atiyordu.daha 2 aylik yapilacal etkinlik sayisi kisitli.
0 oy
(1,229 puan) tarafından
Yukarıda arkadaş yazdığı gibi yapardım. Ben hangi odaya gidersem yanımda götürdüm. Ne yapıyorsam anlatırdım nesneleri gösterirdim. Mesela soğan doğruyorsm soğanı koklatırdım. Bol bol konuşma şarkı söyleme .
Profil image (338 puan) tarafından
Eğitim zamanında yaptığım kartları gösteriyorum doku kartlarımi daha göstermeye başlamadm çok erken diyr düşünmüştüm koku için etkinliklere baslansa erken mi bilemedm :(  tekerlemelerle devam ediyorum parmak oyunları ile vücut koordinasyon içerisinde katılımını sağlıyorum ama başka ne yapılabilir diye sizlere de sormak istedim :)
...