0 oy
587 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (232 puan) tarafından
Oğlum 43 günlük. Gece uykusu düzenli ama gündüz hiç uyuyamıyor. Memede dalıyor yatağına yaptırıyorum hop hemen uyanıyor. Kucak dışında yarım saatten fazla uyuduğu olmuyor. Ben de bugün yatağa uzanıp emzirmeye karar verdim. İİki kez denedim uyandı ama daha kolay daldı. sonuç alır mıyım sizce? 
Bebek Ayı 43 günlük

8 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben oyle emziryorum.kayinvalidem soylemisdi daha rahat edersin hem bebek emer hem de dinlenirsin diye.gercekde de daha rahat.sadece bebegin basinu desteklemek lazim ki kulak iltuhabi olma ihtimali ortadan kalksin.tam dalmadan gazini cikartin mutlaka.
(232 puan) tarafından
Başını nasıl desteklemek gerekiyor?
(8,034 puan) tarafından
Kolumun uzerine emziryordum ben.ve ya yastik koyub oyle emzire bilirsiniz.bebek kucakda emzirme pozisyonunda nasil duruyirsa oyle olmasi lazim
(232 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
(8,034 puan) tarafından
Rica ederim.ben oyle emziryorum ama oyle uyumuyirum.bebegim uyudukdan sonra kendi yatagina koyuyorum
-Reklam-
0 oy
Profil image (339 puan) tarafından

Gaz için kucağınıza geri almıyor musunuz? Eğer problem yaşıyorsanız gaz için sonuç alırsınız sabırla devam ederseniz :)

(232 puan) tarafından
Normalde gazını çıkarıp öyle yaturıyotum ama yatarak emziediğimde gazını almadım hiç
Profil image (339 puan) tarafından
Gazlı bir bebek değilse çok sorun olacağını sanmıyorum benim bebeğim mesela her beslenme sonrası gaz çıkarmak için yardımcı olssk bile hiç cikarmadsn uyuyor ve öyle ıkınma kıvranma yaşamıyorz istisnai durumlar dışında kendi uyurken çıkarıyor öyle ise sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum :)
(232 puan) tarafından
Bizimki çok gazlı umarım sorun olmaz bizim için :)
Profil image (339 puan) tarafından
İnşallah olmaz canım hava yutkamasina dikkat ettiğiniz sürece bebeğiniz de rahat olur :)
(232 puan) tarafından
İnşallah  teşekkür ederim yanıtınız için.
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Kızım 8 aylık hala yatarak emziriyorum tabi dışarı çıkınca çok zor oluyor sürekli o şekilde istiyor. Pandemiden dolayı da hep evde olduğumuz için yatarak emzirmeye devam ediyorum hemde dinleniyorum yoksa dinlenmek imkansız oluyor. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(232 puan) tarafından
Evet sürekli kucakta emzirmek zor olmaya başladı kilo almaya başladıkça özellikle. Bu şekilde benimde kolayıma geldi. Yanıtınız ve güzel dileğiniz için teşekkür ederim.
(1,619 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Ezmemeye ve memeyle bogulmamasina dikkat edersen sorun yok tabi. Boğulma riski var ben onu uyutuyodum o şekilde ama ben uyuyamiyodum 
(232 puan) tarafından
Tabi riskleri de var o yüzden oylanacak bir şeyler bulmaya çalışıyorum
0 oy
tarafından
Boğulma ihtimali var. Çoğu kişi rahat oluyor diyor ama ben hiç rahat edemiyorum tutuluyorum resmen. Berjerde rahat ettiğim şekilde emziriyorum 
(232 puan) tarafından
Tabi ilk zamanlar için riskleri var o yüzden dikkatli olmakta fayda var.
0 oy
(118 puan) tarafından
Uzanarak emziren annelere hayretle bakıp maşallah diyorum çok denedim başaramadım 3 aylığız pes ettim kucağıma alıp emziriyorum :)
(232 puan) tarafından
Ben de yeni başladım umarım başarılı olurum :))
0 oy
(454 puan) tarafından
Emerek uyuya kalıyordu yatagina atinca uyaniyordu. Ben de careyi uzanarak emzirmekte buldum. Cok rahatladim. Emzrirken dinleniyorum hem. Ilk aylar bogulur uyuya kalirim diye hic uyumadim emzirirken. Simdi 7 aylik kendi donebiliyor. Bisi oldugunda agliyor bundan oturu uyuyorum valla ya da gozler gidiyor:D ben uykuda donen biri degilim biraz da ondan rahatim. Ama siz kendinize guvenmiyorsaniz uyumayin sakin .
(232 puan) tarafından
Ben sadece gündüzleri bu şekilde emzirmeye düşünüyorum çünkü gece uykuları düzenli. Cevabınız moral oldu benim için teşekkür ederim:) umarım ben de başarılı olurum.
0 oy
(141 puan) tarafından
İlk 3 ay bebekler alışmıyormuş 4 aydan sonra yanınızda yatırırsanız ona alışır hep sizi ister . Bir de uykunuz ağırsa yanınızda uyutmayın ne olur ne olmaz Allah göstermesin. Benim kızım 11 aylık ilk 3 ay sallama hariç ya memede uyudu ya kucakta. Ama 3 aydan sonra yavaş yavaş kendi kendine uyuması için ortam hazırladım şimdi kendi kendine uyuyor  diş çıkartma döneminde tekrar memeye alışmıştı ama düzelttik tekrardan.
(232 puan) tarafından
Üç aya kadar vaktimiz var o halde umarım en kısa sürede alışır bu şekilde uyumaya. Bu arada biraz anlatabilir misiniz nasıl kendi kendine dalmaya alıştırdınız bebeğinizi.
(141 puan) tarafından
Ben diş çıkarma dönemini söyleyeyim. Diş çıkarma döneminde memeyle uyumaya alıştı saat başı uyanıyordu. Önce memeyi yavaş yavaş kestim. Uykusunu düzene soktum. Bir de uyku rutini oluşturdum. Ninni açtım masal okudum. Sonra kucağıma aldım iyi geceler diledim yatırdım. Her ağladığında kucağıma aldım sakinleştirip tekrar iyi geceler dileyip yatırdım. İlk üç gün çok zor geçti 2 saat sonra kendi kendine uyudu ama pes etmedim. 3 günden sonra daha rahat uyudu uykuya geçme süresi azaldı. Ama tam anlamıyla uyku düzeninin oturması 2 haftayı buldu. Olmadı deyip pes etmeyin yani. Odamızıda ayırdık o da ben de çok rahatız şuan
(141 puan) tarafından
Ama en önemlisi çok ağlamasına izin vermedim yalandan ağlamıyorsa kesinlikle kucağıma aldım sakinleştirdim. Yalandan ağlıyorsa kucağıma almadım çünkü ağlayarak bana bir şeyler yaptırmak istiyordu. Güven duyması çok önemli. Kesinlikle ağlasın ağlasın sonra susar mantığı güdüp güven duygusunu yıkmadım.
(232 puan) tarafından
İnşallah bu bilgiler ışığında bizde düzenini sağlarız. Cevabınız için teşekkür ederim :)
(141 puan) tarafından
Umarım işe yarar her bebeğin kendine göre bir yapısı oluyor. Ama önemli olan çok geç kalmadan alıştırmak 4 buçuk 5 ay ideal oluyor.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 501 göst.
8 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde BüşraAras (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 324 göst.
5 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif Nur (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 255 göst.
24 Nisan 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 276 göst.
8 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İlknur12 (864 puan) tarafından soruldu
...