0 oy
567 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (379 puan) tarafından
Market yoğurdu yiyor normal yoğurt yemiyor ne yapayım 

9 Cevaplar

0 oy
(438 puan) tarafından
Merhaba,

Ya ben bir türlü bunun doğrusu hangisi anlamıyorum. Uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Birincisi diyor ki hazır yoğurt tüketilmeli. Hazır yoğurdun besin değeri sürekli aynı olduğu için vücut buna alışıp istediğini alır ama evde yoğurt yapılırsa her yoğurttan maya alındığında besin değeri düşmüş olur. Ikinci ise diyor ki en iyisi doğal olarak evde mayalamak. Ek gıdaya geçmemize çok az kaldı ve ben hala doğru olanı bilmiyorum ama hazır olan besin değeri ve vücut ihtiyacı olarak daha mantıklı geliyor bana.
(221 puan) tarafından
Bu mantıkla düşünürsek Ozaman bebeklerimize direk ilaç verelim onlar daha da formulüze edilmiş..
(438 puan) tarafından
Siz öyle yapın o zaman
-Reklam-
0 oy
Profil image (62 puan) tarafından
Bende hazır yoğurt veriyorum tabi doğalı kadar faydalı olmaz ama zararı da olcagini düşünmüyorum 
0 oy
(929 puan) tarafından
Evdeki sütün besin değerini siz bilemiyorsunuz nihayetin çiğ sütten. Bazı dpktorlar hamileyken yemeyin bile diyor bu tarz hayvansal şeyler. Pastörize edemiyoruz olması gerektiği gibi. Potansiyel olarak hastalık yapabilir. Amaa kaç nesil bununla büyüdük büyüyoruz. Hazır yoğurtlar yoğurt bile değil belki. 

Siz mayasını iki defada bir tazelersiniz, hastalık yapabilir ama en azından içndeki belli deyip kenarda bekliyim.
0 oy
(303 puan) tarafından
bence market yoğurdu vereceğinize hiç vermeyin daha iyi. eşim gıda fabrikasında çalışıyor. orada işe başladığından beri eve hazır yoğurt sokmuyor kesinlikle. 
(50 puan) tarafından
Bende kullanmyorum uzun süredir peki nasılmış anlatır mısınız
(303 puan) tarafından
onların içinde yoğurt bile yok diyor. hatta jelatin varmış o kadar diyeyim isterseniz uzun uzadıya girmeyeyim
(50 puan) tarafından
Yaa ay teşekkür ederim
(303 puan) tarafından
rica ederim canım
0 oy
(270 puan) tarafından
Süt tanklarını içini bi görseydiniz hazır yoğurdu kendiniz bile yemezsiniz ben köyde yaşıyorum ve hamileyken hiç hazır yoğurt süt tüketmedim kendim yaptım imkanınız varsa temiz bi yer bulursanız kendiniz yapın içiniz rahat olsun 
0 oy
(14 puan) tarafından
Çocuğuna yoğurttan çok nişasta yedirmek istiyorsan ver canım yani biz yerken bile ağzımıza kıtır kıyır nişasta geliyor ben evde kendim mayaliyorum tabiki hastalık yapabilir ama bağışıklığı için oda önemli sonuç olarak hepimiz annemizin mayaladigi miss gibi yoğurtla büyüdük temiz temiz iyice kaynat mayala ver.
0 oy
(221 puan) tarafından
Hazır olan her şey gelişim çağındaki bebekler için bence kötülüktür. Zaten bebeklerimiz bir çok kimyasala maruz kalıyor doğdukları andna itibaren. Aşılar şampuanla klorlu su ilaçlar kremler beler ve annenin yediği içtiği saçma sapan şeyler hava kirliliği parfümler ve yine deterjanlar.... Bari gıdaları temiz olsun öyle değil mi. Bu kadar toksik madde ileride onları bir çok hastalığa daha erken daha kolay veyahut daha ağır bir şekilde yakalanmalarına sebep olabilir. Evet hiç bir doktor bebeklik te yediğin hazır yoğurt tan demez ya da hazır mamalardan. Ama hiç bir aklı selim doktor da gelişim çağındaki bebeklere hazır ürün kullanın demez. Taktir sizin 
0 oy
(350 puan) tarafından
hazır yiyeceğine hiç yememesi daha iyi 
0 oy
(211 puan) tarafından
Paketli olarak aldığımız her gıdanın raf ömrünün uzun olabilmesi, dayanılıklığının artması için katkı maddeleri kullanılıyor. Tabi bu katkı maddelerinin miktarlarının ir standartı var zararı var mı derseniz bilemem ama yararıda olmadığı aşikar. Gözümüzün görmediği ortamlarda ne şartlarda yapıldığını, ortamda hijyen sanitasyon kurallarına uyulup uyulmadığını bilmediğimiz için bence sadece yoğurt değil diğer paketli ürünlerinde kullanımını çocuklarımız için ne kadar erteleyebilirsek o kadar iyi diye düşünüyorum. Bildiğiniz bir yerden alın sütü, güzelce kaynatın kendiniz evinizde yapın mis gibi, çocuğunuza da sevdirmek için kendiniz meyveli karışımlar falan yapabilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 397 göst.
12 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ömüşün_annesi (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 741 göst.
13 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde elvn (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 434 göst.
24 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cano (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 319 göst.
28 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dfncvn (85 puan) tarafından soruldu
...