0 oy
737 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba 15 günlük bebeğimin ağzında pamukçuk olduğunu farkettim eczaneden ilaç aldırdım mikostatin vermişler kullanımı hakkında bilgi verir misiniz

4 Cevaplar

0 oy
(127 puan) tarafından
Damlaligina ilaci cekip pamukcuk olan yere surmeye calisin,hemen pesine su ya da mama vermeyin ne kadar cok temas ederse 0amukcukla o kadar etkili oliyor.
-Reklam-
0 oy
(11 puan) tarafından
Benm kızımda 20 günlük Dr ilk önce karbonatlı su ile ağzını temizleyip daha sonra ilacı sürmemizi söyledi 30 dk emzirmemek gerekiyormuş
0 oy
(544 puan) tarafından
Ilaci kendi memenizede uygulayin. Bebegin agzindan memeye geciyor sonra bebek iyilesse bile memeden tekrr aliuo
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından
Aynısı benim bebeğim de aynı zamanlarda da oldu. Emziriyorsanız göğüs temizliğini aksatmayin. Alttaki bilgi sağlık kuruluşunun sayfasından alıntıdır. Dilerken kanayabilir korkmayın temizlenmesi açısından oluyor.

Bebeğiniz biberon veya emzik kullanıyorsa bunları kullanmayı bırakın veya çok iyi bir şekilde temizlenmesine ve durulanmasına dikkat edin. Bebeğinize veya çocuğunuza çok katı olmayan sulu besinler verin beslenmesi daha rahat olacaktır. Emziren annenin bebeğinin ağzındaki pamukçuğa dikkat etmesi gerekir çünkü annenin göğsüne bulaştırabilir ve buda göğüste ağrı ve sızıya yol açabilir o yüzden güzelcene göğsünüzün temizlendiğine dikkat edin. Anal bölge pamukçuğu için hem bebeğinizin genital bölgesini sıkça havalandırın hem de el ve genital bölge hijyenine dikkat edin.

Önce pamukçuğu fark ettiğinizde bebeğinizin ağzının içini kuru bir bezle silmeye çalışın. Çıkmazsa tabaka duruyorsa daha sonra bir kahve fincanı kaynamış suya bir kahve kaşı yemeklik karbonat koyup temiz bir gazlı bezi bu suya batırıp bebeğinizin ağzını silin, bunu bebeğiniz beslenmeden günde 3-4 kez yapın. Anal bölge için bebeğinizin bezini sık sık değiştirin bu bölgeyi kuru ve temiz tutmaya çalışın.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 647 göst.
0 oy
5 cevap 1,554 göst.
21 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Burcin.drdbs (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 61 göst.
30 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sahayin (19 puan) tarafından soruldu
...