0 oy
238 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (176 puan) tarafından
Kızlar kızım 13 aylık olacak ama sadece mama diyor başka şekildede kendini ıı ıııı ıııı diye hep ifade ediyor.. sürekli konuşurum her kelimeyi tekrar ettiririm ama yok normal mi bu durum sizce ilk kızım 9 aylıkken felan başlamıştı kelimelere 

2 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Dinlemeye gecmisdir.bi de baska sekilde oyretmeye calisin.mesele oyun oynayarak sarki soyleyerek.her bebegin oyrenmesi bir olmuyor.mesele kizima hayvn seslerini sarki soyleyerek oyrettim.diger turlu taklit etmek istemiyordu.

Bir de iii dediyi zaman istediyi seyi adini soyleyerek verin.daha once kelime soyluyordusa simdi birden soylememeye basladiysa dinlemeye gecmis ola bilir.telefon tv den uzak tutun mumkun kadar
(176 puan) tarafından
Bilginiz ve cvbınız için çok teşekkür ederim size deneyeceğim hepsini hemen çok sağolun
-Reklam-
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından

https://www.adimadim.com/13-aylik-bebek-gelisimi


Bu sayfayı incemelenj tavsuye ederim :)

Bu arada şunu da demek istiyorum. Gelişim ilkelerine göre bence hiçbir sorun yok; çünkü bireysel farklılar var her bebek kendine özgü zamanda iletişime geçebilir ve buna çevresel faktörler de önemli uyarıcılar uyaranlar kadar. Ayrıca gelişim nöbetleşe devan eder ve bütündür o yüzden korkmanıza hiç gerek yok bence :) siz bebeginzle bol bol zaman geçirin göz teması kurun sohbet ederken hecelere dikkatini çekmeye çalışın  an-ne gibi belirtin parmak oyunları yaparak eğlence şeklinde kelimeler verin :) ses etkinlikleri yapabilirsiniz :

(176 puan) tarafından
Yaaaa çok teşekkür ederim çok sağolun.  Sayfayıda bakacam hemen
Profil image (338 puan) tarafından
Piaget'in ve bircol araştırmacının dil gelişimi kuramı var eğer araştırmayı okumayı severseniz inceleyebilirsiniz bazı tez ve makalelerde buna yönelik öğretici ve eğlendirici etkinlik örnekleri de var :) yoktez den ulaşabilirsiniz :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 414 göst.
1 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Fatma ak (1,942 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 123 göst.
4 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Buglem01 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 147 göst.
12 Eylül 2022 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Yasemen (229 puan) tarafından soruldu
...