0 oy
148 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (2 puan) tarafından
Bebeğim 30 aylık tuvalet alışkanlığı kazanamadik hala ne yapabilirim ? Bez baglamiyorum neredeyse sabahtan akşama kadar tuvaletini tutuyo ve lazimliga yapmıyor kesinlikle oturuyo fakat geldiğini anlayınca kalkıp üzerine yapiyo nasi bı yol izlemeliyim.?
Bebek Ayı 30

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (65 puan) tarafından

Öncelikle sakin olmalısın oğlum 33 aylıkken tam anlamıyla başlamıştık biz tuvalet eğitimine.

Önce sabah kalkar kalkmaz tuvalete oturttum sonra her oturduğunda alkışladım ve yapana kadar bekledim 

Tabiki bu zaman icinde devamlı konustum sen artık büyüdün bak yapabilirsin baban ve bende tuvalete yapıyoruz gibi gibi.

Gercekten zor bir süreç suanda 3 yaşinda oglum halen kakasını beze yapıyo bez takmadıgımız zaman da kabiz oluyo eczacı bir tanıdığımız erken başlamıssınız 3 yaşından sonra tam anlamıyla anlıyolarmış onun kızıda 3 bucuk yaşında falan alışmış kakasını yapmaya.


Yani hersey birazcık zaman ve sabır başarabileceginize inanıyorum <3

(42 puan) tarafından
Benim oğlum söylüyor iki yaşında ama tuvalete goturemiyorum korkuyormu niye gitmiyor anlamadim
(42 puan) tarafından
Artık bezlenmekde istemiyor kendi çıkarıyor bezini ama tuvalete goturemiyorum
(2 puan) tarafından
Benimkide bı ara öyleydi bezi hiç takmak istemedi o zaman deneyim dedim yapıyordu ilk başlarda sonra üstüne çok gittik galiba korktu mu anlamadım oturmuyo şuan lazimligina
(2 puan) tarafından
Evet biraz sabretmek gerekiyo galiba henüz hazır değil gerçekten çünkü herşeyi denedim olmadi  yapacak bişey yok beklemekten başka ☺️ biraz daha zamani var galiba
Profil image (65 puan) tarafından
2 yaş erken bir sure zamanla alışacaktır tuvalet eğitimine başlamak için bence bebeklerimiz bizi yönlendiriyo mesela kakasinı yaparken koltugun arkasına yada herhangi bir yere saklanıyomu yaptıktan sonra rahatsız oluyomu gibi gibi :)
Profil image (65 puan) tarafından
Tuvalete alışmaları biraz zaman alıyo
Profil image (65 puan) tarafından
Aynen öyle beklemek gerekiyo biraz zaman annesi :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oyun oynayin. Bi oyuncagina bebeginizin kiyafetini giydirin. Ona yemek yedirin, su icirin vs. Sonra o oyuncaginin tuvaleti gelsin. Kosa kosa tuvalete goturun. Oturtuyomus gibi yapin bir sure bekleyin, hatta afedersiniz ikinma sesi, cis sesi gibi taklitler cikarin. Sonra poposunu silin, sifona basin bay bay yapin, ellerini yikiyomis gibi yapip havluya silip cikin. Kisacasi tum sureci neseli bir tavir icinde taklit edin. O esnada bebeginize hic hadi sen de yap falan demeyin. Bir muddet boyle devam etsin. Zamanla alisacaktir diye dusunuyorum.

Bu arada bnm kizim 18 aylik ve kakasini tuvalete yapiyor ama cis icin bez kullaniyoruz, onun farkinda degil henuz. Klozet aparati almistim, ona oturuyor. Ben ayaklarinin dibine cokuyorum, kakasini yaparken bana sariliyor. Yani fiziksel destek istiyor. Bu arada, oturdugu sure boyunca soyle sorular soruyorum: cop kovasi nerede, havlu nerede vs.. bu sureci eglenceli hale getirmeye calisiyorum.
(2 puan) tarafından
Teşekkür ederim yapıyorum bunlarıda oyun oynatarak konusarak vs. Demek ki biraz daha beklemem gerekiyo çok inat etti çünkü şuan biraz daha zamanı var galiba

İlgili bir soru bulunamadı

...