0 oy
365 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (133 puan) tarafından
23 günlük oldu bebeğim ve çok gazıı var doktor damla vercekmisiniz dediğimde gerek yok dedi ve biraz ağlasın diye espri yaptı. Evde gazını beslenmeden sonra gaz çıkarmaktan başka ne. Yapıp rahatlatabilirriz bazı geceler hiç uyumuyoruz 10 15 dk en fazla uyuyabiliyor ama gündüz güzel uyuyor. Ve gaz yapmammasıı için hangi besinlerden uzak durmalıyım kuru fasulye nohut mercimek  dışında. 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bence öncelikle doktorunuzu değiştirin. Bebeğiniz sadece geceleri ağlıyorsa koliktir. Eczaneden sab simplex alabilirsiniz ben çok faydasını gördüm. Bebeğim 15 günlükken başladık düzenli kullandığım için 3. günde falan etkisini gösterdi. Ben günde 3 kere 8 damla şeklinde kullandım doktorumuz öyle önerdi
-Reklam-
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından

Doktorunuza ile arasınzdaki muhabbetin boyutunun bilmeden yorum yapacağım özür dilerim öncelikle. Kullandığı tarz bence hoş değil, başka bir doktora danışabilirsin :) (kesinlikle benim görüşüm).

Her beslenme sonu kesinlikle ağızdan gaz çıkarmasına özen göster, bebekler daha çok rahat ediyorlar :) emzirme danışmanlığı ile görüştünüz mü bilmiyorum ama bir danışabilirsin emzirirken rahat olması için daha az gaz oluşumunu sağlar :)

Takviyede bulunabilirisn birçok damla çeşitleri var sab simplex ve biogaia damlalarını önerdiler ve kesinlikle faydası olduğunu düşünüyorum kullanabilirsin :) 

Sağlık ocağında verilen (yazılan) mestil gaz damlasi da mevcut ama çok az faydası var belki sizin bebeğinizde faydası olabilir :)

Tükettiğin tüm yiyecek ve iceceklere kimyon ekleyebilirsiniz kesinlikle faydasını göreceksin :)kimyon tohumunu kaynatıp içebilirsin biraz acı gelirse tarçın ekleyebilirsin :)

(133 puan) tarafından
Doktorla muhabbetimiz falan yokta ben de şaşırdım zaten söylediğine. Kendi doktorumuz izinliydi gittiğimizde mecburen ona girdik. Diğer tavsiyeleriiniz için teşekkür ederim. Bu arada damlaları reçetesiz veriyor mu eczane
Profil image (338 puan) tarafından
Evet canım direk alabiliyorsunuz yazılsa bile farketmiyor sigorta karşılamıyor maalesef o yüzden biraz pahalı gelebilir :)
(133 puan) tarafından
Pahalı olsun farkeymez işe yaradığı sürece paraya koyarsın insan yeter ki kuzum rahatlasın
Profil image (338 puan) tarafından
İsterseniz eczanenize de danışıp alabilirsiniz, sağlık ocağında sizi takip eden ebeniz de yardımcı olabilir bilgi aktarımı için :)
(133 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(2 puan) tarafından
Ben kimyonu çok sık tükettim. Tuzluğa koydum yediğim her yemeğe kimyon kattım, rezeneyi çok sık içtim ve ona da bir miktar kimyonla tükettim, faydasını da gördüm. portakal limon vs. gibi asitli gıdalardan çok tüketmemenizi tavsiye ederim. İnşallah sorununuz en kısa zamanda geçer.

Relemax diye bir damla var o da etkili bir gaz damlası.

Ben yazın doğum yapmama rağmen arada gaz sorunu yaşıyorduk. Bebeğin karın kısmını sıcak tutarsanız gaz sorunu azalacaktır. Biz parça Müslin bezi ısıtıp karnına sarmıştık gün içinde bu şekilde duruyordu beli ve karın kısmınınsıcak tutmak gazı engelliyor çünkü.
0 oy
(16 puan) tarafından
Doktorum söylemişti. Kesinlikle fayda gordum süt içme çikolata yeme bide gaz giderici süt arturici çaylar var ondan sen icebilirsin sabah aksam
(133 puan) tarafından
Sütüm yeterli ama can
0 oy
(1 puan) tarafından
Benim bebegim kolikti çünkü akşam oldu mu başlardı ağlaması .hergun düzenli olarak 5 damla bio gaia gaz damlası veriyorum .şuan tam dört aylık 3. Ayda gaz sorunu kalmadi.cok şükür.Kabus dolu günlerdi .Gazsız günler çok güzel
0 oy
(34 puan) tarafından
Benim bebeğimde öyleydi anason ver hem uyku yapıyor hem gazı cikariyo
0 oy
Profil image (639 puan) tarafından
Kullanmadığım ilaç içmediğim Bitki çayı kalmadı nerdeyse hiç biri tamamen gazı bitirmiyor maalesef bebek kendisi gazını çıkarmayı öğrenene kadar düzelme olmuyor çok çektim gazdan ağlamalar dan kaç kere doktora gittim ama çözüm olmadı yani 4 aylıkken başladı gazını çıkarmaya kendisi öyle rahatladım hala geceleri gazını yapamıyor hep mızmızlanıyor :/
0 oy
(67 puan) tarafından
49 gunluk bebeğim var aynı sorunu yıyebıldgım sadece corba salataydı. Rezene iç canım gaz ılacı kullanıyoruz bıde karnıma masaj bırazdaha rahatlıyorlar. Dun dayanamadım nohut yıcem dedım kımyon koyup yedıö cve inanır mısın daha guzel cıkardı gazını kendi kendıne. Uyku sorunu muz bıızmde var gunduz uyuyor gec uyku yo km sadece e banyo yaptığı zaman rahat uyuyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 333 göst.
19 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Reyhan000 (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 318 göst.
1 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Havva\123 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 68 göst.
30 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde A.Karabacak (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 301 göst.
7 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elifsucum (134 puan) tarafından soruldu
...