0 oy
531 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (94 puan) tarafından
Rota aşısı nerden vurdurcaz kızlar özelden mı alınıyor kaçıncı ayda vuruluyor acaba

10 Cevaplar

0 oy
(477 puan) tarafından
Biz 2 ve 4 ayda yaptırdık  her doktor farkli yönlendiriyor kimi 3 doz kimi 2 doz ücretli ister doktorunuza yaptırabilirsiniz yada saglik ocaginda  agizdan veriliyor
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,204 puan) tarafından
3 ve 5 ay yaptırdım  canım  ozaman baska  aşı  yok o yüzden  bebis daha rahat oluyor 
0 oy
(260 puan) tarafından
Bız de 3 ve 5 de yaptırdık asıyı kendın alıyorsun ıster dr una yaptır ıstersen saglık ocagıda yapıyor
0 oy
(232 puan) tarafından
Doktorumuz 110. güne kadar yaptırmamızın daha iyi olacağını söyledi. İster hastanede ister evde kendiniz alıp uygulayabilirsiniz. 
0 oy
(512 puan) tarafından
3 buçuk aydan önce ilk doz yapılmalı. Özel hastanedeki doktorunuz da yapabilir. Ya da eczaneden alın sağlık ocağındaki hemşire yapsın. 
0 oy
(1,539 puan) tarafından
3. Ve 5.aylarda yapılıyor ağızdan damla şeklinde veriliyor özel hastanede acil kısmından da alabilirsin kendin eczaneden alıp sağlık ocağında veya kendi doktoruna da yaptırabilirsin
0 oy
(394 puan) tarafından
Merhaba ben 3 dozluk olani yaptırdım rotateq ismi eczaneden alıyorsunuz özel sağlık ocağına gidip orada Ebeler veriyor damla şeklinde 3 buçuk aylıkken başladık nedeni işte rotarix içinde domuz olduğu için almadım bilginiz olsun takdir sizin sağlıkla büyüsün inşAllah:)
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından

Rotavirus aşırı iki çeşit cnaim birisi rotateks diğeri rotarix birisi 3 doz oluyor 2. 4. Ve 6. Ayın bunda yapılıyor 280 filan olması lazım tek bir dozun diğeri ise 2 dozdan oluşuyor 2. Ve 4. Ayın sonunda yapılıyor tek doz fiyatı 300 kusur yaklaşık 700 TL ye yakın tutuyor tabii eczaneler arasındaki fiyat da değişiyor ben yaptırmatyi düşünüyorum :) kendi doktorumuz anlattı ben ek olarak babama sormuştum meslektaşı çocuk doktoruna sormuş aklımızda soru kalmasn diye imkanları varsa yaptırmalarını tavsiye ederim zorunlu değil ama yapılması gerekiyor demiş yaptırmanın ve yaptırmamanin sonuçları anlatmıştı .

Hangisiji vurgulamak istersen farketmeksizin 24 hafta 2 günü geçmemiş olması lazımmış bebeğinizin :)


(94 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım çok güzel anlatmışsın :) doktorum rotarix demişti bana ama yaptırsam yada yaptırmaasam ne olur bilemiyorum
Profil image (338 puan) tarafından
Rota virüs Halk arasında zehirli ishal olarak bilinmekte.

Rotavirüs (Rota virüsü) çocuklarda ve yetişkinlerde sık görülen, yüksek bulaşıcılığa sahip bir virüstür. Hastalığın en yaygın belirtisi ağır ishal olduğundan, bu virüsün dehidrasyona (sıvı kaybı) neden olma ihtimali yüksektir. Bebek ve çocuklarda görülen ishal vakalarında en sık rastlanan nedenin rotavirüs enfeksiyonu olduğu söylenebilir. Bu virüse karşı aşılanma yapılması mümkündür, ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında yayınladığı verilere göre, hâlen yılda ortalama 200 binin üzerinde bebek ve çocuk ölümüyle sonuçlanan rotavirüs vakası kaydedilmektedir.
Profil image (338 puan) tarafından
rota virüsü aşısı yaptıran kişilerde enfeksiyonunun daha hafif seyredeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, bebek ve çocuk ölümlerinin bu kadar yaygın olarak görüldüğü bir enfeksiyona karşı yapılacak aşı, virüsün etkisinin azaltılması açısından büyük önem taşır.
Profil image (338 puan) tarafından
0 -3 yaş grubundaki çocukların enfeksiyon riski diğer yaş gruplarına göre daha yüksektir. Özellikle kreş ve çocuk bakım evleri virüslerin kolayca yayılabileceği yerler olduğundan, bu gibi yerlere giden bebek ve çocuklarda enfeksiyona daha sık rastlandığı söylenebilir. Ayrıca, bu çocukların bakımıyla ilgilenen yetişkinler de risk altındadır. Aynı şekilde, kreş ve çocuk bakım evlerinde çalışan kişilerde de rota virüsü görülme sıklığı yüksektir.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
3 ve 5. Aylarda yaptirabilirsin  geçen sene 350 TL ye almıştık tanesini  2 doz ağızdan damla şeklinde veriliyor 
0 oy
(288 puan) tarafından
Genelde ya 2-4 aylık. Yada 3-5 aylıkken yapılan bir aşı zaten ağızdan veriliyor bebek emip içiyor hatta tadının anne sütüne benzediği söylenir 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 232 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
28 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Busraege (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
0 oy
10 cevap 418 göst.
26 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nur1234 (22 puan) tarafından soruldu
...