0 oy
259 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından

Kizlar benim oglum bir bucuk aylik sutum az di lohusalik yuzunden herseyi taktigim icin ne yaptiysam dogru duzgun gelmedi sarilik oldu oglum sekiz gunluk ken saglik ocagindaki doktor mama takviyesi onerdi aslinda sutum yvs yavas geliyodu cocukda duzelmeye basliyodu ama doktor gozumu korkuttugu icin mamaya basladim 30 60 90derken dort saatte bir 135 cc mama veriyorum daha az verdigimde doymuyor aglamaya sizlanmaya devam ediyo aglayinca mecbur devamini veriyorum hala emziriyorum ama meme deyken cabuk uyuya kaliyor kalmasa bile sut bitiyo aglamaya basliyo sut emdikce gelir ne kadar cok emerse o kadar cok gelir diyolar ama ben evde tek basimayken yemek yemeye bile vakit bulamadigim icin sut haliyle yine olmuyo sut artiracak ve mamayi biraktiracak bi cozum biliyorsaniz soylermisiniz mama kendimi suclu hissettiriyor cocuguma zarar veriyormusum gibi hissediyorum lutfen yardim edin

6 Cevaplar

+1 oy
(52 puan) tarafından
Neden mamaya bu kadar öcü gözüyle bakıyorsunuz ki. Eğer çocuk doymuyorsa açlıktan sarılık geçirecek duruma geliyorsa uzun süre uyumuyorsa açlık yüzünden mama ver tabiki de ve buna üzülme. Benim sütüm vardı kızım enfeksiyondan 17 gün hastane de yattı üzüntü vakit vs sütüm kesildi ama sadece mama veriyorum ben. Evet anne sütü olsa daha iyi tabikide ama oturup ağlamıyorum niye mama içiyor diye öyle de böyle de büyüyorlar. Rabbim beterinden korusun. Sütümü gözle görür farkla o zaman bulgur rezene ve dere otu arttırmıştı. Bunları dene tabiki de sütünü arttırmaya çalış ama mama vermek zorunda kaldigin için üzülme sma kullan bebek içerse anne sütüne en yakın ve gaz problemi yapmıyor rahat cikartiyor gazını. 
-Reklam-
0 oy
(424 puan) tarafından
Canım doktorum ne dediyse onu yazacağım şimdi.Günde bir litre hoşaf (kayısı veya erik), Trabzon hurması,rezene veya anason çayı ve bol su.Ayrıca susamlı krokan,tahin helvası,bulgur, kimyon,bol yeşillik.Bunlar  bol süt yapıyor.Ayrıca masaj yapın ve pompayla da çekin,bebeğe de istikrarlı şekilde emzirin.Sütün geleceğine de inanın.inşAllah olur canım.
(3 puan) tarafından
Neler yapmadim ki dogumdan beri ne kadar yersem yeyim uyumadan olmuyo sut oglum durmadigi icin uyuyamiyorum da
(424 puan) tarafından
En etkili ilaç uyku
(424 puan) tarafından
Pompa iyi ama.Benim bebişler ikiz be sütüm yetmiyor.Ama yine de mama öncesi sütümü veriyorum sonra mama ile devam.Vazgeçmiyorum.
(3 puan) tarafından
Ben kendimj suclu hissediyorum ne bileyim
(424 puan) tarafından
Hayır öyle hissetmeyin.Ama mücadeleyi de bırakmayın.İnancınızı yitirmeyin.Sütüm gelecek deyin.Arkadaşım bulamaç önermişti.Bir de irmik helvası da etkiliymiş.
0 oy
tarafından
Emzirme süresini 20 dk ile sınırla. Emzir, sağ, sağdığını ver, yetmezse mama yap. Açken durmuyor dersen şöyle başla emzir, mama ver, sağım yap sağdığını buzdolabına koy sonraki öğünde ver. Birinci de yazdığım sıralama ile devam et sonra. Ben de senin yaptığın hatayı yaptım. Sağmak sütü arttırır. Sütün artarsa da emzirmeyle ya da anne sütüyle devam edersin inşallah. Yeme ve dinlenme kısmını zaten biliyorsundur. 
(3 puan) tarafından
Tesekkuler allah razi olsun canim
0 oy
(22 puan) tarafından
İlk çocuğumda bende mama kullandım kendimi hirpaladim resmen ama sen rahat ol mamada verebilirsin napicaksin olmayınca çok ağladım mama veriyorum diye ikinci çocuğumda emzriyorum 3 lt su içiyorum ve her boş kalisimda yiyorum yemeklerini eşin gelince bol bol yap uyku sıcak duş bunları yap komposto bulgur pilavı kuru soğan marul bunlar bana çok iyi geldi düzenli bir kahvaltı yumurta özellikle ben bu kez çok dikkat ettim her boş oldgumda yedim uyudum dinlendim çok şükür 7 aylık hala emer kilo falan hiç takilma ye bol su iç kalmıyor birşey zaten seni emdkce 
(3 puan) tarafından
Saol canim tesekkur ederim ama ne yapayim emzirmeyi cok istiyorum ama doymayinca kotu oluyorum
(22 puan) tarafından
Bol bol ye ekmek şart değil hani ama her boşlukta at ağzına biseyler seni çok iyi anlıyorum bende öyleydim ama unutma emzrsende Mama versende en mukkemel anne sensin bunu şöyle hep kendine çok iyi geliyor kimseyi duyma herkese kapat kulağını sen huzurlu isen bebeğinde huzurlu olacktr
0 oy
(49 puan) tarafından
Mama zehir değil tek mama veren annede sen değilsin. Öncelikle sakin ol. Mamadan önce hep emzirmeye calış, bol su iç. Ama doymuyorsa mamasını ver. Aç kalmasın.
0 oy
(815 puan) tarafından
Doktor mama vermek gerkeiyor diyprsa gerekiyordur. Kendini suçlu hissedecek bişi yok bunda. Bebeğinin açlıktan ağlaması da hoş bişi değil. Çoğumuz bebepimize mama verriyoruz. Sen de üzülme lütfen. Hangi mamayı yediriyorum peki mama

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 170 göst.
5 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Polateren2015 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
21 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Türkan öztürk (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 101 göst.
26 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Emine asel (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 237 göst.
...