0 oy
265 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
Oturmak istiyor sürekli de kalkmaya çalılıyor.  96 gün erken doğdu dr a zamanımız varda biraz başınıza böyle bi durum geldiyse ne yapmam gerek. Arada kıcagımda meyilli bir şejikde oturtuyorum ama insanın aklında şüphe kalıyor. Suan 7 aylık düzeltilmiş yaşı 3.5 aylık. Tşkler. 

2 Cevaplar

0 oy
(695 puan) tarafından
Duzeltilmiş yaşı nedir,anlayamadım? 

Vaktinden önce çok oturtmayın bence benimde 83 günlük  ayaklarını dayayıp güç alıyordu erken daha omurgasına zararlı bastırmayın ayaklarınâ dedi doktor.
(13 puan) tarafından
Vaktinden önce doğdu 96 gün erken geldi 6 aylık doğdu diyim yada. Kafasını tutuyor ayaklarından güç alıyor da öyle kaldırıp bıraksan duruyor gibi ama bastırmıyoruz tabiki. Sadece oturmayı çok istiyo ağlıyo hatta o yüzden bi sormak istedim.
(665 puan) tarafından
Erken doğan bebekler bazen düzeltilmiş yaşına göre önden gidebiliyor.tedbir olarak oturtmayın ama normal görünüyor.şimdi oplum 7 aylık daha tam tur dönmüyor.7 aylık doğan ikizlerim bu aylarda emeklemeye çalışıyolardı.hayata erken başlayınca gayretli oluyor bu minikler
-Reklam-
0 oy
(266 puan) tarafından
Nöroloji doktorumiz söylemişti erken oturtmak erken ayaklar üzerinde tutmak zararlı. Bebek ilk önce kafasını tutmalı ondam sonra omurgası dik tutmalı oturmalı somrada gezmeli. Erken ayaklar üzerinde tuttuğumuzda ayaklarıda içeriye yada dışa doğru basıtor genelde. Söylemek istedim bunları
(13 puan) tarafından
Kafasını hiç indirmeden dimdik tutuyor.
(90 puan) tarafından
Ne zaman kafasını tutmaya başladı
(13 puan) tarafından
Düzeltilmiş 2 aylıkken.
(266 puan) tarafından
MaşAllah sağlıka büyüsün yavrunuz. Erken doğduği için herşeyi geriden gelmesi normal ama sizinki maşAllah normal gidiyo bence. Genede doktoruniza sorarak haraket edin sonrada bi sıkıntısı çıkmasın.
(90 puan) tarafından
Maşallah benim ki de tutuyor ama daha tam istenildiği gibi degil

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 432 göst.
13 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tubiyavuz (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 684 göst.
0 oy
3 cevap 211 göst.
8 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Serpilctn (538 puan) tarafından soruldu
...