0 oy
384 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (125 puan) tarafından
Bebegimin kafasında konak var sürekli banyodan önce yaglıyorum banyodan sonra dökülüyor biraz ama sonra tekrarlıyor konak şampuanı falan aldık yıkadıktan sonra 1 gün normal sonra yine çıkıyor ne yapmam gerekiyor 

7 Cevaplar

0 oy
(389 puan) tarafından
Karbonatlı zeytinyağı sürüp bekledim ince bir tarakla uzun bir süre taradım ve yıkadım gecti
(125 puan) tarafından
Denicem teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(432 puan) tarafından

Oglumun çok vardı şampuan krem ii geldi doktor yazdı

image

(125 puan) tarafından
Vizede Bi krem yazdı ama geçmedi teşekkür ederim bide bunu denicem
(432 puan) tarafından
Benim oğlumunki kadar olamaz doktor bile ilk defa bu kadar cok konaklı bir bebek gördüm dedi ve iyi gelen bu oldu inşallah geçer iyi gelir
0 oy
(102 puan) tarafından
Canım birkaç yıkamada geçer hemen bitmez yani
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından
Anneysen.com sayfasından alıntıdır .

( https://www.anneysen.com/bebek/makale/bebek-sagligi-ve-hastaliklari-davetsiz-misafir-dedigin-boyle-olur-bebeklerde-konak_11011. )

Kabuklarıı yumuşatmak için üzerine bebek yağı veya vazelin sür ve gece boyunca yumuşamalarına izin ver. 

Ertesi gün bebeğini yıka, kabukların düştüğünü göreceksin. Yıkamanın dışında başını yavaşça fırçalamak da konakların dökülmesine yardımcı olur. Bir konak tarağı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsin. 

Yinee vazelin ya da bebek yağını kafa derisine sür ve nazik hareketlerle masaj yap. Bu sayede pulların dökülmesine yardımcı olabilirsin. 

Güvendiğii bir bebek şampuanı ya da özel üretilen konak şampuanı kullanarak bebeğinin başını yıkamak konakların dökülmesinde etkili. 

Sık sık yıkamaktan çekinme, konak gördükçe işlemi tekrarlayabilirsin. Ama yıkarken yine konakları güç göstererek kaldırma, yalnızca şampuanı köpürtmen ve durulaman yeterli olacak. Kabukları temizlemen iyi olacak ama bunu kesinlikle parmaklarınla kaldırarak yapma. Önce kendiliğinden dökülmesine izin ver, eğer dökülmezse yumuşatılmaları gerektiğini anlayacaksın.. 

Sert davrama, yavaş yavaş minik saçları tara. Eğer konak saçsız deride görülüyorsa pişik kremi ya da diğer vazelin, bebek yağı gibi ürünleri kullanarak yumuşatma işlemini uygulayabilirsin. Bu yöntemleri uygulamasan bile bir süre sonra konak kendiliğinde geçer. Ama bebeğinin hijyeni için önerilerimizi uygulamanı tavsiye ederiz.
0 oy
(72 puan) tarafından
Benim oğluma da soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı kullandım geçti, zeytinyağı iyice çoğaltıyor bazı bebekler de, Hindistan cevizi yağı dene istersen, doktorumuz önerdi bana. Ama vazelin hiç bir şekilde kullanmanı tavsiye etmem zira vazelin petrol maddesinden üretiliyor, doktorlar önermiyor 
0 oy
tarafından
Yaptığın işlemi her gün yap Bi haftaya geçer. Konak şaampuanında bir gece önceden sürüp bekletilmesi gerektiği yazıyordu. 
(125 puan) tarafından
Yaptım geçti AA Bi zaman sonra tekrar çıktı
tarafından
Osman gönülal'ın videoları var YouTube de Bi bkım isterseniz konakla ilgili 9. Aya kadar normal 9 dan sonra birsorun olduğunu söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam
0 oy
(216 puan) tarafından
Karbonatı suda eritin, pamukla sürün. Biraz bekleyin tarayın sonra banyo  yaptırın.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 526 göst.
0 oy
1 cevap 172 göst.
9 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Feyzanurr (518 puan) tarafından soruldu
...