0 oy
330 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
Bebeğin mamasına irmik mi konulmalı yoksa pirinç unu mu? Bebek irmiği diye birşey varmış un halinde oluyormuş almamız gerekiyor mu? 

6 Cevaplar

0 oy
(147 puan) tarafından
Çok fazla kullanımı kansızlık yapıyor irmiğin.. Pirinç unuda faydalı gelmiyor bana 
(353 puan) tarafından
Ne önerirsiniz peki daha başlamadık ama öğrenmeye çalışıyorum şimdiden bir sürü şey var yulaf unu tam buğday unu vs.... Bunlardan hangileri kaçıncı aydan başlanır gibi şeyleri en doğru nerden öğrenebilirim acaba?
Ben katı gıdaya başlamadım ama bakıyorum kaşık mamaları bebek irmikleri meyve sebzeler arı mamalar filan bir sürü çeşitli şeyler hazırlıyor anneler çok acemiyim yanlış birşey veririm diye korkuyorum
(936 puan) tarafından
Bana hiçbiri de çok gerekli ve faydalı gelmiyor açıkçası. Migrostan tam buğday unu aldım mücver tarzı biseyler yaptığımda kıvam versin diye az birşey ekliyorum onun dışında un da kullanmıyorum. Bebeğim yeni sekiz aylık oldu. Muhallebi falan hiç vermedim, besleyici olduğunu düşünmediğim hicbisey vermiyorum.
(147 puan) tarafından
Şu şekilde yardımcı olayım size.. Ben ürünlerimi aşçı anneden getirtiyorum şimdilik ordaki ürünlerle yapıyorum yapacaklarımı. . ilk olarak sebze tadımlarını yapın ilk başta sevmeyebilir red edebilir bu sizi üzebilir üzülmeyin ve sabırlı olun. Doyumluk değil tadımlık ilerliyosunuz zaten 3 gün kuralına göre. İrmik her zaman kullanmayın kansızlık yapar. Pirinç unlu muhallebi faydalı değil. Tam buğday ununu deneyin. Sebzelerden sonra yoğurt deneyin ve sonra meyve deneyin .
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,336 puan) tarafından
Canım mama şeklinde hiç yapmadım verdiğim şeyleri tek tek verdim ki tadını bilsin pirinç unu çok zorda kalırsam dis çıkardığı zamanda hiç bisey yemiyo o zaman veriyorum onun haricinde tam tahıllı un kullaniyorum keklerine kreplerine illa alman şart mı tabiki değil ben almadım normal irmikle yapabilirsin ne yapacaksan ha bi tık kıvamını cıvık tutarsın yutarken zorlanmaz :) 
0 oy
Profil image (190 puan) tarafından
Pirinç ununun yerine irmigi tercih ederim. Bebek irmigi de nornal irmigin daha da ince hali. Ben genelde irmik kullaniyorum ama az olucak sekilde onun dışında corbalara pirinc ince bulgur bugday falan atiyorum az olmak kaydiyla
0 oy
(1,218 puan) tarafından
Irmiklerin numaralari oluyormuş ben bulamadjm bebek irmigi normal irmigi blendirda çekip öyle kullanmiatim ilk zamanlar. Irmik dişinda tahilli unu yada yulaf ezmesini yine blendirdan cekerek kullanabilirsiniz. Pirinc unu hem faydali degil hemde kabiz yapabiliyor çok vermemek gerek
0 oy
(151 puan) tarafından
Pirinc unu zorda kalmadigin sürece vermemelisin . Ben dun aksam bebe biskuvisi yaptım. Orda kullandim sadece.  Onu. Dışında henuz irmik.kulllanmaya baslamadim ama bebek irmigi almicam ne gerek varki  düşüncesjndeyim . Herkes farkli düşünür. Zannedersem ek gidaya geciyorsunuz . Ben anlatayim size kendi yaptıklarimi belki size de fikir olur . Önce ev yapimi yogurtla basladim . Hafif mayhosluk oldugundan sevmemisti . Ben de icine armut rendelemistim zaten rendeleyince sadece suyu cikiyor armut tanesi cok çikmiyor. Çok sevmisti o gunden sonra yogurdu sade olarak yedirdim hergun muhakkak 1 kucuk kase yogurt tüketir. Yani 2-3 yemek kasigina denk geliyor . Onun disinda sebze corbasi veriyorum . ( Bunlari tadimlari yaptiktan sonra veriyorum , mesela önce havucu tattirdim, sonra patates vs daha sonra karisik yaptim)  dün normal yarim havuc kucuk patates 1 yemek kasigi mercimek 1 yemek kaşığı bulgur koydum zeytinyagi koydum pisince blende ettim . İki gün icti .bugun yoğurt corbasi yaptım. İcine tel sehriye koydum . Sehriyeleri agziyla cikarmadi sevdi .  Belki bunları biliyorsunuzdur ama ben yazmak istedim . İrmigi da hafta sonu deneyecegim  tereyağıyla birlikte .
0 oy
(1,174 puan) tarafından
Canım yulaf ezmesi al blendrdan çek. Pirinç unu yerine kullanabilirsin. Daha sağlıklı ve faydalı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 346 göst.
0 oy
2 cevap 169 göst.
14 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İkranur1. (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
9 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dilara06 (31 puan) tarafından soruldu
...