0 oy
592 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (43 puan) tarafından

Merhaba hanımlar :) 2 bucuk aylık bebeğim var kafasında yıkamama rağmen geçmeyen bir kabuklanma var sanırım konak bunu nasıl geçirebilirim bilgisi olan var mı acaba? 

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (840 puan) tarafından
Yikamadan yarim saat once yagla basini uvala yumusasin sonra yika tara firca tarakla degil bebek normal taragi ile gecer  her yikamadan once yag il3 masaj yap gecer kuzu
-Reklam-
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından
Kabuklarıı yumuşatmak için üzerine bebek yağı veya vazelin sür ve gece boyunca yumuşamalarına izin ver.

Ertesi gün bebeğini yıka, kabukların düştüğünü göreceksin. Yıkamanın dışında başını yavaşça fırçalamak da konakların dökülmesine yardımcı olur. Bir konak tarağı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

Yinee vazelin ya da bebek yağını kafa derisine sür ve nazik hareketlerle masaj yap. Bu sayede pulların dökülmesine yardımcı olabilirsin.

Güvendiğii bir bebek şampuanı ya da özel üretilen konak şampuanı kullanarak bebeğinin başını yıkamak konakların dökülmesinde etkili.

Sık sık yıkamaktan çekinme, konak gördükçe işlemi tekrarlayabilirsin. Ama yıkarken yine konakları güç göstererek kaldırma, yalnızca şampuanı köpürtmen ve durulaman yeterli olacak. Kabukları temizlemen iyi olacak ama bunu kesinlikle parmaklarınla kaldırarak yapma. Önce kendiliğinden dökülmesine izin ver, eğer dökülmezse yumuşatılmaları gerektiğini anlayacaksın..

Sert davrama, yavaş yavaş minik saçları tara. Eğer konak saçsız deride görülüyorsa pişik kremi ya da diğer vazelin, bebek yağı gibi ürünleri kullanarak yumuşatma işlemini uygulayabilirsin. Bu yöntemleri uygulamasan bile bir süre sonra konak kendiliğinde geçer. Ama bebeğinin hijyeni için önerilerimizi uygulamanı tavsiye ederiz.
0 oy
(221 puan) tarafından
Merhabalar. Ben bebeğim de hiç konak sıkıntısı yaşamadım. Etrafımdaki diğer annelerin hatalarını fark etmiştim ve ben böyle şöyle yapıcam dedim ve gerçekten uyguladığım şeyler konak oluşumuna engel oldu. Öncekikle asla şampuan kullanmayın. Bebekler zaten termetmiz ve herhangi bir kimyasala ihtiyaç duymadan tenizlenebilirler. İçimiz rahat etmezde zeytşnyağıyla da yıkayabşlirsiniz. Ben bebeğimi yıkamadan önce kafasını zeytşnyağıyla yağlı yorum güzelce ve çok hafif tarıyorum. Banyodykende vücuduna bir miktar zeytşnyağıyla yağlayıp ağız mendili gibi bir bezle hafif ovuşturuyorum. Başını ise sadece duruluyprum iyice. Hem banyodan çıkıncaya hala nemli kalıyor. En önemlisi kimyasal kullanmamak. Bir ara kullandım hemen pul pul olmaya başladı. Birde size tavsiyem asla bebeğimiz başına bebek yağı vazelin vs gibi kimyasallar sürmeyin. Çünkü bebeklerin bıngıldakları açık ve o kimyasallar direk beyne işliyor. Çok zararlı. Bunun haricinde mutlaka her gün bebeğinizin saşlaırnı tarayın çok bastırmadan nazik hareketler de. Her günde elinize bir iki damla yağ alıp elinize yayın ve gece yatarken saçlarına sürün. Bu şekilde kafa derisi hep nemli kalır. Sağlıcakla büyütün yavrunuzu 
0 oy
(185 puan) tarafından
Ben zeytinyağı sürüp bekletip yumuşak tarakla hafifçe tarayarak geçirebildim ancak

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 341 göst.
7 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Çınaruras (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,843 göst.
0 oy
8 cevap 555 göst.
17 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zümra"nın annesi (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 344 göst.
17 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kevseerrr (1 puan) tarafından soruldu
...