0 oy
410 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (54 puan) tarafından
Merhaba kızlar 17 günlük olduk bız sutumuz yetmedıgı ıcın mama kullanıyoruz mama hakkında onerılerınız varmı acaba? 

9 Cevaplar

+1 oy
(566 puan) tarafından
Sma bebelac hipp ve aptamile herkes anne sutune en yakin diyor. Fakat arastirdigin zaman icerigi zengin ve en iyi mama evolvia. Suphesiz onu tavdiye ediyorum. Soyle anlatayım ozel hastanede dogum yaptim ve o hastanenin yenidoganlarda emmeyenlerde kullandigi mama vardi ismini ilk defa duymustum evolvia. Hastane cikisi eve giderken aldik o gunden bu yana suan 5 bucuk aylik severek ictigi tek mama. Sadece eczanelerde var ve diger mamalar gbi kolay bulunan veya marketlerde olan bi mama degil o yuzden bi ara aptamile gecelim dedik bebegimin agzinde pamukcuk oldu mama asiri kopuruyodu ve kopuk te gaz yapiyodu. Sonra doktorumza sorduk evolvia yi birakmayin icerigi en zengin mama dedi devam ettik bi sekilde bulduk getirttik. 4 aylikken de burda gordum tavsiyeler uzerine bebivita aldim evolvia veriyodum ama surekli zam yapiliyodu ve 4-5 gunde bir aliyoduk. Bebivita denedim aldim ama içeriğine bakmamistim icirdim baktim iciyo sevdi dedim biraz bundan icireyim dedim bebegim kusmazken anormal sekilde kusmaya basladi evolvia gibi biberonu bitirmiyodu hep yarim birakiyodu ona ragmen kusuyodu.  Sonra baktim ki icerigine sirf seker. Dedim ucuz diye bunu iciremem. Tekrar evolvia kullanmaya devam ettik gelisimi cok cok iyi masallah bagisiklo da oyle hani mama icen bebekler emenlere gore daha sık hastalanir derler cok sukur daha hic ufacık bile rahatsizligi olmadi ayrica senin bebegin kucukmus daha gaz kabiz sorunlari olucak illaki onun icin de evolvia ac var yani uzun oldu kusura bakma ama kesinlikle suphesiz tavsiye ettigim tek mama. Istersen arastirabilirsinde. Alinca kutu uzerinde icerigine de bakabilirsin. 4 aylikken 7.580 di kilosu suan 5 bucuk kilosunu bilmiyorum. 2 aylikken gece belsenmeyi birakmisti hep uyuyodu yoksa daha fazla olurdu kilosu. Kilo icin demiyorum onemli olan sagliklari tabii ki ve dedigim gibi Evolvia kesinlikle kullan derim. 
(326 puan) tarafından
Canım evolviaya fason mama deniliyor, Türkiye için sadece üretilen başka yerde yokmuş ve klinik araştırılması çok iyi yapılmamış. Birde Maltodekstrin var içerisinde yani  bir nevi  glikoz şurubuşeker. Doktor arkadaşımda asla önermem dedi evolvia için. Çok güvenirim ona.
(566 puan) tarafından
Ilk bebegim haliyle mamalar hakkinda bilgim yoktu fakat evolvia yo ozel doktorumuz onerdi birde instagramda uzman doktor tavsiyesinde kullandik arastirdik ve turkiye harici ulkelerde de var. Doktora sormadan once kendim de arastirdim. Bebegimde sadece nu sevdi ve gelisimi o mama sayesinde. Birde seker orani diger mamalara gore az. Arastirdigim sayfyi atayim bulursam ozelden canim.
-Reklam-
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Sma öneririm anne sütüne en yakın mamalardan biri. sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(54 puan) tarafından
Amın canım çok saol Allah razı olsun
(1,619 puan) tarafından
Hepimizden razı olsun inşallah :)
0 oy
(203 puan) tarafından
Aptamil bizim doğumdan itibaren kullandık 17 aylık olduk hâlâ kullanıyoruz memnunuz kilo alımı , bağışıklığı da iyi kızımın
(54 puan) tarafından
Saol canım çok tesekkurederım
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Bebelac gold. Ama emzirmeye bak ben saatlerce emzirdim sütüm arttı çok şükür. Azıcık aklı sarınca biberona alışıp seni bırakır çok vermemeye çalış yada uykuda falan biberon ver bence 
(102 puan) tarafından
Kesinlikle hipp cnm
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Sma dene... Begenmesse Aptamil 
0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Bebivita kullanıyorum, çok memnunum. Tüm mamaları bir bir denemiş biri olarak son çare bunu denedim ve çok iyi geldi. Denemelisin. Sma da fena değildi.
(566 puan) tarafından
Icerigini okudun mu peki sirf seker. Bende burda begeniler tavsiyeler uzerine deneyim dedim bebegim normalinden fazla kusuyodu ustelik yarisi icmiyo birakiyodu. Baktim ki sirf seker bunu cocuguma iciremem yapamam dedim biraktim vallahi. Yine siz bilirsiniz ama bence birakin bir de evolvia deneyin derim.
Profil image (1,447 puan) tarafından
İçeriğinde sadece laktoz şekeri içerdiği yazıyor
(566 puan) tarafından
O zaman soyle soyleyim canim besin degerleri tblosu var oraya bak kutu uzerinde vitaminlere ve seker yag oranina bak. O zaman seker yag oraninin vitaminlerden cok daha fazla oldugunu goruceksin. Bebeginin sekere yağa  degil vitamine ihtiyaci var. Kullanmani onermem ama yinede sen bilirsin. Sahsen benim icim rahat etmedi vicdanen rahat edemedim degtirdim hemen.
0 oy
(5 puan) tarafından
Sma kullanıyorum ben. İlk doğduğu günden beri sütüm yetmedi. En basta doktorun tavsiyesiyle aptamile başladık. Çok fazla gazi vardı ve kakasını da düzenli yapmıyordu. Daha sonra sma ya geçtik. Gazi da kakası da düzene girdi. Kilo alımı da arttı. Ben kesinlikle sma yi öneririm.
0 oy
(45 puan) tarafından
Mamalar bebekten bebeğe göre değişiyo Bn ilk doğduğunda aptamil kullandım biraz gaz yaptı sma ya geçtim o daha beter kabız yaptı bebelac gold a geçtim o fena değil deneyerek buluyoruz maalesef hangi mamanın iyi geldiğini 
(424 puan) tarafından
Bizde aptamildeyiz ama bebeler perişan oldu gazdan.Bebelac Gold iyi mi?köpürüyor mu?
(45 puan) tarafından
Bebelac gold nutricare doktorum önermişti gaz sorunumuz olduğu için
0 oy
(815 puan) tarafından
Yenidoğan zamanıysa Aptamil prosyneo derim anne sütüne en yakın tek mamadır. Bence başka mama vermeyin bunu alın. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 304 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
5 cevap 248 göst.
6 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Limon3 (306 puan) tarafından soruldu
...