0 oy
329 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,231 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar. 8 aylık bebeğim için hazır alıcıları çok açıkken , dil öğrenmenin en kolay olduğu zamanlarında nasıl bir yol izleyebilirim. İngilizcem aslında orta seviye diyebilirim. Ama hep denir ya anlıyorum ama konuşamıyorum:D böyle olunca çocuğuma da faydalı olamıyorum. Bilgisi olan var mı? 

Bebek Ayı 8 aylık

5 Cevaplar

+1 oy
(798 puan) tarafından

İngilizce sarkilar ya da dizilerin sesi olabilir. Bi yatkınlık oluşur. İngilizce kelimeler söyleyen oyuncaklar olur. Ya da yabancı dadi :)

(1,231 puan) tarafından
Yabancı dadı işi olmaz. :) Diğerleri mntıklı. Teşekkürler
-Reklam-
+1 oy
(8,034 puan) tarafından
Arkadasim ve esi ingilizce ana dili gibi konusyorlar.bebekleri ile hep ingilisce konusdular.su an 3yasinda iki dil biliyor ve genellikle ingilizce konusyor.bana da soyler bebek ana dilini er ya da gec oyreniyor ama yabanci dili oyrenmekde zorluk yasar diye.ama ben 2yasini bekliyorim.once bir dili pekisdirsin sonra yabanci dile baslariz diye dusunyorim.15aylik kizim.kendi ifade ede biliyor 2kelimeli cumle kuruyor.tahminim 2yasinda tam serbest konusur.o zaman da rusca oyretmeye baslariz diye konusyoruz esimle bakalim.
(8,034 puan) tarafından
Siz de arkadasim gibi sadece ingilizce konusirsaniz kitablar okursaniz sarkilar dinletirseniz daha cabuk oyrenir diye dusunyorum.bebek hangi dile daha fazla maruz kalirsa o dili ilk oyrenir.
(1,231 puan) tarafından
İşte ben öğretecek seviyede değilim pek. Biri yanımda konuşsa b0y0k oranda ne dediğini anlarım. Ama konuşurken çok zorlanıyorum. Pratiğim olmadığı için konuşamıyorum yani pek.
(1,231 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum cevap için :)
(8,034 puan) tarafından
O zaman once ana dili oyretin.bu surw zarfinda da kendiniz yabanci dilinizi gelisdirin.sonra hem krese yabanci dil oyreten bi yere gonderirsiniz evde de kendiniz desteklersiniz.
+1 oy
(6 puan) tarafından
Merhaba ben yurtdisinda yaşıyorum ve suan en çok düşündüğüm konulardan biri de bu. Çevremde ki Türk ailelerinin çocuklarında gördüğüm kadarıyla çocuklar ilk olarak İngilizce dilini seçiyor kendine ( muhtemelen daha kolay bir dil oldugu için) bu sefer Türkçe konuşmak onlar için daha zor bir hale geliyor. Çünkü Türkçe aslında gerçekten zor bir dil. Bence eğitim vermek yerine müzikleri, bir takim kitapları veya çizgi filmleri İngilizce olarak ona vermeye calisin. Ve emin ol ki orada ki telaffuzu öğrenmesi en güzeli olacaktır çünkü biz ne kadar bilsek veya uğraşmak bile dilimiz İngilizceyi tam anlamıyla çeviremiyor. Burada ki doktorların da söylediği bu aslında siz öğretmeyin çünkü isteseniz de güzel konusamiyorsunuz bırakın çocuklarınız tvden, çevreden veya kitaplardan öğrendiklerini size öğretsin böylesi daha iyi diyorlar. Yine sizin seçiminiz ama çocuklar kendi dilini öğrendikten sonra da başka bir dil öğrenirken zorlanmiyorlar onların beyni cok daha iyi çalışıyor bizim gibi değiller. İki dilin arasında ki farkı anlamasını bekleyin daha zor bir duruma sokmayın kendinizi. Cunku orta derece İngilizce ogretmek için yeterli değil üzgünüm :( Umarım sizin ve çocuğunuz için güzel turkceli ve ingilizceli zamanlar sizi bekliyor olsun :)
(1,231 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgi için. Aslında içim rahatladı. Biraz daha büyümesini bekleyip şarkılarla kulak dolgunluğu oluşturayım o zaman . Şimdilik çizgi film izlemek için çok küçük. Ama büyüdüğünde sadece İngilizce çizgi film izletmek olabilir. Tekrar teşekkürler :)
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Abla hele bi ana demeyi öğretek de;)
(1,231 puan) tarafından
Eheheheh:D o ayrı konu canım :))) ana derken mummy de diyebilir. Zihni çok taze ya şimdi. inşallah herkes sen gibi düşünmüyodur. Bana fikir verecek biri çıkar inşallah:)
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Önce Türkçe konuşsun da özlüğünü kaybetmesin çocuk. 
(1,231 puan) tarafından
Başka dil öğrenirken özlüğünü kaybetmez. Neden kaybetsin.
(1,296 puan) tarafından
İlk önce ana dilini öğrenmeli ki, öğreneceği başka dilleri ana dili sanmasın.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 409 göst.
21 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sebiha (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
19 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Caaannnananan (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 284 göst.
21 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sebiha (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 624 göst.
7 Ekim 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeybey (31 puan) tarafından soruldu
...