0 oy
235 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (254 puan) tarafından
Ne kadar sürede gecti , ne kullandınız

5 Cevaplar

0 oy
(721 puan) tarafından
Karbonatlı su yapıp kullanmıştım. Süt almadan önce temiz bir bezi karbonatlı su ile ıslatıp ağzını temizleyin.göğüs ucunuzu da aynı şekilde temizleyip verin her seferinde yapın 1 haftaya geçer
-Reklam-
0 oy
(357 puan) tarafından
Her beslenme sonrası karbonatlı su yapıp gazlı bez ile sil demişti ebemiz. Emiyorsa meme ucunu emziğini yada biberonunuda aynı silme islemini uygula hijyene çok dikkat et dedi. Birde annem dedi ben yapmadım ama her beslenmeden Snra 1 çay kasığı ılık içme suyu dedi annem valla ben vermedim ama bu pamukçuk olusumunu engelliyormuş ebeye sordum olabilir dedi ama ben nedense yapmadım işte
0 oy
Profil image (338 puan) tarafından
Aynısı benim bebeğim de aynı zamanlarda da oldu. Emziriyorsanız göğüs temizliğini aksatmayin. Alttaki bilgi sağlık kuruluşunun sayfasından alıntıdır. Dilerken kanayabilir korkmayın temizlenmesi açısından oluyor.

Bebeğiniz biberon veya emzik kullanıyorsa bunları kullanmayı bırakın veya çok iyi bir şekilde temizlenmesine ve durulanmasına dikkat edin. Bebeğinize veya çocuğunuza çok katı olmayan sulu besinler verin beslenmesi daha rahat olacaktır. Emziren annenin bebeğinin ağzındaki pamukçuğa dikkat etmesi gerekir çünkü annenin göğsüne bulaştırabilir ve buda göğüste ağrı ve sızıya yol açabilir o yüzden güzelcene göğsünüzün temizlendiğine dikkat edin. Anal bölge pamukçuğu için hem bebeğinizin genital bölgesini sıkça havalandırın hem de el ve genital bölge hijyenine dikkat edin.

Önce pamukçuğu fark ettiğinizde bebeğinizin ağzının içini kuru bir bezle silmeye çalışın. Çıkmazsa tabaka duruyorsa daha sonra bir kahve fincanı kaynamış suya bir kahve kaşı yemeklik karbonat koyup temiz bir gazlı bezi bu suya batırıp bebeğinizin ağzını silin, bunu bebeğiniz beslenmeden günde 3-4 kez yapın. Anal bölge için bebeğinizin bezini sık sık değiştirin bu bölgeyi kuru ve temiz tutmaya çalışın.
0 oy
(118 puan) tarafından
Sağlık ocağına gittik bi ilac yazdı pamuğa damlatip siliyorum 
0 oy
(28 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Valla yazanlar yanlış anlamasında karbonatlı su yazılmış bende araştırdım şimdi merak ettim ve bı çok makalede karbonat kullanılmamalıdır yazıyor :/ karbonat mantarın üremesine ve yayılmasına sebep oluyormuş. Onun yerine sadece su ile ağzı temizlenmeli ve göğüs ucu sadece su ile temizlenmeli yazıyor. Pamukçuk için damlalar varmış. Benim bebegimde olmadı ama genel olarak agız yaralarında pamukçuk dahil karadut özü veya pekmezi iyi geliyor tabi bebeğiniz kaç aylık oda önemli pekmez vermeden önce. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 175 göst.
7 Mayıs 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Nursewho (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 591 göst.
22 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Masalipk (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.
17 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nazsultan (397 puan) tarafından soruldu
...