0 oy
415 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (146 puan) tarafından
Bebeğim 3 aylık ve banyo yaptırırken kendini gerip ağlıyor. 2 kişi yıkıyoruz. File kullanmıyorum üşümesin küveti içinde olsun diye. Ama tutması çok zor oluyor ve sürekli ağlıyor. Banyoyu sevmesi için yaptığınız birşeyler var mı? Siz bebeğinizi nasıl yakıyorsunuz?
Bebek Ayı 3

5 Cevaplar

0 oy
(8 puan) tarafından
Ben kızımı soymadan önce banyo yapacağımızı onun hoşlanacağı ses tonuyla söylüyorum. Soyarkende tatlı tatlı sen banyo yapmayı çok seversin değil mi hadi banyo yapalım diyorum. Mutlaka besmele ile küveti e koy. Su maşrabasını küçük boyutta kullan bazen yavaş döksende su miktarı ağır gelebiliyor. Önce vucudunu en son başını yıkıyorum ki güzü yanmasın kulağına su kaçmasın diye. Bide kızım şarkıları çok seviyor ona uyarladığım şarkıları ağlama moduna girmeden söyleyip dikkatini dağıtıyorum. Umarım sizde de işe yarar. Ama besmele çekmediğimizde kızım krize giriyor tercubeyle sabit. 
-Reklam-
0 oy
(92 puan) tarafından
Ben suyu sevsin diye kakasını yapınca poposunu yıkıyorum hem öyle öyle alıştı h4md3 Allah'a bin şükür 6 aylık olduk şuana kadar hiç pişik kremi kullanmadım her gün minimum 3 kere yıkarım poposunu
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Pofidik file al kullan yatar gibi kafası hariç vücudunu çok kolay yıkıyorum öyle ..
0 oy
(8,809 puan) tarafından
File veya köpüklü küvet içi yataklarda alın, bebeğiniz küçük, küvete oturamaz, dizin tutmanızla da kendini güvende hissetmez. Ben kızımı doğduğundan beri filede yıkıyorum, önce sırt üstü yatırıp ön tarafını yıkıyorum, sonra arkasını çevirince yatırmayıp elimle tutarak yıkıyorum onu hiç sevmiyor. Önünü yıkarken çok mutlu ama. Arkasını yıkarken ayakta gibi durduğu için güvende hissetmiyor muhtemelen. 

Bir de bebeğinizi banyo yaptıracağınız zaman karnı ne yok ne de aç olsun. Benim kızım ilk zamanlar çok ağlardı ben yıkarken kusmasın diye açken yıkıyordum, sonra baktım karnı aç değilse çok mutlu banyo yapıyor. Suyun sıcaklığı da önemli tabi. Bir de üşümesin korkusuyla banyoyu aceleye getiriyorsanız ondan da sevmeyebilir. Biz eşimle yıkıyoruz, yavaş yavaş acele etmeden, ben sabunlarken eşim üşümesin diye sürekli su gezdiriyor vücuduna. Böyle olunca çok keyifle yıkanıyor
0 oy
(37 puan) tarafından
Canım banyo yaptırırken önce birer birer ayaklarına ellerine tek tek dök suyu yavaş yavaş alıştır kuvvete bir anda çıplak şekilde hemen koyma güldür oynat öyle yavaşça koy sonra bebek müzikleri aç kulağına hoş gelsin sevdiği oyuncağı filan gösterebilirsin çok fazla bebeğini  suda tutma her yerini yumuşak ovala en son başını yıka canım  başını öne eğerek ağzına su kaçırmadan hemen sonra al havlusuna emzir  durur. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 195 göst.
0 oy
0 cevap 113 göst.
4 Nisan 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Bir mucizeolsun (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 265 göst.
...