0 oy
190 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (884 puan) tarafından

1-2 haftaya ek gidaya baslicam. İlk yogurt ile baslatmam gerekiyormus. Sonra sebzeler ve bir dahaki ya da meyvelere baslicaz. 

Smdi ben yogurtla basladigim diyelim 3 gun kuralina uyupta mi ayni sekil de devam edicem. Yoksa kural yok mu. Eger kural yoksa gun icin de ne kadar yogurt vermem lazim.

Bir de inek sutu yasak 1 yasa kadar deniliyordu. Yogurtu keci sutu falan onla mi yapcam
Bebek Ayı 5 ay 13

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,553 puan) tarafından
Merhaba, inek sütüyle yapılan yoğurt öneriyor doktorlar. İnek sütü kaynayıp mayalama ile fermente olunca alerjik özelliği kalmıyor. 3 gün kuralına göre verirsen iyi olur. Bebeğinin alerji olup olmadığını kontrol etmiş olursun. Ben kullandığım programı önereyim sana da. Yoruma atacağım şimdi. Sağlıkla büyüsün minnak ❤️ Afiyet olsun ❤️
Profil image (1,553 puan) tarafından
Doğru beslenme bebeğinizin sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve tüm hayatı boyunca sağlıklı kalabilmesi için hayati önem taşıyor.
EK GIDAYA GEÇİŞ REHBERİ VE DAHA FAZLASI İÇİN ŞİMDİ İNDİR

https://play.google.com/store/apps/details?id=jaquevrosa.bebekmama
(884 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim canimm :)
-Reklam-
0 oy
(199 puan) tarafından
Ilk gun 1 çay kaşığı verdiniz bir alerjik belirti olmazsa ikinci gun 1 tatlı kaşığı yine belirti olmazsa üçüncü gun 1 yemek kaşığı aynı gun içinde hangi besini deneyecekseniz sadece onu denemeniz gerek alerji olursa neye olduğunu anlayın eğer yoğurda alerjsi olmazsa yarim çay bardağı kadar yiyebilir demisti doktorumuz inek sütüyle yapmıştım ben inek sütünü direk içemez 1 yaşına kadar ama yoğurt şeklinde olur eğer inek sütüne alerjisi varsa keçi sütünden yapabilirsiniz 
0 oy
(117 puan) tarafından

  • Normal bakkal yoğurdu verdim günde bi kere vermen yeterli üç kasık yeterli olur çay yada tatl kaşığı vermeden önce uykusunu almış altı temiz ve aç olsunki yesin üç gün yoğurt ver günde bi öğün yeterli sonra kabak patates tatlı kabak ver meyveyle başlama sebze yediremessin patlıcan bal inek sütü yumurtanın beyazı bunları bi yaşa kadar verme meyve olarak elma armut vs herşeyi verebilirsin muz kabız yapar muzdan sonra bi çay kaşığı zeytinyağı yedir yada muzun içibe koy direk yeni verdiğin herşeyi meyve sebze farketmez üç gün boyunca ver alerjisi olup olmadığını anla ve verirken kaşığı az doldur ve tadımlık sonuçta çok çok yemesine gerek yok kolay gelsin canım:)
Profil image (1,553 puan) tarafından
Yorumunu görünce yazmadan geçemedim kusura bakma, hazır yoğurtların her hangi bir besleyici özelliği yok. Eğer çiğ inek sütü bulamıyorsan pastörize sütten de olur. Ama artık her yerde satılıyor çiğ süt. migrosta bile var alabilirsin ben almıştım güzel oranın sütü.
(117 puan) tarafından
Ben yapmasını bilmiyorum canım hiç yoğurt yapmadm
Profil image (1,553 puan) tarafından
İnternetten bakıp yapabilirsin çok kolay

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 165 göst.
0 oy
4 cevap 448 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
25 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe1453 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
24 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esra1212 (50 puan) tarafından soruldu
...