0 oy
563 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (451 puan) tarafından

image

jelde aldık sürüyorum bıde diş kaşıyıcı ile sürtüyom fyda etmıyor eli ile parçalıyor resmen 
Bebek Ayı 5

6 Cevaplar

0 oy
(114 puan) tarafından
Daha var gibi canım 
(451 puan) tarafından
Saol cnm baya kaşıyor
-Reklam-
0 oy
(2,365 puan) tarafından
Limon değdir azcik cnm bendede jel kasiyici var. Cok sinirlenince limon sürüyorum rahatlıyor
(451 puan) tarafından
Ayy ekşi değilmi kız
(2,365 puan) tarafından
Sürekli yapmıyor m cnm jel sürüyorum.   Seviyor eksiyi az bisi dis kasiyicisina degdiriyorum o kdr. Al limon ye demiyorum.
(451 puan) tarafından
Hani tadı ağzına geçer ya o yuzden
(2,365 puan) tarafından
Sen bilirsin cnm . Biz 6 ayımız doldu arada yapıyoruk. Hosuna gitmese aglar zatn elini agzina dahi sokmuyor gülüyor ne bilim
0 oy
(119 puan) tarafından
Benim oğlumda 5 aylık 2 aylık oldukdan sonra eli hep ağzında doktor dişten değil normal bunlar dedi. Ama salyada vardı
(451 puan) tarafından
Evet vala kızmda aşırı salya var
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Bebeğinizin diş kaşımasına siz müdahale etmeyin diş kaşıyıcılarla siz kaşımayın eline verin kendisi yapsın siz fazla kuvvet uygulayabilirsiniz diş etleri hassas olduğu için canı yanar emziğinin içini suyla doldurun buzdolabında bekletin soğuduktan sonra ağzına verin hararetini alır henüz diş yok ama fotoğrafdan gördüğüm kadarıyla hassalaşmış inşallah ağrısız acısız çıksın dişleri sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(451 puan) tarafından
Cnm çok teşekkür ederim fakat emızık tutmadı hiç sulu diş kaşıyıcı varya ondan veryomda falza istemıyor parmağıyla damağını yarcak resmn
(1,619 puan) tarafından
Diş kaşıyıcıyı kaynamış suyla yıkayın bardak altına koyup dolaba atın biraz soğuyunca eline verin sıklıkla yapın rahatlayacaktır inanın bizlerde aynı şeyleri yaşadık ben jel falan kullanmadım emziği dolaba attım verdim diş kaşıyıcıyı dolaba attım eline verdim bu şekilde atlatıyoruz şimdi kızım 9 aylık eline meyve veriyorum hem onu yiyor hemde ağzının ateşini alıyor.
0 oy
Profil image (144 puan) tarafından
Bebeğinizin diş çıkarırken sıkıntı çekmesini hiçbir ebeveyn istemez. İşte size, bebeğinizin rahatsızlığını en aza indirmeniz için birkaç öneri:

1. Soğutulmuş Meyve

 Soğutulmuş muz, diş çıkarmakta olan bebeğinizin diş etlerini rahatlatmak için çok sağlıklı bir atıştırmalıktır. Muzu bütün olarak vermeyin. Meyve filesine koyun ve bebeğinize yalayarak veya emerek yiyeceği şekilde verin. Meyve filesi kullanıyorsanız, buharda pişirilmiş elma, çilek, mango veya olgun armut gibi çeşitli meyveler de deneyebilirsiniz.

2. Soğuk El Bezi

 Temiz bir el bezini suya batırın, nemli kalana kadar sıkın ve dolaba koyun. Bez soğuduktan sonra, bezi katlayarak küçültün ve diş etleri üzerinde gezdirin. 

 3. Metal Kaşık

 Soğuk metal rahatlatıcı olabilir; o halde mutfak çekmecenizden bir çay kaşığı alıp dolaba koyun. Kaşık soğuyunca kaşığın arka kısmını bebeğinizin diş etlerine sürtün.

 4. Diş Eti Masajı

 Ellerinizi yıkadıktan sonra, bebeğinizi kucağınıza alıp oturun ve dairesel hareketlerle bebeğinizin dişlerine hafifçe masaj yapın.

5. Soğutulmuş, Jel İçermeyen Diş Kaşıma Oyuncağı

Bebeğinizin en sevdiği diş kaşıma oyuncağını alıp dolaba koyun. Soğuduktan sonra bebeğinize verin ve temiz kalmasını sağlayın. Bu oyuncak onun en sevdiği ha******eya meyve şeklinde olsun olmasın, önemli olan bebeğinizin onu kolay tutabilecek olmasıdır. 

6. Önlük

Diş çıkarma aşamasında bebeğiniz bolca salya çıkarır. Salya önlükleri ve boyun bağlarıyla bebeğinizin giysilerini koruyun. Bebeğinizin çenesini bunlarla silmek, mendil veya bez bulmaya çalışmaktan çok daha kolay. Çocuğunuzun yüzünü, tahriş olmasını ve isilik oluşumunu engellemek için sık sık narin dokunuşlarla silin.

 7. Anne Kucağı

 Anne ile birlikte geçen zaman bazen her derde devadır. Bebeğinizle oturmak için zaman ayırın, rahat bir sandalye çekin, sakinleştirici bir müzik açın ve bebeğinizi hafif hafif sallayın. Bu hem sakin bir kucaklama ve rahatlama “molası” vermenizi, hem de ikiniz için iyi bir dinlenme imkânı sağlar.
(451 puan) tarafından
Teşekkür ederim
Profil image (144 puan) tarafından
Rica ederim. İşe yariyor deneyin uygun olanını. Ben soğuk el bezini ve masajı çok kullandım rahatlatıyor
(451 puan) tarafından
El bezi yok vala hep kullnşmş dezgah bezı var tabı onlar olmaz diş jeli süryom bıde sulu diş kaşıyıcı veryom
0 oy
(306 puan) tarafından
Daha var annesi benik bebegim 2 aylıkken salyası vardı ve eli sürekli agzindaydi 6 aylık oldu yeni çıktı dişleri biraz zaman alıyor 
(451 puan) tarafından
Vala kızım 2 Aydan beri byle
...