0 oy
177 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (10 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Pandemi döneminde olduğumuz için  bana bir zararı yok ama gene de bırakmak istiyorum öneriniz  var mi? 

2 Cevaplar

0 oy
(1,026 puan) tarafından
Uyku eğitimi şart canım artık seninki büyümüş anlar anlatırsan 
(10 puan) tarafından
Evet nasıl başaracağım
(1,026 puan) tarafından
Ya kendin araştır canım yada instagramda bebekçocukuyku eğitimi sayfası var incele bi bak istersen en uygun o sema akça video gönderiyor basıl yapacağını anlatıyor
-Reklam-
0 oy
(4 puan) tarafından

Benim bebeğim 14 aylık. Odasını yaptım ama gece sürekli emdiği için ayıramadım kendimden. Bugün 4.günüm uyku eğitimi veriyorum. Çok şükür şuan baya yol katettik. İlk 2 gün çok zorlandım. Aynı zamanda eşimle de zorluk yaşadım. Çift taraflı eğitim verdim gibi birşey oldu oğlum aralıksız ağladıkça eşimin içi gitti. Ama bu ağlama tamamen canı yandığında ki gibi bir ağlama değil. Direnmeye bağlı bağırma. Sabredin. İlk iki gün 2 saat direndi. 3.günümde bu saat 1 e düştü. Sizin için henüz erken mi bilmiyorum ama bizim için artık zamanı gelmişti. 

(68 puan) tarafından
Peki ne yaptınız, ağladın da Emzirmediniz mi süreci anlatır mısınız detaylı olarak
(10 puan) tarafından
Evet nasıl bir yol izlediniz anlatır mısınız
(4 puan) tarafından
Öncelikle kararlı olmalısınız. Bebeğiniz sizi her türlü şeyi yapacak caydırmak için. Eğitime başlamadan 1 hafta önce alt yapısını hazırladım. Uyutmaya yakın başka bir odada emzirdim. Uyku vakti geldiğinde emmek istedi. Onlar uyudu iyi geceler diyelim diye konuşma yaptım. İlk önce bu fikre alıştırdım. Odaya girmeden öncede her  odaya girip iyi geceler diliyorduk. 1 haftanın sonunda gene aynısını yaptım ve uyuturken meme istedi ama vermedim. Uyudu onlar dedim. İyi geceler dilettirdim. Ama oğlum direndi. Ağladı bağırdı. Yataktan kalktı oturdu. Perdeye sarıldı ayağa kalktı evi inletti. Yani olabildiğince zorladı. Ama her seferinde onunla konuştum sarıldım öptüm. Bu arada uyku hikaye kitaplarımız vardı o 1 haftalık hazırlık sürecinde resimlerde bebekler tek yatıyor anneleri onlara iyi geceler diliyor diye gösteriyor ve onunla sohbet ediyordum bu konu hakkında. Tam 2 saat direndi. Baktı ki ben kararlıyım yatağa yattı döndü durdu kendisini uyuttu. Ertesi gün aynı şeyleri yaptık bu sefer 1.5 saat sürdü gene ağlamalar VS var tabi. 3. Gece yatağa geçtik ışıllarımız hep loş ışıktı. Sohbet ettik uykudan bahsettik. Uyursa kocaman olacağını söyledim. Sonra yatağa yattı bir iki mırıldandı meme için yeltendi ama kararlı olduğumu görünce tekrarlamadı. Ve kendiliğinden uyudu. Bu akşam 4.gecemiz yarım saat bile sürmedi uykuya geçmesi. Siz kararlı olursanız onlar bu duruma adapte olabiliyorlar. Gerçi okuduğum sayfalarda kimi 10 gün kimi 20 gün sürmüş bu adapte süreci. Birazda çocuğunuzu tanımakla da alakalı. Biz çevremizden çok bahsettiğimiz için olayları idrak etmekte zorlanmadı. A güneş doğmuş günaydın. AA gece olmuş güneş evine gitmiş uyuyacakmış ay gelmiş yıldızlar var. Gibi cümleler kurardık hep. Sizde çocuğunuza göre bir yol haritası çizin derim. Lakin hazır değilseniz sakın başlamayın. Bir sonraki hazır hissettiğinizde işler biraz daha zorlaşabilir. Kararlılığınızı bebeğinizin karşısında zedelemeyin... Kolay gelsin. Umarım bilgilendirme işinize yarar.
(10 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 367 göst.
27 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nazzzz (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
0 oy
4 cevap 199 göst.
26 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İlkbebeklianne (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 177 göst.
6 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Akdeniz (1 puan) tarafından soruldu
...