0 oy
195 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (222 puan) tarafından
2 dir yoğurdum tutmuyor :( sizce ne yapmalıyım ya 

3 Cevaplar

0 oy
(113 puan) tarafından

Nasıl yapıyorsun canım 

(222 puan) tarafından
Cevapi yazdım alta
-Reklam-
0 oy
(222 puan) tarafından
Sütü kaynatıyorum sonra serçe parmağımla bakıyorum elimi yakmicak kıvama geldiğinde 2 kilo süte 2 yemek kaşığı yoğurt ekliyorum ağzını bezle kapatıyorum 6 saat bekliyorum ama olmuyor
Profil image (522 puan) tarafından
Elini yakması  lazim canim.yani şöyle ki parmagini sokup 4.saniyede parmagin yanıyorsa  mayalama  kivami gelmis demektir.
(240 puan) tarafından
Canım öncelikle koyduğun yoğurt market yoğurdu mu ev yapımı yiğurt mu ben market yoğurduyla yapınca tutmuyor belki ondandîr ve bezle ağzıni kapatmıyorum ben kavanozda yapiyorum süte yoğurt koyup kapağıni kapatıyorum ve battaniyeye sarıyorum,yoğurdu yaparken kabıni sallamamaya özen göster mesela nerde mayalanacaksa yoğurt oraya battaniyeni ser üzerüne süt kabini koy yani yoğurt yapacağın kabi ve içine yoğurdu koy karıştır kapağı kapat sar yerinden hic oynatma eğer oynatırsan yoğurdun uzar yani afedersin benzetmek istemiyorum ama hani derler ya süm.ük gibi uzadı diye òyle olur
(222 puan) tarafından
AA çok saol ben böyle yapayım artık 2 dir süt çöpe gitti :(
0 oy
(967 puan) tarafından
Canim kimi sutler ,sut ılıkken uymaz sicaktan mayalamak gerekir. Brnim sut oyle oluyor mesela. 2 litre sutu kaynatio mayalacagim kaba aliyorum.  biraz sogumasi icin birakiyorum. Biraz iliginca yarim yemek kasigi yogurtu icine koyup guzelce karistiyorum. Sonra ustune süzgeç koyuyorum yoksa kapagini da koyabilirsin( suzgeci ustu sulanmasin buhar yapmasin diyr) sonra sofra bezine sarip sobanin  1.5 m uzakliginda vi yere koyuyorum.( sen petegin yanina koyabilirsin soba kadar cok sicak olmuyor sonucta) 4 5 saat bekledikten sonra ustunu acip dolaba kaldiriyorum. Fazla bekletme ki eksi olmasin. 

Not: yogurtun daha tatli olmasini istiyorsan (market yogurtu tadinda) tereyagla mayalayabilirsin. Ama tereyag sut tereyagsi olmasin yogurttan yapilmis olsun.)
(222 puan) tarafından
Çok saol kuzum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 312 göst.
0 oy
1 cevap 244 göst.
+1 oy
10 cevap 390 göst.
...