0 oy
235 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Merhaba bebeğim 3 aylık oldu doğduğundan beri sağarak veriyorum ne yaptıysam memeyi reddediyor bu saaten sonra tutarmı tutması için önerisi olan varmı. Cevap verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. 

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Facebook'ta emzirme akademisine üye olabilirsiniz oradaki danışmanlarla birlikte emzirebilirsiniz. 2.5 aydır mama veren bir anne olarak şuan mamayı bıraktım onlar sayesinde.
(10 puan) tarafından
Benim bebeğimde öyle memeyi görünce çığlık atıyor nasıl yaptınız  geri emdi mi
(10 puan) tarafından
Facebook kullanmıyorum siz burdan yardımcı olsanız lütfen
(169 puan) tarafından
Gurur duymakta çok haklısınız.İnanın kalpten sevindim, Allah hiçbir anneyi bununla sınamasın.36 gündür ağlıyorum.Çok çaresiz hissediyorum deniyorum ama çığlık atıp kendini geri atıyor, tutamıyor ucunu.Biberona muhtaç kalıyorum
Profil image (1,447 puan) tarafından
Öncelikle biberonu bırakınız, şırıngayla vermeye başlayınız. Biberon kullandıkça sizi emmez. Aç olduğu zaman kesinlikle emmiyordu, memede çığlık atıyor morarana kadar ağlıyordu ben biberon verene kadar... Bende doyduktan sonra vermeye çalışıyordum belki o zaman emer umuduyla ağzına alıp uyuyordu yine emmiyordu. Daha sonra biberonu kesmeye karar verdim kaşıkla verdim çıkardı başka başka şeyler denedim yutamadı istemedi anlayacağınız yine biberon istedi ne verirsem vereyim ama biberon vermedim bir daha şırınga aldım 2ml'lik yandan ağzına sıkarak vermeye çalıştım. Boğazına kaçıyordu şırıngayı emmeye çalışıyordu bu da olmadı. Daha sonra şırıngayı ağzına sıkarak meme tutturmaya çalıştım yaklaşık 12 saat içerisinde her beslenmede bunu denedim. Ve tutmaya başladı, tutmasına tuttu ama ben sürekli mama verdiğim için sağım yapmadığım için sütüm çok çok azdı. Yine kızdı, sinirlendi bıraktı en son memeyi tutturduğumda şırıngayı mememe dayayarak ağzına sıkmaya başladım. Bu şekilde yaklaşık 1 2 hafta ilerledim. Emdikçe sütüm çoğaldı, mamayı yavaş yavaş azalttım sağım yapmaya başladım sağdığım sütü mamayla karıştırıp şırıngayla aynı şekilde veriyordum ve bir gün mama vermeden de doyurabildigimi farkettim. Ve şırınga ile vermeyi de kestim. O gün bugündür mama vermiyorum, ara ara yine emzirmeden sonra sağım yapıyorum ama artık çok aktif emiyor.
(10 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgileriniz için ama zaten ben biberon emzik hicbisey kullanmıyorum
-Reklam-
0 oy
(169 puan) tarafından
Benim bebeğim de doğduğundan beri emmiyor.Ben de sağıyorum sürekli.Bu çok yıpratıcı oluyor.Meme ucu çöküktü bu nedenle hiç almadı sadece banyo yaptırdıktan sonra 5-10 dk emiyor.
Profil image (1,447 puan) tarafından
İyi siz sağmışsınız, ben bir de sağmadım. Sütüm nerdeyse yok gibiydi. Meme ucum yoktu, ay neler neler. Şimdi meme ucumu çıkardı eme eme. Sütüm de geldi mamayı bile bıraktık.
(169 puan) tarafından
Tam olarak nasıl bir yol izlediniz zahmet olmazsa beni aydınlatır mısınız? Tüm umudumu yitirmek üzereyim
Profil image (1,447 puan) tarafından
Çözümüm şöyle; şırınga veya kaşık ile ağzına süt sıkıp (mama ya da sizin sütünüz olabilir) sonra memeyi tutturun. Bunu 3 4 gün yapın sonunda hiç bir şeye gerek kalmadan tutacak. Yani olay zor yöntemi gösterip memeyi kolaymış gibi göstermek.
Profil image (1,447 puan) tarafından
Aç olduğu zaman kesinlikle emmiyordu, memede çığlık atıyor morarana kadar ağlıyordu ben biberon verene kadar... Bende doyduktan sonra vermeye çalışıyordum belki o zaman emer umuduyla ağzına alıp uyuyordu yine emmiyordu. Daha sonra biberonu kesmeye karar verdim kaşıkla verdim çıkardı başka başka şeyler denedim yutamadı istemedi anlayacağınız yine biberon istedi ne verirsem vereyim ama biberon vermedim bir daha şırınga aldım 2ml'lik yandan ağzına sıkarak vermeye çalıştım. Boğazına kaçıyordu şırıngayı emmeye çalışıyordu bu da olmadı. Daha sonra şırıngayı ağzına sıkarak meme tutturmaya çalıştım yaklaşık 12 saat içerisinde her beslenmede bunu denedim. Ve tutmaya başladı, tutmasına tuttu ama ben sürekli mama verdiğim için sağım yapmadığım için sütüm çok çok azdı. Yine kızdı, sinirlendi bıraktı en son memeyi tutturduğumda şırıngayı mememe dayayarak ağzına sıkmaya başladım. Bu şekilde yaklaşık 1 2 hafta ilerledim. Emdikçe sütüm çoğaldı, mamayı yavaş yavaş azalttım sağım yapmaya başladım sağdığım sütü mamayla karıştırıp şırıngayla aynı şekilde veriyordum ve bir gün mama vermeden de doyurabildigimi farkettim. Ve şırınga ile vermeyi de kestim. O gün bugündür mama vermiyorum, ara ara yine emzirmeden sonra sağım yapıyorum ama artık çok aktif emiyor.
(169 puan) tarafından
Sabrınıza hayran kaldım maşallah.Benim bebeğim aşırı hareketli.Şırıngayı denedim, kaşığı denedim kabus gibiydi.yani hem memeyi tutturup hem şırıngayla desteklemek benim için şu an hayal gibi.Biberonu bıraktırmak istiyorum ama diğer yöntemler bebeğimde işe yaramadı
Profil image (1,447 puan) tarafından
O zaman alıştırma bardağı kullanın biberon yerine onu öneriyorlar
Profil image (1,447 puan) tarafından
Bu arada benimki de aşırı hareketli :) ama mamanın tadını alınca emmeye çalışıyordu şırıngayı, bende öyle öyle memeyi tutturdum
(169 puan) tarafından
Bir de böyle deneyeyim o zaman.Çok teşekkür ediyorum vaktinizi ayırıp uzun uzun yazdınız.Bebeğinizi Allah bağışlasın sağlıklı günleriniz olsun.
Profil image (1,447 puan) tarafından
Rica ederim, tüm bebeklerimiz sağlıkla büyüsün
0 oy
(409 puan) tarafından
Evet 5 aylıkken emmeye baslayani duydum cnm diren bence  

İlgili bir soru bulunamadı

...