0 oy
378 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (111 puan) tarafından
Arkadaşlar bebeğim 8 aylık gece üşür mu battaniye altında ? Üstünü battaniye ile örtüyorum pamuklu evim sobalı.sobann ısısını tahmin edebilirsiniz hep aynı asida kalmıyor ne yazıkki.  Bebekler üşüduklerinde kendilerini nasıl ifade ederler agalamak yeterli midir onlar için bilemedim.
Bebek Ayı 8

8 Cevaplar

0 oy
(111 puan) tarafından
Arkadaşlar cevap verebilme ihtimaliniz varmı ? 
-Reklam-
0 oy
(202 puan) tarafından
Canım ifade edemez ağlamasi acıktığını ifade edebilir. Ben olsam böyle bir durumda saat kaçta uyuyacaksam ya çocuğa uyku tulumu giydirirdim o da yoksa kalın yün yelek giydirirdim.  Üstünü örtmeye izin veriyorsa da normal pijamalarını giydirip yorgan örterdim.  
(111 puan) tarafından
Sorun burda açık bırakıyor kendini ellerini hala kundak yapmak zorunda kalıyorm . Ona rağmen bacakları ile üstünde kileri atıyor.
(111 puan) tarafından
Gece sürekli uyajik kalmak zorundagkm bunun için
(202 puan) tarafından
Kundak yapma annesi büyümüş artık bırak rahat etsin. Dediğim gibi bizim evimizde 12 den sonra soğumaya baslar gider onu giydirirdim.  Önemli olan göğsünün üşumemesi.
(111 puan) tarafından
Elleri dışarıda kalıyor bu seferde kolları buz gibi oluyor
(202 puan) tarafından
Uyku tulumu al canım o zaman sarsın onu sende rahat et.
(111 puan) tarafından
Terleyen bir bebek  değiştirmek zor olur diye giydirmiyorum var tulumu
(202 puan) tarafından
Sırtı terliyorsa artık havlu koyacaksın canım. Çok bir seçeneğin yok zaten şu durumda.
0 oy
(966 puan) tarafından
Usuyirlar canim. Ne kadar sarsamda tulum da giydiriyorum yinede üşürmüş sumuklu olmuş. *** *** uyanir usurse ihh ihh edip edip tekrar dalar uykuya
(111 puan) tarafından
Öyle mi çok teşekkür ediyorum
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Uyku tulumu giydir üstünü tekrar ört. Havalar serin. Sobalı eve gidince öyle yapıyorum ben
(111 puan) tarafından
Terllemrzmi peki
(3,758 puan) tarafından
Sobanın olduğu odadaysa içine pijama giydirip tulum giydirirsen yeter. İç odalardaysa tulum üstü battaniye ister
(966 puan) tarafından
Terleyip terlemesi isiya bagli canim. Bizim ev baya soguk sobayı yaksak da gece uyunana kadar isisi dusuyor. Bi isida kalmiyor malesef. Gece de -16 larda oluyor. Haliyle de usuttu kuzum. 2.6 tog tulumu var icine kalin sweat giyfiriyorum. Ayakta kilotlu corwp + pijama ama yinede usumus bende hayret ediyorum ama usutmus. Eger bebegin kucukse en iyisi köy besigi canım. Ustune battaniyeyle kapatiyon mis gibi sicak oluyor
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Üşüyorsa muhtemelen uykuya dalamaz. Hani sıcakta uykumuz gelir mayışırız, ayaklarımız ısınmazsa da uykuya dalamayız ya öyle düşünün. Üzerine ne giydiriyorsunuz o da önemli. Sobalı ev için uyku tulumu en iyi çözümdür herhalde. Yatmadan önce evi fazla ısıtmayıp bebeğinize 2,7 togluk bir uyku tulumu giydirseniz battaniyeye bile gerek kalmaz. 
(111 puan) tarafından
Teşekkür ederim dün gece sebebi buymuş demekki en sonunda yatağıma. Aldım öyle uyudu yavrum ah kiyamamm nasıl da düşünemedim terliyor diye üstünü ince giydirdum tek kat battaniyeye örttum vicdanım nasıl sızladı simdii nasil uzludum anlatamam
(8,819 puan) tarafından
O sizin kokunuzdan da uyumuştur :) Benim kızım doğduğu günden beri üstüne ne örtse deli gibi tekmeler, baş edemeyince uyku tulumu aldım, gece onu giydiriyorum, gündüz de pazen bir battaniyeyi üçgen olacak şekilde katlayıp altına seriyorum, üçgenin uçlarını da üzerine sarıyorum. Böylece tekmelese bile karnı açılmıyor. Size en güzel çözüm uyku tulumu olur sanırım. Sağlıkla büyüsün mışıl mışıl uyusun kuzunuz :)
(111 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum
0 oy
(28 puan) tarafından
2 yasna gircek sobali evde büyüttüm kar var burda hava inanilmaz soguk soba biz yatnca sonuyo sabaha karşı çok soğuk oluyo ben bile titriyorm oda hep açılıyor uyuyamiyorm ona acikmi üstü diye bakmaktan bn gece 12 'den sonra kalın hirka giydriyorm
(8,819 puan) tarafından
Aslında üstüne çok kalın giydirmek yerine ayaklarına patik filan giydirseniz daha güzel uyur bence. Mesela ben çok üşüyen biriyim, gece de çoraplı yatarım, ayağım ısınırsa üstüm ek üşümez. Ama ayağım soğuksa üstüme kırka da giysem bir yandan terler bir yandan üşürüm.
0 oy
(786 puan) tarafından
üşüyüp üşümediğini sırtına ve göğsüne bakarak anlıyorum, 
0 oy
(739 puan) tarafından
Uyku tulumu al canim 2.5 tog yanlis hatirlamiosam en yuksegini 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 120 göst.
0 oy
17 cevap 865 göst.
4 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seda123 (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 364 göst.
7 Temmuz 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde özgrbrn (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 315 göst.
21 Ekim 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Kader gktn (122 puan) tarafından soruldu
...