0 oy
185 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
Merhaba anneler bugün 52 günlük bebeğimin besin alerjisi olduğunu öğrendik. Şikayetlerimiz meme reddi ve mukuslu kakaydi. Doktor diyet yaptırıyor ve meme reddini alerjiden olduğunu söyledi. Acaba diyet yaptıkça meme reddi biter mi. Siz hiç meme reddi yaşadınız mı ve diyet yapınca etkisi oldu mu emmesine ?

2 Cevaplar

0 oy
(139 puan) tarafından
Meme reddine en güzel çözüm zorlamadan bunaltmadan emmeyi teklif etmek. Benim kızımda alerjik bebek alerjisi olan şeyleri yemiyorum kakası düzeldi. Meme reddi çok yaşamadım çünkü saat tutmuyorum ne zaman emmek isterse o zaman emziriyorum. Meme reddi dönemleri olduğunda dikkatini dağıtıp öyle emziriyordum. Mesela ayakta dolaşırken emzirdim.
(39 puan) tarafından
Zorlamiyorum aslinda gazını çıkarmasi için masaj yapıyorum omuzumda sakinlestiriyorum ama koluma yatırdığım anda kıyameti koparıyor uykusu gelince zorla tutuyor öyle uyuyor
-Reklam-
0 oy
(690 puan) tarafından
Geçmiş olsun benim kızımında alerjisi var.yoğun egzema ,meme emerken nefes darlığı,mukuslu köpüklü dışkı ,az kilo alımı vardı,şu anda 85 günlük.25 günlükken şikayetleri araştırıp buldum çok şükür.şu anda benim yediğim süt ürünlerine,yumurta ceviz badem,bal domates gibi gıdalara alerjisi var.ven 60 gündür bunları ve içinde bulunma ihtimali olan hiç bir ürünü tüketmiyorum.yani çubuk kraker ve et bulyona kadar birçok şeyi.çok şükür şikayetlerimiz bitti kilo alımı düzeldi.meme reddi geçti.bulundugunuz şehirdeki çocuk ve alerji doktoru ne dediyse uygulayın emin olun şikayetleriniz zamanla düzelecektir.1 2 günde hemen geçmesini beklemeyin bira uzun süreç.sütünüz azsa doktor alerji maması yazıyor devlet ödüyor aklınızda bulunsun.şimdiden geçmiş olsun 
(39 puan) tarafından
Öyle ki uyanık olduğunda emiyor ağzına süt geldiği anda memeyi bırakıp ağlıyor. Başta gazdan dolayı zannettim ama gazını çıkarıp rahat olduğunda da emmek istemiyor. Sütun rahatsız ettiği bariz belli. Bir aydır böyle kakası ve meme reddi var. İlk ay 1200 gram alan bebek bu ay kilo alımı azaldı iki haftada 300 gram almisti. Doktor liste verdi zaten geriye birşey kalmıyor sebze bakliyat zeytin dışında. Emsin de ben zeytin ekmek yemeye razıyım.  İnşallah diyet yaptıkça emmesi de düzelir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 156 göst.
13 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde buteyra (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 1,306 göst.
0 oy
3 cevap 112 göst.
4 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Eeeesssrra (909 puan) tarafından soruldu
...