0 oy
370 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bugün sağlık ocağın da oğlumun kan değerinin çok düşük olduğu nu söyledi ler. 9 çıktı ne yapmam lazım
Bebek Ayı 8
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

4 Cevaplar

+2 oy
(8,836 puan) tarafından
Kan değeri düşükse pekmezle falan yükselmez mutlaka demir ilacı kullanmalısınız. Ayrıca kırmızı et, yeşil sebzeler ve yumurtada yüksek demir vardır, onları ek gıda olarak vermelisiniz, Pekmez zaten kan yapmaz. 
(202 puan) tarafından
Bu pekmezi yükseklere çıkartıp bebeklerini şeker komasına koymak isteyen anneleri anlayamiyorum.  Demir eksikliği tanısı konmuş küçük ya da büyük fark etmez hiç bir insana pekmez ise yaramaz. Ilaç kullanımı sart . Birileri pekmezin reklamını yapıyor bizlerde araştırmadan üstüne atlıyoruz.
(8,836 puan) tarafından
Hiç demeyin, laf anlatmak çok zor bu konuda. Siz doğruyu anlatmaya çalışıyorsunuz, biri çıkıp ben hiç demir vermedim pekmez verdim çocuğum turp gibi diyor, ileride o şekerin o çocuğa neler yapacağını anlatamıyorsunuz
(202 puan) tarafından
Boşuna yazıyoruz.  Baksana annemiz kafasına koymuş pekmezi.  ☺
(8,836 puan) tarafından
Haklısınız YasminAkın :)
-Reklam-
0 oy
(2,029 puan) tarafından
Kan damlası kullanmadınız mı? 
(3 puan) tarafından
Evet ama pek işe yaramıyor galiba
(2,029 puan) tarafından
Düzenli verdiniz mi? Aç karınla mı verdiniz tok mu? Kızımın değerleri çok iyi çıkmıştı. Bu arada pekmez bebeğinizin demir ihtiyacını karşılamaz.
(8,836 puan) tarafından
Demir damlası işe yaramıyorsa bir yerde yanlış yapıyorsunuz demektir. 1 saat önce ve 1 saat sonrasına kadar süt ürünleri (anne sütü dahil) vermemelisiniz, kilo başı 1 damla hergün düzenli vermelisiniz. Küçük bebeklere verilen demir takviyesi koruyucu dozdur, yani onu eksik verince veya emilimini azaltan süt ürünleri ile birlikte verince demir düzeyi düşmeye başlar
(3 puan) tarafından
Her sabah tok veriyorum
(8,836 puan) tarafından
8 aylık bebeğin öğününde mutlaka süt ürünü vardır o nedenle demir damlası etkisiz hale gelmiştir. Aç karnına verip 1 saat kadar süt ürünü içeren bir şey vermemeniz lazım
0 oy
(5,660 puan) tarafından
kan damlası kullanın ocean microfer çok iyi birde keçiboynuzu pekmezi 
0 oy
(140 puan) tarafından
Keçiboynuzu pekmezi iyi geliyor canım ben bebeğime kan ilacı yerine keçiboynuzu pekmezi veriyorum ve hemşiremiz onayladı. Zaten herhangibir zararı yok. 
(3 puan) tarafından
Nasıl vermen lazım mamaların içine mi cevap verirseniz sevinirim
(140 puan) tarafından
Eğer emzik emiyorsa emziğine sürebilirsiniz. Kan ilacı kilosuna göre damla şeklindeydi aynı şekilde kilosu kadar damlatarak çay kaşığındada verebilirsiniz. Ben uykularından önce emziğine sürüyorum.

İlgili bir soru bulunamadı

...