0 oy
145 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (137 puan) tarafından
Arkadaşlar bebegim 45 günlük ve sütüm  çok az emziriyorum ama yine de mamaylandaha cokk besleniyor.Sizce sütüm gelir mi daha zamanı var mı çoğalır mı kullanmadığım çay damla vs kalmadı en son emzirme danışmanı çayını içiyorum o da pek fayda etmedi sütü geç gelen anneler moral verin bana lütfen..

4 Cevaplar

0 oy
(114 puan) tarafından
Normaldir cnm kendine stres yapma bol bol emzir bebeğini çoğalsın bulgur ye kabak çekirdeği incir kuru dut pekmezli yumurta ye canım 
-Reklam-
0 oy
(337 puan) tarafından
Ilk 3 ay sürekli sütümün az olduğunu yetmediğini düşündüm. Ara ara mama da verdim. Takviyeler kullandım. Sonra baktım bu böyle olmayacak bir emzirme danışmanıyla görüştüm.  Bilmediğim hiç bir şey söylemedi bana sadece sütun vardır dedi. Ondan sonra bana bir güven geldi. Öncelerde bebeğim acıkınca emzirirdim sadece saat hesabıyla ilk bunu degistirdim. Uyudu uyandı sürekli emzirdim belki saat başı emiyordu. Sütümün hep bol olduğunu yettiğini düşündüm. Öyle de oldu 3. Aydan sonra mama kullanmadık sadece emdi. Bol bol su için takviyeleri de yine kullanın ama bence takviyelerin asıl amacı içerken sütüm artacak rahatlığı geliyor ve o psikoloji sütü artıyor. Şuan yetmiyorsa sütünüz içiniz rahat etmiyorsa mamayı eds yöntemiyle verin hem sizi emsin hem karnı doysun. Bir de süt bebek emerken de üretilen bir şey. Başlangıçta olmaz bikac dakika emince iner. Şuan mesela 7 aylık ilk birkaç dakika bazen boş çekiyor sonrasında süt fışkırarak geliyor. Bebekler  sadece aç olduğu için ağlamaz. Her ağladığında kendinizi üzmeyin. Kendinize ve bebeginize inanın o süt mutlaka gelir. 
(137 puan) tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(69 puan) tarafından

Canını sıkma bol bol emzir bence sütü en çok artıran şey bebekle temas ve bol emzirme. Benimde ilk başta sütüm gelmedi bebeğim memeyi tutmadı, sonra tuttu yara oldu az emzirmeye başladım mama takviyesi yaptım baktım bu böyle gitmeyecek mamayı kesip yara Mara dinlemeden bol bol emzirdim bol su içtim ve gerçekten arttı sütüm ihtiyacım kalmadı seninde yapman gereken bu bence iyi düşün iyi olsun, bebeğin hayırlı sağlıklı büyüsün inşallah<3

0 oy
(463 puan) tarafından
Hangi çayı kullanıyorsun canım?
(463 puan) tarafından
Benim ilk 4 gün gelmedi bebeğim sarılık oldu. Süt pompasıyla sağma ya çalıştım kaşıkla verdim. Emzirdim gelmesede. Mama tabiki kullandık. Sonradan gelmeye başladı ama mama hala kullanıyordum. Sonradan çay ve tablet kullandım çoğaldı. Yeterki emzir. Emmiyorda sağ. Biberon kullanma sakın. Memeleri boş bırakma ne kadar süt giderse o kadar doluyor.
(137 puan) tarafından
Humana hipp şimdi de momstok kullanıyorum.
(463 puan) tarafından
Humana bende işe yaramadı. Momstok kullanıyorum. O iyi geldi canım.
(137 puan) tarafından
Kaç günde etki etti

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 84 göst.
10 Şubat 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kbrckr72 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 390 göst.
2 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...