0 oy
765 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,148 puan) tarafından
En başından beri kendi kendine uyumasını çok istiyorum ama uykusu hep çok düzensizdi. Gaz problemi yaşarken sallanmaya alıştı maalesef beşikte sallıyorum ağlatarak uyku eğitimi vermek istemiyorum en uygunu salla dur yöntemi geldi 5 buçuk aylık bebeğim bu yöntemle bebeğine desteksiz uyumayı öğretebilen var mı 

3 Cevaplar

+1 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben öğrettim canım. Ayağımda sallıyordum. Salla dur yöntemi ve ritim bozma ile bıraktık sallamayı. Kendi kendine uyumayı öğrenince uykuları düzene giriyor. Sık sık uyanmalar bitiyor. Gündüz uykuları da uzuyor. Ve düzenli uyuduğu için de daha mutlu bir bebek :) bu süreçte öyle çok ağlaması olmadı biraz mızmızlanma ve yalan ağlama göz yaşı yok yani. 

(684 puan) tarafından
Bu nasil bir yontem bir az anlata bilirmisiniz rica etsem
(1,092 puan) tarafından
Kendi kendine uyumayı ne zaman öğrendi bebisiniz?
Profil image (2,029 puan) tarafından
7 buçuk aylıkken başladım. 15 gün falan sürmüştür tam olarak alışması. Şu an 10 buçuk aylık.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Daha önce burda bir postta anlatmıştım. Eski cevaplarıma bakıp kopyalayayım uzun biraz çünkü :))
Profil image (2,029 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İlk önce uyku saatlerini düzenledim. Ne kadar uyuyacak ne kadar uyanık kalacak vs. Saati dolunca uyanmazsa ben uyandırıyorum. Gece uykusu akşam 9 da uyumuş oluyor sabah 8-8.30 gibi uyandırıyorum. Ayakta sallarken 10 saniye sallayıp 10 saniye durdum ilk gün. İkinci gün 15 saniye. Sonra arttırarak devam ettim. Durmalarda mızmızlanınca sallamaya devam ettim ama ritim bozarak. Yani sağa sola öne arkaya şekilde. Öne arkaya sağa sola vs. Sustuğu an durdum yine. Bir süre sonra durma sürelerimiz uzadı ve sallanmak istemedi. Sonra kendi yatağıma koyup yanına uzandım. Uyku arkadaşını verip. Saçını okşadım sırtını sıvazladım. Biraz mızmızlandı ama ilk gün 21 dk sonrasında uyudu. 3-4 gün bu şekilde uyudu. Uykuya geçiş süresi kısaldı. Sonra beşik aşamasına geçtim. Yine yatağımda sevdim okşadım gözler gitmeye başlayınca beşiğine koydum orada da biraz saçını okşadım sevdim uyudu. Bir kaç gün yine aynı şekilde önce yatak sonra beşik yaptım. Sonra artık direkt beşiğine koydum sandalyede oturdum tutunup kalktı yanıma geldi saçını okşadım ninni mırıldandım dizlerinin üstüne çöktü ve devrilerek uyudu :)) artık bu şekilde devam ettik. Şu an beşiğe koyuyorum oturuyorum biraz oynuyor uzanıyor uyuyor. Arada yanıma gelip yüzümle oynuyor uyku öncesi. Önemli olan onun yanında olduğunuzu güvende olduğunu hissettirmek. Uyku eğitimini çoğu kişi ağlatarak uyutmak sanıyor beşiğe koyup odadan çıkma sanıyor. Ama aşamaların geçişleri yavaş ve yumuşak olmalı birden olunca yadırgıyorlar. Uyku öncesi rutinler de önemli. Bebeğinizin ayına göre her uyku öncesi rutin yapılırsa uykuya geçiş daha kolay oluyor. Biz eşimle mesela gece uykusundan 1 saat kadar önce ışıkları kapatıp loş ortam yaratıyoruz oyun oynuyoruz kızımla. Bazen o oynuyor biz eşimle muhabbet ediyoruz. Mamasını içiyor. Sonra bez değiştirme uyku tulumu giydirme. Babası öpüyor iyi geceler diyip el sallıyor ve odaya gidiyoruz :)) ben de öpüyorum iyi geceler deyip beşiğe koyuyorum. Gündüz rutinimiz ise yatağımda biraz vakit geçiriyoruz sadece benimle. Sonra bez değişimi uyku tulumu ve beşiğe gidiş. Öpüyorum iyi uykular deyip koyuyorum. Bir çok uyku rutini var seçip yapabilirsiniz ya da kendiniiz uydurabilirsiniz önemli olan her gün uyku öncesi aynı şeyleri yapmak :) Umarım yardımcı olur size de. Ben de çok uykusuz günlerden geçtim. Anne için de bebek için de yıpratıcı oluyor uykusuzluk. Bebeğin gelişimi için gerektiği kadar uyuması gerekiyor. Bir de salla dur yaparken önemli olan uykuya geçiş anında duruyor olmanız. Yani gözleri kapanmaya başlayınca duruyor olman gerekiyor. Sallanan zeminde değil de düz zeminde uykuya geçişi alıştırmak için.
(369 puan) tarafından
Kaç aylıkken başladınız acaba salla dura biz de beşikte sallanarak uyuyoruz. Artık sallanmak yetmiyor bebeğime sık sık uyanıyor
(1,092 puan) tarafından
Bu yöntem cok uygun bizim için de ama daha küçüğüz bir kaç ay sonra aynı şekilde denemeyi planlıyorum umarım biz de başarılı oluruz sizin bebisinize de maşallah diyelim hep böyle devam etsin biz 4buçuk aylığız atak haftamız bitti ama düzelen bir şey yok henüz bakalım nasıl olcak.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Kesin olarak 7 buçuk aylıkken başladım. Aslında 6 buçuk aylıkken başladım ama 2 gün sonra pes etmiştim. Sabır ve kararlılık önemli.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Aynen maşallah diyelim. Bazen buraya bunu yazmaya bile korkuyorum nazar olur diye :D uykusuzluğu yorgunluğu o kadar iyi bilirim ki belki başka annelere de yardımcı olur diye yazdım bir kere bu kadar ayrıntılı. Bu iki oldu :)) 6 aylıkken başlayabilirsin 4.ayda başlayın diyorlar ama atak falan derken zaten 6.ayı buluyor.
(1,092 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim:) aman inşallah nazar değmez maşallah çok çok
Profil image (2,029 puan) tarafından
Rica ederim :)) inşallah ☺️❤️
Profil image (2,029 puan) tarafından
Bir de şunu da diyeyim eminim bir çok anne yapıyordur. Ben de yapardım önceden. Diyelim 9 da uyudu gece uykusuna. 10 da uyandı. Beşiğinden alıp başka yere götürmeyin ışık açmayın konuşmayın. Yoksa tekrar uykuya geçişi zor oluyor. Beşiğinde tekrar uykuya geçişini sağlayın kucağa almadan. Saç okşama popoya pış pış gibi. Kucağa alınan bebek uyumuyor. Bu süreçte uyandığında hemen müdahale etmeyin biraz bekleyin çünkü kendi kendine tekrar uykuya dalabilir.
Profil image (1,148 puan) tarafından
Ne güzel çok çok maşallah ben daha sadece sallama hızını düşürmeye uğraşıyorum. Kendi kendine uyuması hayal gibi geliyo inşallah başarabilirim teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız
Profil image (2,029 puan) tarafından
Rica ederim canım. Başarabilirsin. Önce senin hazır olman lazım bu sürece. Sabırlı olmalısın.
-Reklam-
0 oy
(39 puan) tarafından
Bende çok çektim ondan 3 senenin sonunda Kendi istedi oğlum Kendi kendine uyumayi
0 oy
Profil image (142 puan) tarafından

Habire sallıyoruz. Daha duramadık :blink:

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 976 göst.
0 oy
1 cevap 243 göst.
17 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eftelya61 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 435 göst.
16 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gayenur (438 puan) tarafından soruldu
...