0 oy
260 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (110 puan) tarafından
6ayda tadimliklara  başlayacağım, bebegin kolay  yutması için  su ile mi hafif  sivi hale getirmem lazım  zeytinyağı  ile mi. Bir  de bebeğim  henüz  oturamıyor, kafasının  altina yastık koyup mu vermeliyim. 
Bebek Ayı 5

6 Cevaplar

+1 oy
(8,034 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ek gidaya gecerken bebegin destekli bir sekilde oturmasi gerekiyor.burda gecen gordum anneler kafa altina yastik koyub veriyorlar.bu cok yanlis.bigazina kacma riski var.6aylikken bebeginiz destekli bir sekilde otirmaya baslayacdir o zaman zaten tadim dediyin a cay kasigi kadar.10dak surer ya surmez.oturtub yedirin derim.ben haslagidm sebzeleri catalla ezip yedirdim.kivami koyu gelenlere azcik su ileve ettim.meyveleri meyve suzgecine koydim.elma armud gibi sertleri ise eline verdim
-Reklam-
+1 oy
(337 puan) tarafından
6. Ayda ben mama sandalyesinde kenarlara küçük yastıklar koyarak başladım. Boğaza kaçma ihtimalinden dolayı oturarak yedirmek en sağlıklısı. Püreleri su veya varsa anne sütüyle de acabilirsiniz. Zeytinyağını her seferinde koyarsanız kabızlığı önlemede yardımcı olur. 
0 oy
(392 puan) tarafından
Benim oğlumda beş aylık henüz oturamiyor başını tam olarak dik tutamadığı için biraz dik bir konuma getirip öyle veriyorum dün doktor kontrolumuz vardı bu şekilde yapabilirsin dedi bana
0 oy
(2,365 puan) tarafından
Ana kucağı dik konuma alıyorum cnm mama sandalyesinde hala tam denge sağlayamadı :) öle yediriyorum
0 oy
(496 puan) tarafından
Oğlum 6 aylık bebeyatmaza koyuyom öyle yediriuom
0 oy
(794 puan) tarafından
Canm öncelikle bebeğinin tam oturması lazım güzel yutması için ilk önce yogurt başlamalısın ama doktorlar 7+ diyor yogurdu sebze ile de başlayabilirsin sebzeleri buharda pişir bebeğine verirken içine çay kaşığı zeytin yağı ekle biraz sıvı kıvam yapmak istersen kendi sütünden katabilirsin sağipta (ben kızıma 7+ da başlıycam blw sistem üzerinden gidecem )

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 234 göst.
15 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dea (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 372 göst.
18 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yağmur 1307 (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
...