0 oy
391 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (589 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler, öncelikle iyi hafta sonları,

Bugün itibariyle ek gıdaya geçmiş bulunuyoruZ:) 3 gün kuralı ile arttırarak ilerleyecegim.

Anne sütü+ek gıda olacak. Bir günde alması gereken ek gıda miktarı nasıl olmalı bu ay? 

Bugün 1 dilim elma ile başladım. 3 gün sonra 3 dilim elma olacak mesela. Doktorcugumuz 2 öğün verdi bu ay için. Diğer öğüne başladığımda 3 dilim elma çok mu olur? Az mı olur mesela? 

6 Cevaplar

+1 oy
(8,819 puan) tarafından
Bize doktorumuz 3 gün kuralını uygularken ilk gün 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 2 tatlı kaşığı verin demişti. Tadımlar bittikten sonra 7.sydan itibaren günde 2 kere yarım çay bardağı ek gıda verebilirsiniz dedi. 
(589 puan) tarafından
Çok teşekkürler miktar kafa karistirici oldu bizde. Şükür iştahlı bir bebe. Ben yiyor diye abartabilirim çünkü. Ölçülü gitmek istiyorum.
(8,819 puan) tarafından
Afiyet olsun :)
-Reklam-
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Doktorunuz meyve ile mi başlattı? Genelde yoğurt ve sebze ile başlatıyorlar meyveye daha sonra geçiliyor bebek meyvenin tadını aldığında sebze yemekte zorlanıyor istemiyor o yüzden sordum. 
(589 puan) tarafından
Süt alerjisi olduğu için yoğurt zaten yasak. Meyve ile başlamak da benim tercihim oldu. Doktor ayrım yapmadi
(1,619 puan) tarafından
Anladım siz bebeğinizi en iyi tanıyansınız ayrım yapmayacağından eminseniz meyve ile devam edin. 3 gün sadece çay kaşığı tatlı kaşığı ve yemek kaşığı ile tadım yaptırın. Sonra yarım çay bardağı kadar yedirin ardından bir çay bardağı olarak devam edersiniz. Bol iştahlı olsun yavrunuz :)
(374 puan) tarafından
Onun bilimsel hiç bır dayanağı yok tamamen uydurmasyon
(374 puan) tarafından
Bir çay bardağına kaç gün sonra geçilmeli . Ben 3 gün değilde 1 gün tattirdim yoğurt hariç herseyinyedi ve alerji olmadı şükür .çocugu seyi tattık 170 günlük acaba günde ne kadar vermeliyim bir çay bardağına ne zaman gecmeliyim mesela versem 2 kase yiyecek yıkıyor ortalığı ver diye yakamı pacami aşılıyor emmesinde de azalma olmuyor toksa da emiyor
(1,619 puan) tarafından
Bebeğiniz henüz çok küçük çay bardağı için bir süre daha az miktarda tadımda devam etmeniz doğru olur nekadar çok emerse okadar iyi şuan ek gıdadan daha çok anne sütüne ihtiyacı var ömür boyu yemek yiyecek ama süt belirli bir süre içecek tabiki tercih sizin nacizane söylemek istedim. Bebeğinizin hazır olduğunu düşünüyorsanız istediğiniz herzaman artırabilirsiniz dediğim gibi gelişimi için anne sütü daha önemli sağlıcakla büyüsün yavrunuz :)
(374 puan) tarafından
Benimki meme bağımlısı zaten 10 saat emiyor genelde geçen kronometre tuttum 8 saate emdi tam . Oyuzden yemek yese de emiyor herturlu emiyor emerek uyuyor bütün gece memede vs vs o.yuzden yeme ye istiyor bu durumda napsam.bilemiyorum.:)
(1,619 puan) tarafından
Maşallah yarasın yavrunuza bol bol emsin alsın vitaminini, ek gıda hakkında siz en doğrusunu bilirsiniz bebeğiniz için ben kendi fikrimi söyledim :)
0 oy
(465 puan) tarafından
Tadimlik ver canim 6 ve 7. Aylar tadim ayi az az ver  ki alissin sindirim sistemi cok etkilenio maaesef 
(589 puan) tarafından
İşte az az vereceğim zaten ama azdan kasıt ne? Mesela Max 1 dilim elma mi? 1\4 patates mi?:)
(465 puan) tarafından
Gecen hafta doktor bize tatli kaşığını gecmesin dedi canim 7 aydan sonra artacak dedi
0 oy
(275 puan) tarafından
Elma kabızlık yapıyo biraz dikkatli olmak gerekiyor. Bi de meyveler en son dedi Bizim doktor önce yoğurtla başlattı sonra sebze pureleri. Önce 3 gün kuralı ile sonra 1 çay bardağı kadar verebilirsin eğer hoşuna giderse miktarı yavaşça arttırır dedi. Elma muz bunlar kabızlık yaptığı için biraz miktarı geç arttircaz dedi
(589 puan) tarafından
Heh çok teşekkür ederim ölçü konusunda böyle net bir bilgiye ihtiyacım vardi.
0 oy
(38 puan) tarafından
Canım.biz 5 aylıkken başladık şimdi kızım 6 aylık ilk başladigim da 3 kuralıyla bütün sebzeleri falan denedik 10 gün bu şekilde devam etti 10. Gün sonunda öğlen yeni başladigim sebzeleri verdim mesela 1. Gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığı şeklinde akşam da bizimle beraber alerjisi olmayan 2 sebzeyle püre yaptım yada çorba şimdi 6. Ayda sabah kahvaltı veriyorum akşam yemek öğlende bazen muhallebi bazen meyve mesela filenin içine zaten küçük koyuluyor onunla beraber 3 dilim fazla olmaz ben bu şekilde verdim şükür ne kabızlık nede başka bir şey yaşamadık şimdi dişten dolayı yemek istemiyor ama diş çıkınca aynı şekilde devam edeceğiz 
0 oy
(38 puan) tarafından
Bir de 6  ayda yemesi gereken 1 gün boyunca hepsi yarim çay bardağı miktarı olmalı doktorumuz dedi 
(589 puan) tarafından
Toplam mi yarım çay bardağı yoksa öğün mü
(38 puan) tarafından
6. Ayda tüm öğün  olarak canım tadimlar bittikten sonra

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 389 göst.
5 Eylül 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Durubebek1 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 117 göst.
14 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mutlubiranne (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
28 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mhmtalp0348 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
10 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 1bebek1anne (300 puan) tarafından soruldu
...