0 oy
1,123 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (650 puan) tarafından
Kızlar ön yargılı olmayın sütüm yetiyo mama çöpe gitcek sizce vereyim mi vermeyeyim mi ne yapsam şaştım ablam ver diyo ben kararsızım 
Bebek Ayı 2.5 aylık

15 Cevaplar

0 oy
(40 puan) tarafından
Sütün yetiyorsa verme mama at gitsin sonuçta ne olursa olsun yapay mama da olsa anne sütü değil. Çocuğun sağlığı daha önemli bir paket mama ziyan olsa ne olur sanki. Bol bol anne sütü çocuğun ihtiyacı olan her şeyi karşılar.
(439 puan) tarafından
Ee mama ile beslenen cocklr
(650 puan) tarafından
Gamzemin hanım kötülemek istememiştir yanlış anlamayın imkan var diye demiştir
(794 puan) tarafından
Canm arkadaş bence sütüm yetiyor demissin ona ziyade yorum yapmış tepki vermek gerekmez burda millet bebeğim süt içsin mamayı bırakayım die çaba harcar sizde elimde var bebeğe vereyim die söylüyorsunuz ben kızıma ilk ay mama takviyesi yaptım o mamayı brakmak için neler yaptım çok şükür bıraktım anne sütü gibisi varmi mama kutusunu yeni açmiştim etrafımda kimse yoktu mama kullanan ve çöpe attım sevine sevine hemde bebeğim anne sütü alıyordu çünkü
(650 puan) tarafından
Haklısınız doğru  yapmamam lazım
-Reklam-
0 oy
(144 puan) tarafından
Ver canım biseycik olmaz 
0 oy
(149 puan) tarafından
Ya ver csnim benimde yetiyo allaha şükür gunde bir defa zor da klsinca mecbur veriyorum 2 yasinda bi kizim daha var cunku 
(149 puan) tarafından
Benimde kizim 2 aylik olucak yarin
0 oy
(182 puan) tarafından
Biberonu ne kadar geç verirsen o kadar iyi alışır cunki aýı da küçük 
0 oy
(799 puan) tarafından
Bikereyle alışmaz bence ama sütün yetiyorsa ihtiyacı olan birine versen mamayı 
0 oy
(216 puan) tarafından
bı sorun olcagını dusunmuyorum mama ıle buyuyen cok bebek var verın bır kez ocu degıl sonuçta mamada 
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Süt yetiyorsa mama çöpe gitmesin diye mama verilmez ki! Keşke bende de yeterli süt olsaydı da stok yaptığım 1000 TL'lik mama çöpe gitseydi
0 oy
(184 puan) tarafından
Vereme cnm bnde o hatayı yptim sütüm varken şimdi bebeğim bni bıraktı sadece mama ile besleniyor 
(650 puan) tarafından
Aaa allah korusun yaa
0 oy
(8,984 puan) tarafından
Bu durumda cope gitsin daha iyi. Cevrenizde mamayla beslenmek zorunda olan bir bebek varsa acildigi tarihi belirterek ona da verebilirsiniz. 
(650 puan) tarafından
Keşke çevremde biri olsada versem
0 oy
(223 puan) tarafından
Benim 1 hafta sutum gelmedi 1 ayda oyle aşırı degildi o yuzden mama destekli gittim suan sütüm var ama bazen uzun sure uyanik kaliyo iki gogsude emiyor o zaman aradan zaman gecince 30 cc yapiyorum. Gunde maksimum 3 kere 30 cc yapip iciriyorum. Mamada da anne sutunde olmayan besinler var. Ben o yuzden veriyorum azda olsa. Mama öcü değildir. Ve bebeginle arandaki bağ sağlamsa asla biberona alışmaz. Sırf güven duysu için bile emer seni.
(8,984 puan) tarafından
Bag konusunda soylediginiz sey bana cok da dogru gelmedi. Ne yani, her biberona alisip meme reddi yasayan bebekle annesi arasindaki bag saglam degil mi?
(223 puan) tarafından
Tabi ki onu kast etmedim. Ama bazı bebekler memeyi beslenme aracı olarak görmez sadece. Sakinleşmek huzur bulmak vs için tok olsa bile sürekli memede kalır. Her meme reddi yapan bebek ile annesinin arasındaki bağ zayıf değildir. Ama her annede bebeği ile yeterince ten teması kurmuyir istisna da olsa bu var. Küçücük bebegini birine emanet edip tatile giden tanıdığım var. Bu bebek ile annesi arasindaki bağ güçlü olamaz. Bebeğin anne kokusuna kucağına ihtiyacı vardır.
(8,984 puan) tarafından
Bebegim 5 aylik oldu ve ben 1 saatligine anneme birakip zorunluluktan disari ciksam bile kotu hissediyorum kendimi. Belirttiginiz sekilde olunca haklisiniz.
0 oy
(47 puan) tarafından
Valla ben 2 aylıkken attım çöpe hiç içmedi ama kızım şuan 3 aylık gece de 1 defa da  olsa vermeyi düşünüyorum
0 oy
(267 puan) tarafından
Yetiyorsa bence de verme canim. Ben de mama veriyorum ama mecbur oldugum icin veriyorum. Anne sutu ve mama birlikte gidiyorum. Meme reddi yasiyorum cunku 2 aydir birde kilo alimi olmayinca mamaya baslatildim. 
0 oy
(2,433 puan) tarafından

Sütünüz yetiyor ise vermeyin. Bende oğluma zaman zaman mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmediği dönem. Ama çok mama atmisligim vardir. Sadece bi kaç ölçek kullanıp. Hic bir zaman mama karşıtı da olmadım, yandaşı da. Gerektiği kadar verilmesi taraftarıyım. Mama ziyan olacak diye vermeye gerek yok. Sütün yetmiyor olsaydı ver derdim. Etrafında mama ile besleyen birisi varsa ver bence. Yoksa at gitsin, günü geldiğinde. Mama zehir değil ama anne sütünün yerini de tutmuyor maalesef. Ben oglumu sagarak besliyorum, zaman zaman inisli çıkışlı oluyor sütüm o yüzden takviyeliyorum.


Ama illaki vereceğim dersen biberonla vermemeni tavsiye ederim. Kaşık, alıştırma bardağı, kaşık biberon ile 30 cc yapıp verebilirsin. Emzirdikten sonra ver ama. Öncelik her zaman anne sütü olsum onunla doysun
0 oy
(130 puan) tarafından
İnstagramda yardım sayfalarında mama desteği isteyen birçok aile var. Elinzde mama fazlayda o sayfalara yazıp ihtiyacı olana gönderebilirsiniz. Hem ziyan olmaz hem sevap kazanırsınız :))
(650 puan) tarafından
Nasıl bulcam o safyayı
(130 puan) tarafından
https://www.instagram.com/gonuluyardimm/

https://www.instagram.com/el.ele.yardim.20/

Ben bu ikisini takip ediyorum. Daga çok varduçır muhtemelen.  Kendi şehrinizin yardım sayfası da vardır. Antalya yardım, gibi aratabilirsiniz
0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Hayatım mama değil alışkanlık yapan biberon.. ve emzik. Bunlar meme reddi yapar. Yani sen bir kez biberonla mama verirsin çocuk der ki e böyle yemesi çok kolaymış ben neden emmeye dakikalarca uğraşıyorum dakikalarca? Diyeceğim o ki çok mama vermek istiyorsan çok elzem ise sizin için enjektörle verin. Ama sütüm yetiyor mama çöpe gidecek diye mama verilmez. Zaten açıldıktan sonra 2 hafta içinde tüketilmeli o mamalar. At gitsin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 138 göst.
10 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Didemkle (359 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 96 göst.
25 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mezide (38 puan) tarafından soruldu
...