0 oy
401 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (16 puan) tarafından
Bebeğim 1 haftalık gazı çıkıyor emiyoda uyuyorda ama karnı ağrıyor heralde bacaklarını karnına çekiyo kızarıyor uykusunda bile çok sıkıyor kasıyor kendini neden olur acaba

5 Cevaplar

+1 oy
(104 puan) tarafından

Bağırsaklarındaki gazı çıkarmayı bilmedikleri için kasılıyor. Yani daha kaslarını kullanmayı bilmiyorlar. Bağırsaktaki gazı ittiremiyor bu yüzden bütün vücudunu kasıyor. Yaklaşık 12.haftada kaslarını kontrol edebiliyorlar ama bu süre uzayabilir de. Yediklerine çok dikkat er canım. İnternette araştır gaz yapan bütün yiyecek ve içeceklerden uzak dur. Doktorunuza danışın gaz damlaları var onlar biraz rahatlatıyor. Ayrıca biogaia damla var sabah aç karnına 5 damla bebeğe veriyorsunuz doğal probiyotik bağırsak florasını düzenliyor. Bunu da kullanın yardımcı olur bebişe. Ayaklarını ve karnını sıcak tutun. Çok sancısı olursa sıcak havlu ve ya sıcak su torbası (bebişin canını yakmayacak sıcaklıkta olmalı) ayaklarına ve karnına koyabilirsiniz rahatlatır. Mama kullanıyorsanız gaz yapmayan mama olduğundan emin olun. Bazı mamalar da gaz yapıyor çünkü. Bunlar haricinde sabırlı olun elbet bir gün geçecek. Bu devirde gaz problemi yaşamayan bebek yok maalesef hepimiz aynı kervandayız :( benim kızım 3 aylık olacak bir iki gündür biraz hafifledi. Biraz biraz gazını çıkarmayı öğrendi.

Bebişi 2 saatte bir besle. Çünkü mideye devamlı süt veya mama inince hazmetmek çalışırken de devamlı gaz oluyor. 

Çok dikkat et canım bebek kolik olmasın. İyi araştır bunları.

Gaz mesajları da yapabilirsiniz o da iyi geliyor.

Allah bebişinize sağlık versin

(16 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ayaklarına masaj yapıyorum doktorda gaz için damla verdi bakalım inşallah dyzelir
(104 puan) tarafından
Canım dediğim gibi bebişler gaz çıkarmayı öğrenene kadar çekiyoruz biraz. Bizim yaptıklarımız biraz ağrılarını hafifletiyor.  Bu süreçte sabırlı olmalısın. Elbet bir gün geçiyor. Bol bol egzersiz yaptır kasları çalışsın. Bir de yüz üstü yatır sırtına poposuna pat pat yap. Yüz üstü yatmayı pek sevmez bebişler bol bol debelenir gazını çıkarmaya yardımcı olur. Allah başka hastalıklarını göstermesin napalım bunlar gelip geçici.
(16 puan) tarafından
Evet öyle yatırmak istiyorum ama gobegimiz düşmedi daha o yüzden acır diye yatiramiyorum
(104 puan) tarafından
Ah kurban olsunlar ona :) sağlıcakla büyütün inşaAllah
(16 puan) tarafından
Amin bütün kuzularimizin
-Reklam-
0 oy
(50 puan) tarafından
Yediklerine çok dikkat et senden gaz geciyor olabilir. Ayrıca gazlı bir bebektir çıkardığı gaz yetmiyordur. 3 aylık oluyorz damla ve surup ile gazimizi bastirmaya calisiyorz hala ayniydik yani. Hatta benim kizim aglamiyordu oyle ck hastanedeki doktor gazli br bebek diince dalga gectik anlamadi diye kendi doktorumuz da diince öyle inanmistik. 
0 oy
(16 puan) tarafından
Kimyona alejin yoksa bir tatli kasigi yogurda 1 cay kasigi tepeleme kimyon koyup karistirip sabah aksam yemekten sonra yiyebilirsin canim. Bize faydasi cok oldu. Benim kizim da cok gazli. Ben yogurdu yeyince uzerine birde rezene cayi iciyorum. Hem gaza faydasi var hem sut yapar. Deneyebilirsin. 
(16 puan) tarafından
Dün kimyonu suya döküp kaynatıp ictip bide oyle deniyim bakalim
0 oy
Profil image (639 puan) tarafından
İlk 3 ay öyle maalesef gazlı oluyorlar 
0 oy
(84 puan) tarafından
Bizimde öyleydi.  Gazini çıkarıyordu  sütünü içiyordu ama ikinmasi çok oluyordu.  Ikınır kızarırdı hep . Ağlama yoktu.  3 aya girecez simdi azaldı ıkınmalar düzene giriyor yavaş yavaş galiba .  Bunsurecte bende yediklerime çok dikkat ettim kimyon tükettim kendimi sıcak tuttum . Inşallah siz de atlatırsınız 
(16 puan) tarafından
İnşallah kızım öyle olunca çok üzülüyorum yazık yavrum kızarıyor
...